Nove tehnologije

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Nove tehnologije

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

pišuka: :o

To lahko mi samo opazujemo, saj veš, ni skladno s standardi in tipizacijo GZS :twisted: ( benti_zalost :oops: ).

lp DC :smoke:
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

tudi v sloveniji nekateri nadgraditelji že izdelujejo konstrukcijo nadgradnje iz rostfreia in mislim, da je to korak naprej

mnogo inovatorjev v sloveniji ima odlične ideje, pa jih žal ne morejo realizirati, ker nekateri pristojni nimajo posluha za razvoj uporabnih idej

še vedno plačujejo razne #raziskovalne# naloge, ki jih nato vržejo v zaboj in zaklenejo.

mnoge firme v tujini jih bi bogato nagradile

darko
Andrej
Kraj: Duplje

Odgovor Napisal/-a Andrej »

Okvir nadgradnje (pomožno šasijo) iz nearjavečega jekla izdeluje EURO GV. Cena (vsaj za nas) pa je bila enaka, kot bi bil okvir izdelan iz navadnih jeklenih profilov-stvar dogovora.

Andrej
slavc
Kraj: kokoriči

Odgovor Napisal/-a slavc »

Opa. Pred mesecem dni sem imel možnost pogledati v notranjost firme mettis international d.o.o iz Gornje Radgone. Kot vam je mogoče znano so podizvajalec firme rosenbauer. Ko tole vidite vas na rit vrže. Rostfrei za nas zakon ZMOTA! najnovejša tehnologija, ki se danes uporablja za nadgradnje so lasersko rezane plošče iz aluminija, ki se sestavljajo kot lego kocke (v prispodobi). So med sabo lepljene in kovičene in ni več nobenega ogrodja. Samonosna pločevinasta konstrukcija. Rezervoarji so pa prekatni iz varjene plastike (niks rostfrei) kot bi rekli nemci. Izdelujejo vozila od GV1 do gvc ter obnavljajo tudi ostala vozila. Vse za Rosenbauer in metz. Mislim, da je bilo pri nas kupljenih nekaj GVV-jev narejenih pri njih. Ostalo pa gre vse v tujino, smo pri nas prekratki (cenovno). Nadgradnje naših nadgraditeljev so samo odsev tega kar se dela pri tej firmi in to v Sloveniji. Pa ne da bi koga podcenjeval.

Slavko
"resnica boli" - zato pa je je čedalje manj
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

V Rosenbauerju vozila na ta način izdelujejo že nekaj let, tako da nisi ugotovil nič posebnega. Druga stvar je ali vozila za Rosenbauer v Mettisu tudi projektirajo ali samo sestavljajo. Mislim, da bo to drugo.
slavc

Peter

Določene nadgradnje, ki niso na stadnardnih vozilih in pa za obnovo projektirajo sami.
Serijsko izdelavo pa samo sestavljajo.

Slavko
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

slvc mislim da malo pretiravaš

če bi videl en njihov lanski izdelek (lahko bi rekli gliser) ki se nahaja na gorenjskem bi hitro obmolknil

pa lep pozdrav
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Sicer mi ta gliser ni bil ravno všeč, toda mislim, da Darko nima popolnoma prav, ko vso krivdo vali na Mettis. Po mojih informacijah ga je tudi Renault malo v čebriček.
Nisem pa še videl gasilskega vozila, ki bi imelo zadaj več kot dva metra previsa in baje ga tudi ne bom več. :wink:

lp Jani
slavc

Darko

Jaz te zadeve nisem videl, mi je pa dejal njihov konstruktor, da je zadeva z Renojem skregana z logiko ampak kupec je kralj in morajo delati tudi zadeve, ki jih normalno nebi.

Slavc
Odgovori