Mislim da smo že debatirali o razpihovalnikih pa da debato malo obnovimo ker se odločamo o nakupu prezračevalnika me zanima katere razpihovalnike imate v društvih, kakšne so vaše izkušnje?
Zanima me predvsem delovanje(uspešnost) razpihovalnikov različnih velikosti? Rosenbauer ponuja 2 različni velikosti(bencinski motor) je pa med njima več kot 300.000 sit razlike, je veliki vredn toliko več??
Če ima kdo kaj več o Ziglerjevih Tempestih pa prosim naj objavi(podatki,cena...)
Za vsako inf. oz vašo izkušnjo sem hvaležen saj bo pomagala pri odločitvi!
Za vaš požarni rejon : bencinski in ne predrag , pomembno je da dobro piha in da je motor vzdrževan.
Potem pa dim mašina in preizkusit. To je to.
(če me povabiš na kavo pridem z mašino !)
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Mi smo pred enim letom kupili tega na prvi sliki Fanergy V16. Obnese se zelo v redu, saj je narejen na principu Tempesta medtem, ko so prejšnji modeli npr. Fanergy 566(stari)-"ne vem če je prava oznaka" bili narejeni drugače. Izbrali smo tistega, ki nam je po merah ustrezal in tudi cena. Mislim, da je Tempest občutnejše dražji. Ne me držat za besedo, saj takrat je bil.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
No moje izkušnje z prezračevalnikom, ki je pri nas(podatke še objavim, samo da jih dobim) so res nad vsemi pričakovanji,... nekajkrat smo ga preizskusili na vajah in bili smo zadovoljni(uporabljali smo studijski dim); ko pa je ta prezračevalnik doživel ognjeni krst pa se je izkazal, res neverjetno. Šel sem v notranji napad z IDA in moram povedati(saj to vas večina že ve), da nisem videl popolnoma nič, tudi dlani, ki sem jo stegnil pred obraz ne,...Cela hiša je bila tako zadimljena, potem smo odprli okna postavili prezračevalnik in v 1-2 minutah je bila zadeva razdimljena!!
PS:malo dolg pa vseeno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Primerjalno po izkoristku in velikosti za Fanergy V16 je Tempest TCA 18 cena na Ziegler strani 1689 EUR brez davka.
Vprašanje kakšna je cena v Sloveniji.
Več podatkov na http://www.ziegler.de
Pri nas smo kupili Rosenbauer-jev model V24 junija 2004 je cena znašala cca. 820 tisoč. To je zaenkrat edini v GZ mislim pa, da potrebe po še kakšnem ni, ker je to le velik zalogaj za PGD.
Verjetno pa, da v vaši GZ že imate kakšnega - probajte se dopolnjevati med posameznimi PGD-ji (večji - manjši prezračevalniki).
lp, Jošt
Kdor vpraša je butelj za pet minut, kdor pa ne vpraša ostane butelj za vedno!
Verjetno pa, da v vaši GZ že imate kakšnega - probajte se dopolnjevati med posameznimi PGD-ji (večji - manjši prezračevalniki).
Veliki Tempest je v osrednji enoti, ki je nam tud najbližnja tako, da bi njihov velik in naš manjši bla vrjetno kr prava kombinacija.. je pa res precejšni denarni zalogaj že ta manjši
V letu 2003 smo v društvu kupili Zieglerjev Tempest TCA 18. Cena pri našem trgovcu je znašala 506.760,00 z DDV. Za ostale podatke pa moram pogledati v prospekt, ker ima Ziegler na spletni strani samo električno varianto, naš pa ima bencinski motor.
Za tega, ki pravi Andrej je na spletni strani tudi varianta na bencinski motor vendar brez slike.
Podatki:
TCA 18 Power - Compact H 5,5
Motor: 4,2 kW Honda
Širina: 560mm
Višina: 610mm
Globina: 520mm
Podatki pretok zraka:
Air flow:23.500m3/h
Ijector princip: 49500m3/h
Cena: 1689E brez DDV v Nemčiji
Več na http://www.ziegler.de