Nov GVC 16/15 PGD STARA VRHNIKA

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
b-boy

Nov GVC 16/15 PGD STARA VRHNIKA

Odgovor Napisal/-a b-boy »

Pozdravljeni.
Po slikah na facebook strani sem opazil d so v drustvu PGD STARA VRHNIKA dobili novo vozilo Man gvc 16/15 =D> =D>
Prosim koga od clanov ali forumovcov da vozilo bolj opise ali doda kaksne slike ker se sam dobil samo 2.
Cestitke za novo vozilo
Brane
Priponke
FB_IMG_1469625516863.jpg
FB_IMG_1469625525309.jpg
Uporabniški avatar
boštjančk
Kraj: povžarija

Odg: Nov gvc 16/15

Odgovor Napisal/-a boštjančk »

Pozdravljeni!

Res je, kar je b - boy napisal. PGD STV ima nekaj novega :twisted:
Nekaj slik za začetek. Več jih bomo še objavili in seveda tudi krajši opis. Če pa bo koga več zanimalo bomo pa tudi povedali, Lahko pa pridete tudi mimo in se na lastne oči prepričate, ali je ali ni :P
Priponke
DSC_5058.JPG
DSC_5106.JPG
DSC_5109.JPG
DSC_5116.JPG
DSC_5117.JPG
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Uporabniški avatar
boštjančk

Več notranjosti pa kmalu
Priponke
DSC_5040.JPG
DSC_5005.JPG
DSC_5002.JPG
Gobc me je zmer tepu!
robit

Re: Nov gvc 16/15

Odgovor Napisal/-a robit »

Mene pa zanima zakaj ste se odločili za kvadratno naletno cev zadaj? Na vseh vozilih kar sem jih videl so okrogle...
Uporabniški avatar
boštjančk

Zato, ker je namenska. Če stopiš nanjo, je kvadratna boljša, kot okrogla, se pravi boljša stojna površina, pa še lepša je kot okrogla. Zakaj bi stopal nanjo? - Ker je nad črpalko še nekaj opreme. In še eno vprašanje zate - zakaj bi morali imeti vse tako, kot imajo ostali?
Priponke
DSC_5137.JPG
Gobc me je zmer tepu!
b-boy

Ceprov bostjanck ali je ta cev res uporabna in varna za doseganje zgornje opreme ali nebi bilo bilojse namestiti neke izvlecne police za stopit gor in dosegati zgornjo opremo(samo predlog).
Zanima me se po zgornjih slikah sodec je hidravlika namescena na desni strani vozila.
Kako to ko je v vecini takih vozil namescena na levi strani.
Hvala za odgovore
Uporabniški avatar
boštjančk

Če gledaš okroglo in kvadratno cev, ti je verjetno jasno, da je bolj praktična kvadratna!?!
Zakaj hidravlika na desni strani? V večini posredovanj do sedaj se je izkazalo, da je to bolj praktično oziroma varna stran za gasilce na samem mestu nesreče. To vprašanje smo dobili že večkrat, tudi s strani različnih poklicnih enot. In do sedaj nam še nihče ni oporekal. Je pa tako, da je, kot boste videli v prihodnjih dneh, večina opreme razporejene in dostopne z desne strani. Takšna je bila naša odločitev, če je napačna, bo pa pokazal čas.
Gobc me je zmer tepu!
b-boy

To ze da je kvadratna bolj uporabna za stanje na njej.
Samo se mi zdi da tudi ce bo gasilec stal na tej cevi in vlekel ven koritasta nosila ce sem prav opazil na sliki jih bo zelo tezko potegnil ven sam brez da bi cepnu dol iz cevi.
Samo moje mnenje lahko pa sprobate in poveste ugotovitve.
Hvala za odgovor
Brane
Uporabniški avatar
boštjančk

Je že sprobano, tako da je tvoja skrb odveč. Sicer pa če pogledaš vozila (vsaj novejše izdelave - Rosenbauer, Ziegler,GVP), imajo kvadratasto cev (razen v SLO) :wink:

