avtomatski menjalnik v AC ali GVC

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
gasilec30
Kraj: slemen

avtomatski menjalnik v AC ali GVC

Odgovor Napisal/-a gasilec30 »

zanima me če ima kakšno društvo v AC ali GVC avtomatcki menjalnik?
lep pozdrav
Simon321

Odg: avtomatcki menjalnik v AC ali GVC

Odgovor Napisal/-a Simon321 »

Vzemite avtomatskega!
sašo123

Re: avtomatcki menjalnik v AC ali GVC

Odgovor Napisal/-a sašo123 »

Pgd Kebelj ima avtomatski menjalnik v GVC 24/50
Uporabniški avatar
gasilec30

Odg: avtomatski menjalnik v AC ali GVC

simon zakaj avtomatckega imate iskušnje
lep pozdrav
Uporabniški avatar
stjepko
GE: Prevalje
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a stjepko »

avtomatSki
"Those who stand for nothing, fall for anything!"

NA POMOČ !!
Uporabniški avatar
Crownless
Kraj: Okolica Lj

Odgovor Napisal/-a Crownless »

Ni avtomatcki menjalnik ampak avtomatSki. In niso iskušnje ampak iZkušnje.
Malo se potrudi!
Radovljica27
GE: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Radovljica27 »

Dejstvo je da gasilski avto / tovornjak vozi xx voznikov eni imajo večje izkušnje s prestavljanjem eni pa ne posledično bolj trpi cel pogonski sklop.
Po moje je avtomatski menjalnik zlata naložba v prihodnost vozila. Poleg tega močno razbremeniš voznika ki vozi na intervencijo in ne bo razmišljal kdaj more prestavljati in se lahko veliko bolj posveti sami vožnji.
Pa če ga boste že vzeli se pozanimajte ali imajo takšne, ki so namenjeni za gradbeništvo ker imajo drugačna prestavna razmerja in so boljši za gasilski slog vožnje (hitra speljevanja in počasna vožnja...)
Uporabniški avatar
gasilec30

hvala radovljica
vozilo je že gasilsko in sicer MAN 14-285 4X4 vendar je bilo do sedaj na enem od nemških letališč
lep pozdrav
sašo1234

Odgovor Napisal/-a sašo1234 »

koliko mi je znano so letališka vozila narejena za hitre pospeške pa da dosežejo dokaj veliko hitrost. Mislim da tak menjalnik potem glih ni primeren za hribovit teren. Najbolje da se pozanimate kakšen menjalnik je vgrajen, potem pa grete z podatki na servis oz. K pradajalcu pa vam bodo povedli če ustreza vašemu terenu.
MANM14385

Odgovor Napisal/-a MANM14385 »

kakšno vozilo bi pa bilo po Tipizaciji.
Ste preverili, če ga sploh lahko registrirate v Sloveniji (emisija), ste preverili če ustreza Tipizaciji.
Kar se tiče menjalnika, oba ustrezata, vprašanje je samo, kako se bodo šoferji navadili na menjalnik, saj pri nas večina uporablja ročnega.
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Re: avtomatski menjalnik v AC ali GVC

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

Mi imamo na našem GVC 16/25 Mercedezu Ategotu avtomatski menjalnik Allission wt 3600, ima 5 prestav, možnost economy in intervencijske vožnje (razlika pri kakšnim obratih prestavlja) ima pa tudi možno, da sam izbereš prestavo. Avtomobil ima tudi 5 stopenjski redarder in je super zadeva. Smo se ga vozniki kar hitro navadili, edino včasih še kdo išče prestavno ročico, tukaj pa so samo tipke. Zadeva je super za vožnjo in moje mnenje je,da je enostavneje za vozit, ko pač enkrat veš zakaj se gre.
Zieglerju se SVITa

Odgovor Napisal/-a Zieglerju se SVITa »

Tole sicer ne bo namenjeno temi o atvomatskih menjalnikih v gasilskih vozilih, ampak se nanašana na (novi?) GVC 16-25 od PGD Ponikva, ki ga je omenil KUMBY.

Na spletni strani njihovega društva piše, da so nadgradnjo izdelali na Ptujski Gori. Vendar bolj kot gledam slike vozil, mi je nadgradnja podobna velikemu nemškemu nadgraditelju.

Sedaj me pa zanima ali je res, da je bila nadgrdanja narejena že prej in je bila v Sloveniji samo dodelava, ali pa se je nadgraditelj s Ptujske Gore zelo izboljšal.

Hvala za odgovore.

LP
Robit

Odgovor Napisal/-a Robit »

mislim da glede avtomatskega menjalnika je treba dobro premislit v kakšno vozilo bi ga dali dobro kakšen AC, AL ali podobno se strinjam ker gre vozilo samo po cesti več ali manj, za vozila katera vozijo po terenu ozkih poteh itd pa mislim, da je klasika ševedno zakon, nekdo je omenjal da vozilo manj trpi če je menjalnik avtomatski vsak šofer bi moral vedeti zmožnosti svojega vozila in kako se upravlja znjim to je moje mišljenje kot voznik v pgd

lp
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Poglej od blizu pa ti bo jasno kje je bilo izdelano.
Odgovori