Delovna obleka

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Delovna obleka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Zanima me vaše mnenje glede tipizirane delovne obleke? Kroj, izgled udobnost, .... . V glavnem pohvale oz. pripombe.
Ali je čas za novo delavno obleko? Moje mnenje da je skrajni čas, saj se je mnogo društev ne poslužuje več.

LP Jaka
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Čas bi že bil da dobimo nove delovne obleke saj so stare že preveč out :wink:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
man260
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a man260 »

Jaz imam rajši delovni kombinezon (pajac) kot pa obleko. Se mi zdi bolj praktičen.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Re: Delovna obleka

Odgovor Napisal/-a Ico »

Sul napisal/-a:....saj se je mnogo društev ne poslužuje več.
Tole ne bi ravno verjel, vsaj na tekmovanjih in Igu jo moraš imeti. Je pa res, da se za interne vaje poslužujemo razno raznih kombinezonov. Zakaj ?

Verjetno zato, ker so cenejši in bolj praktični za razne vaje in podobno. Imaš ga vedno v PGD-ju in, če je malo umazan, nič hudega. Ga vseeno oblečeš. Z umazano delovno obleko pa ne moreš na Ig, pa na tekmovanje, pa na požarne straže na razne prireditve in na vse pasje procesije, za kar zdaj "ponucajo" gasilce.

Če pa je čas za novi kroj ? Morda. Samo, prekleto dobro je treba premisliti, saj bi v tem primeru rabili precej oblek za vsa društva v Sloveniji. Pri kroničnem pomanjkanju denarja v gasileriji - ali si lahko to privoščimo ?

Pri nas bi jih morali zamenjati recimo vsaj 50 v prvem navalu, pa še 40 v drugem. Pri ugotovitvi, da ponekod v Sloveniji vsi še za embleme na rokavu nimajo .....
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
rok.b
GE: Ločica ob Savinji
Kraj: GZ Žalec

Odgovor Napisal/-a rok.b »

Tudi jaz mislim, da bi morali v nadalje razmisliti kako z "delovnimi oblekami" saj je njihova kvaliteta zelo slaba in so namenjene vse prej kot delu. Seveda pa bodo to morali razmisliti tudi naši veleumi v Ljublajni.
Gasilci 112
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Zamudili ste pripombni čas. Nov pravilnik o uniformah je v veljavi.
Darko
comendatore
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a comendatore »

delovne obleke so brezveze pa se grde povrhu
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Delovna obleka bi morala biti narejena po načinu oblek SV ki se praktično ne strgajo.
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

sabirman napisal/-a:Delovna obleka bi morala biti narejena po načinu oblek SV ki se praktično ne strgajo.
Kdo ti je pa to natvezu, da se naše obleke ne strgajo??? Zato sem pa vsak mesec v intendantu ane? :lol: :lol: :lol:
Kvaliteto se že da izboljšat....samo kaj ko naši vrli možje na tržaški nimajo nobenga smisla za oblikovanje, kroj in udobnost! V vojski smo ravno v letošnjem letu zamenjali kroj, sedaj uporabljamo ameriški sistem uniform, ki je meni osebno dosti bolj všeč. Nekako v teji smeri bi lahko razmišljali tudi pri gasilski delovni obleki.
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

hec napisal/-a:Nekako v teji smeri bi lahko razmišljali tudi pri gasilski delovni obleki.
Tkole sm mislu :lol: :lol: :lol:
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Zamudili ste pripombni čas. Nov pravilnik o uniformah je v veljavi.
Darko, ali mi lahko podaš link do tega pravilnika ter kdaj je bil sprejet? Drugače pa ne vidim večjih ovir za sprejem novega, saj predno bo prišlo do tega bo preteklo še veliko vode. Mislim da je počasi čas za razmislek o tem.
Tole ne bi ravno verjel, vsaj na tekmovanjih in Igu jo moraš imeti. Je pa res, da se za interne vaje poslužujemo razno raznih kombinezonov. Zakaj ?

Verjetno zato, ker so cenejši in bolj praktični za razne vaje in podobno. Imaš ga vedno v PGD-ju in, če je malo umazan, nič hudega. Ga vseeno oblečeš. Z umazano delovno obleko pa ne moreš na Ig, pa na tekmovanje, pa na požarne straže na razne prireditve in na vse pasje procesije, za kar zdaj "ponucajo" gasilce.
Kar se tiče kombinezonov se jaz ne strinjam. Vsaj naši kombinezoni so dražji od navadne delovne obleke in ga redno uporabljamo. Problem nastane recimo poleti ko je vroče pa ga z rokavi zavežeš okoli pasu, kar pa ni najbolj estetsko. Delovna obleka je pa zelo slab kroj. hlače prevelike in prekratke, jakna prevelika v vsakem primeru razen če si malo močnejši. Pri nas teh uniform ne uporabljamo že vrsto let.

GZS naj v postavko sofinanciranja doda še uniformo in zanjo povrne malce več % pa bo lažje. Enkrat bo uniformo potrebno zamenjati. Kar se pa tiče finančnih zmožnosti društev. Če si bil v Železnikih si videl finančne zmožnosti skoraj celotne Slovenije. Ne velja za vse vendar...

LP Jaka
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Darko napisal/-a:Zamudili ste pripombni čas. Nov pravilnik o uniformah je v veljavi.
Sul napisal/-a: Darko, ali mi lahko podaš link do tega pravilnika ter kdaj je bil sprejet? Drugače pa ne vidim večjih ovir za sprejem novega, saj predno bo prišlo do tega bo preteklo še veliko vode. Mislim da je počasi čas za razmislek o tem.
V tejle temi je bilo govora tudi o spremembah kroja oblek:
viewtopic.php?t=9413&start=15
Stati inu obstati. /Trubar/
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Pravilnik o gasilskih uniformah, oznakah,...je izdal Minister za obrambo (UL RS 95/2007) 19.10.2007.
V obdobju javne razprave ni bilo debate, gzs ni niti obvestila gz o spremembah. 1.10. sem pisno obvestil tudi GZS. Podal sem nekaj pripomb.
Darko
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

Pozdravljeni;

moje mnenje je, da so dosedanje delovne obleke povsem primerne in uporabne za svoj namen. Mogoče bi bilo boljše, če bi jih preimenovali v šolske obleke, ter kombinizonom-tutam našli svoje mesto med gasilskimi oblekami, ti so namreč resnično bolj delovni od delavnih.
Sprememba česar koli na delovnih oblekah bi prinesla nove nepotrebne dodatne stroške društvom. Vemo namreč kolikokrat jih nosimo. Zame osebno pa je pravilno, da se v njih pride na izobraževanja, ter druge tovrstne prireditve oz. seminarje.
Kombinizoni pa se resnično uporabljajo za razna dela, kjer ni potrebe po tako visoki zaščiti kot jo nudi intervencijska obleka. V njih pa vseeno ne moremo na seminarje ali šolanja.

Takšno je moje mnenje o delovnih oblekah....

LP!
Bolj star, bolj nor!
Uporabniški avatar
Tinkara
Kraj: PGD ZELEZNIKI
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tinkara »

Sama sem jo dobila včeraj. KONČNO. Kroj se mi zdi precej ohlapen, mi je pa prodajalec rekel, da so obleke narejene po kroju vojaških oblek in drugačene more bit... sem pa vsekakor za kakšno spremembo.
Odgovori