Sicer je pa tako, da je sreča ta, da ga bomo uporabljali mi. In če nam ne bo odgovarjalo, je narejeno tako, da se da zamenjati. :wink:
Gobc me je zmer tepu!
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Meni je (na hitro oko) vozilo všeč. Vidi se, da so določene zadeve narejen drugače kot imajo rešeni ostali. In to je dobro, ker se vidi, da so vozilo delali z glavo in je vsak detajl premišljen. Na vsak način ga bo treba videti v živo, druge ni.

ps: Ampak, da je za nekatere zadnja varovalna cev tako pomebna ali je okrogla ali kvadratna in da se zapenjajo v to, mi je pa res hecno.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

Janez Tratnik napisal/-a:Meni je (na hitro oko) vozilo všeč. Vidi se, da so določene zadeve narejen drugače kot imajo rešeni ostali. In to je dobro, ker se vidi, da so vozilo delali z glavo in je vsak detajl premišljen. Na vsak način ga bo treba videti v živo, druge ni.

ps: Ampak, da je za nekatere zadnja varovalna cev tako pomebna ali je okrogla ali kvadratna in da se zapenjajo v to, mi je pa res hecno.
Sam še počakat je treba da se nekdo ob kategorizacijo spotakne :P

Vse pohvale za vozilo!!
robit

Odgovor Napisal/-a robit »

boštjančk napisal/-a:Zato, ker je namenska. Če stopiš nanjo, je kvadratna boljša, kot okrogla, se pravi boljša stojna površina, pa še lepša je kot okrogla. Zakaj bi stopal nanjo? - Ker je nad črpalko še nekaj opreme. In še eno vprašanje zate - zakaj bi morali imeti vse tako, kot imajo ostali?
Ne se razburjati :D samo zanimalo me je kako ste prišli do tega oz. kakšen namen ima, drugače pa vozilo zgleda super.
jsinic
GE: Sv. Jurij v Slov. go

Odgovor Napisal/-a jsinic »

Super vozilo =D> =D> . Po slikah sledeč je osnovna barva kabine bela in so nato nalepke gor. Je z nadgradnjo isto? V kolikor so nalepke, v čem je bistven razlog za odločitev za nalepke (je to cena) ?

Lp
Uporabniški avatar
boštjančk

Janez Tratnik, glede na bližino, al pa rečmo da smo "sosedje", verjetno ne bo problem se pripeljat na obisk, al kako :wink: Kar se tiče premišljenosti in "kompliciranja, se za komentar obrnete na izdelovalca in ga vprašate, kolikokrat se ga je obiskalo z namenom naših idej. Čeprav se od začetka pa do konca ni zadeva veliko spremenila. To pomeni da je bil koncept že v začetku bolj kot ne zastavlje, tako, kot je končen izdelek in tudi že takrat povzročili rahel glavobol gospodu MP.

Aleks97 - ob kategorizacijo se lahko spotikajo, kolikor jih je volja. Od 1.1.2016 je PGD STV GEŠP in mislim, da noben ne bo kokodakal., Če pa že, ..... :twisted:

jsinic - res je v osnovi je bil komplet bel in če bi imeli proste roke bi lahko ostal tak po mojem mnenju. Nalepke iz razloga, da ob kakšni poškodbi, nalepke zamenjaš, če pa je barvan v tej barvi, potem pa ni nikoli več tak, kot je bil. Drug razlog je bil tudi malce finančnega vidika.

Še slika belega
Priponke
DSC_4010.JPG
še mal reklame za Šumadinca
še mal reklame za Šumadinca
DSC_3962.JPG
DSC_3953.JPG
Gobc me je zmer tepu!
bwaz

Odgovor Napisal/-a bwaz »

"Aleks97 - ob kategorizacijo se lahko spotikajo, kolikor jih je volja. Od 1.1.2016 je PGD STV GEŠP in mislim, da noben ne bo kokodakal., Če pa že, ..... :twisted:"
če pa že?????? Se sedaj tretirate kot nekaj več??? Takšno pisanje mislim, da ni na nivoju neke enote PGD STV!

Pa nazaj k temi: Vozilo sem večkrat videl v času nadgradnje pri g. MP. Je zelo kvalitetno izdelano in všečno. Čestitke ob pridobitvi novega vozila in naj vam še dolgo šluži!
Odgovori