GVM 1

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Tiringer
Kraj: Kranj

GVM 1

Odgovor Napisal/-a Tiringer »

Danes smo imeli predavanje v sklopu obnovitve poklicne kvalifikacije,pa me je predavatelj iz min. za promet ka dobro presenetil.
S 1.6.2011 začne veljati nov prometni zakon kjer je med drugim novost tudi to da se vozila z 1+8 sedeži vodijo pod kategorijo D1.
Očitno bomo moral it delat izpit D1,al pa en sedež ven vržt pa na novo homologirat. :?
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odg: GVM 1

Odgovor Napisal/-a gubina »

:shock: :shock: #-o
di-du-di-du
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Hm, a je to spet kaka nategancija? Lahko to kdo podkrepi s konkretnim členom iz Zakona o varnosti v cestnem prometu?
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
amater
Kraj: pgd Sostro

Odgovor Napisal/-a amater »

Mogoče misliš 1+28. minibus. :?:
Če si dober si dober,če si pa najboljši si pa iz Sostra.
Habjan Anže
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Habjan Anže »

Žalostno da predavatelj neve kaj govori... Vse je na internetu objavljeno pa pogledaš pa je...

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5734

(7) V kategorijo B spadajo motorna vozila, razen vozil kategorije A1, A2, A, F in G, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg in poleg sedeža za voznika nimajo več kot osem sedežev. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorij AM, B1 in G.

V kategorijo D1 spadajo motorna vozila za prevoz oseb, ki imajo poleg sedeža za voznika največ 16 sedežev ter katerih največja dolžina ne presega osem metrov in cestni turistični vlak. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM, B1, B in G.

1. »avtobus« je motorno vozilo, namenjeno prevozu oseb, ki ima poleg sedeža za voznika ali voznico (v nadaljnjem besedilu: voznik) več kot osem sedežev;

Mislim da ni nobene panike glede tega za voznike kombija....

Lep pozdrav!
Tiringer
Kraj: Kranj

Re: GVM 1

Odgovor Napisal/-a Tiringer »

#-o matr vola pomoje sm nepismen. Ta zakon naj bi stopil v veljavo 1.7.2011 ne pa takrat kot sem prvotno napisal. Se opravičujem :oops: . Sem pa precej prebrskal včeraj po netu pa nisem našel osnutka novega zakona.
Uporabniški avatar
mali_tona
GE: Malečnik

Odgovor Napisal/-a mali_tona »

saj vseeno kdaj stopi v veljavo, tak zakon je nesmiselen
Vijolčno sveti se nebo !
Uporabniški avatar
Crownless
Kraj: Okolica Lj

Odg: Re: GVM 1

Odgovor Napisal/-a Crownless »

Tiringer napisal/-a:#-o matr vola pomoje sm nepismen. Ta zakon naj bi stopil v veljavo 1.7.2011 ne pa takrat kot sem prvotno napisal. Se opravičujem :oops: . Sem pa precej prebrskal včeraj po netu pa nisem našel osnutka novega zakona.
Če bi prebral zakon, ki ga je Anže prilepil s povezavo bi na koncu videl vrstico
Ta zakon začne veljati 1. aprila 2011, uporabljati pa se začne 1. julija 2011.
Torej tisto, kar je razlagal predavatelj totalen nesmisel. Glede na to, da je bil poslan iz strani MZP pa je to dosti žalostno.

C.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Re: GVM 1

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Datum tukaj sploh ni važen, ker je izjava o spremembi neresnična. Morda je vzeta iz konteksta oz. si morda predavatelja narobe razumel?

Lp, R: ;)
Odgovori