Traktor - uporaba za gasilke namene
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Traktor - uporaba za gasilke namene
Fantje, kolikokrat ste pa na intervencijah uporabljali traktor ali vsaj traktorsko opremo? Pri nas se to uporabi, ko je potrebno odstraniti kako drevo, pa naši avtomobili tega ne zmorejo, torej, vitel in traktor pa je. Zanima me, kako in v kakih primerih uporabite traktorje? Če jih sploh? Ima katero društvo traktor(mogoče neumno vprašanje, pa vseeno)?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Milsmo ga uporabili pred nekje 7 leti pri goznem pozaru! kmet ki je imel v casu pozara polno cisterno je takoj pripeljal na pozarisce in nam pomagal z vodo! iz cisterne smo crpali vodo in polnili naso cisterno!
se tudi spomnim da so vcasih pomagali kmetje z cisterno tudi pri nasem vecjem požaru po prisli na pozarisce kmet z cisterno polno vode sicer je nismo uporabili ampak za rezervo je bila!
drugace pa uporabljamo kmetisko mehanizacijo pri kaksnem tehničnem reševanju ali pri pospravljenju požarišča!
mislim pa da sem pred nekje 5 leti bral v gasilcu da so pri nekem drustvo mislim da nekje iz tolmina kupili cisterno za prevoz vode (taksno ki jo uporabljajo kmetje) in da so imeli zmenjeno z prvim kmetom da v primeru pozara priklopi cisterno in gre z njo na pozarisce!
kako pa z njo delajo pa ne vem!
se tudi spomnim da so vcasih pomagali kmetje z cisterno tudi pri nasem vecjem požaru po prisli na pozarisce kmet z cisterno polno vode sicer je nismo uporabili ampak za rezervo je bila!
drugace pa uporabljamo kmetisko mehanizacijo pri kaksnem tehničnem reševanju ali pri pospravljenju požarišča!
mislim pa da sem pred nekje 5 leti bral v gasilcu da so pri nekem drustvo mislim da nekje iz tolmina kupili cisterno za prevoz vode (taksno ki jo uporabljajo kmetje) in da so imeli zmenjeno z prvim kmetom da v primeru pozara priklopi cisterno in gre z njo na pozarisce!
kako pa z njo delajo pa ne vem!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
Traktorja v naši garaži res nimamo , smo se ga pa posluževali pri kakem gozdnem požaru ,kjer z avtomobili nismo mogli zraven in sicer za prevoz opreme. Velikokrat pa pride tudi prav pri požaru hleva ali hiše , ko je treba kaj razpotegnit, skratka je kar pomemben stroj in si z njim lahko dosti pomagaš.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
- sebastjan.kamensek
- Kraj: Železniki
traktor..
Traktor je dobrodošla pomoč pri raznih intervencijah, kjer je potrebno premikanje večjih bremen. Vendar bi bilo malo čudno za naše kraje (in glede na razmišljanje krajanov), da bi si v vozni park umislni traktor... je pa zmerom dobrodošlo če je zadeva na razpolago. V naši občini razpolagamo samo z traktorsko prikolico, za prevoz pitne vode do težko dostopnih višjeležečih kmetij. Cicer bi pa zmagal, če bi si umisln traktor z raznimi svetlobnimi bloki in sireno... lol...
l.p. Seba
l.p. Seba
!Vogn ni igrača!
- sebastjan.kamensek
- Kraj: Železniki
trsktor
sicer pa za podobne namene v sosednem PGD Podbrdo v lasti lično izdelanega unimoga, ki ga lahko uporabljajo za takšne ali drugačne naloge. Več bi pa prosu, d vam pove, kdo iz PGD Podbrdo
l.p. Seba
l.p. Seba
!Vogn ni igrača!
A je možno dobiti kako slikco?ALEŠ M napisal/-a:Naše sosednje PGD Kovor ima v voznem parku traktor in prikolico Creina na katero so vgradili tudi visoki tlak, svetlobni steber, agregat ter bokse za cevi in vodne armarure. Pozimi pa poravljajo tudi zimsko službo in tako prislužijo društvo nekaj denarja.
V naši GZ je kar nekaj takih traktorskih cistern,imajo jih pa predvsem manjše vasi na više ležečih mestih,pa tudi v tistih vaseh,kjer drgač sploh nimajo gasilskega društva.Ker je na vaseh veliko traktorjev je zmenjeno z bljižnjimi kmeti,ki imajo primeren traktor, da v primeru nesreče zapne cisterno za traktor in "na juriš".
Rabi se pa bodisi razvoz vode v sušnih obdobjih ali pa dovoz vode na požarišče.Je pa tudi zelo primerna za gozdne požare oz. za kraje kamor z ostalimi vozili ne moremo.
Lep pozdrav
Miha
Rabi se pa bodisi razvoz vode v sušnih obdobjih ali pa dovoz vode na požarišče.Je pa tudi zelo primerna za gozdne požare oz. za kraje kamor z ostalimi vozili ne moremo.
Lep pozdrav
Miha
Tako debato sem pričakoval. Vem, da je traktor stroj, ki bi ga gasilci pogrešali, če ga nihče ne bi imel. Z nobenim GVC ali kakim drugim avtomobilom si ne boš mogel pomagati s traktorjem, četudi ima "le" 50 konjskih sil. Tisto je pa dobra ideja, da orjejo sneg pozimi za dodaten denar, rad bi videl njihov vozni park, ker me take stvari zelo zanimajo in se mi zdi pametno malo podiskutirati. Imam tudi jaz nekaj slik od intervencij, kjer se je delalo s traktorjem. Jaz še nisem, stric pa ima na tem področju precej izkušen, tako kot tudi delo s raznimi tovornjaki in podobnimi rečmi. In niti traktor ni poceni, lahko se primerja z GVCji.
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Tudi pri nas smo lnani uporabljali traktorje in sicer za odvoz krme iz gospodarskega poslopja. Eden je z traktorjem na katerem ima priključeno hidravlično roko za nalaganje gnoja nalagal krmo, 5 traktoristov pa je krmo odvažalo. Pri takšnih intervencijah je traktor zelo uporabno vozilo, uporaben pa je tudi pri kakšnih gozdnih požarih, kjer je težko dostopen teren za naša vozila, kot ste že povedali.
Lp Stipi
Lp Stipi
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje