Delovna obleka
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Delovna obleka
Zanima me vaše mnenje glede tipizirane delovne obleke? Kroj, izgled udobnost, .... . V glavnem pohvale oz. pripombe.
Ali je čas za novo delavno obleko? Moje mnenje da je skrajni čas, saj se je mnogo društev ne poslužuje več.
LP Jaka
Ali je čas za novo delavno obleko? Moje mnenje da je skrajni čas, saj se je mnogo društev ne poslužuje več.
LP Jaka
Re: Delovna obleka
Tole ne bi ravno verjel, vsaj na tekmovanjih in Igu jo moraš imeti. Je pa res, da se za interne vaje poslužujemo razno raznih kombinezonov. Zakaj ?Sul napisal/-a:....saj se je mnogo društev ne poslužuje več.
Verjetno zato, ker so cenejši in bolj praktični za razne vaje in podobno. Imaš ga vedno v PGD-ju in, če je malo umazan, nič hudega. Ga vseeno oblečeš. Z umazano delovno obleko pa ne moreš na Ig, pa na tekmovanje, pa na požarne straže na razne prireditve in na vse pasje procesije, za kar zdaj "ponucajo" gasilce.
Če pa je čas za novi kroj ? Morda. Samo, prekleto dobro je treba premisliti, saj bi v tem primeru rabili precej oblek za vsa društva v Sloveniji. Pri kroničnem pomanjkanju denarja v gasileriji - ali si lahko to privoščimo ?
Pri nas bi jih morali zamenjati recimo vsaj 50 v prvem navalu, pa še 40 v drugem. Pri ugotovitvi, da ponekod v Sloveniji vsi še za embleme na rokavu nimajo .....
-
comendatore
- Kraj: jesenice
Kdo ti je pa to natvezu, da se naše obleke ne strgajo??? Zato sem pa vsak mesec v intendantu ane?sabirman napisal/-a:Delovna obleka bi morala biti narejena po načinu oblek SV ki se praktično ne strgajo.
Kvaliteto se že da izboljšat....samo kaj ko naši vrli možje na tržaški nimajo nobenga smisla za oblikovanje, kroj in udobnost! V vojski smo ravno v letošnjem letu zamenjali kroj, sedaj uporabljamo ameriški sistem uniform, ki je meni osebno dosti bolj všeč. Nekako v teji smeri bi lahko razmišljali tudi pri gasilski delovni obleki.
Darko, ali mi lahko podaš link do tega pravilnika ter kdaj je bil sprejet? Drugače pa ne vidim večjih ovir za sprejem novega, saj predno bo prišlo do tega bo preteklo še veliko vode. Mislim da je počasi čas za razmislek o tem.Zamudili ste pripombni čas. Nov pravilnik o uniformah je v veljavi.
Kar se tiče kombinezonov se jaz ne strinjam. Vsaj naši kombinezoni so dražji od navadne delovne obleke in ga redno uporabljamo. Problem nastane recimo poleti ko je vroče pa ga z rokavi zavežeš okoli pasu, kar pa ni najbolj estetsko. Delovna obleka je pa zelo slab kroj. hlače prevelike in prekratke, jakna prevelika v vsakem primeru razen če si malo močnejši. Pri nas teh uniform ne uporabljamo že vrsto let.Tole ne bi ravno verjel, vsaj na tekmovanjih in Igu jo moraš imeti. Je pa res, da se za interne vaje poslužujemo razno raznih kombinezonov. Zakaj ?
Verjetno zato, ker so cenejši in bolj praktični za razne vaje in podobno. Imaš ga vedno v PGD-ju in, če je malo umazan, nič hudega. Ga vseeno oblečeš. Z umazano delovno obleko pa ne moreš na Ig, pa na tekmovanje, pa na požarne straže na razne prireditve in na vse pasje procesije, za kar zdaj "ponucajo" gasilce.
GZS naj v postavko sofinanciranja doda še uniformo in zanjo povrne malce več % pa bo lažje. Enkrat bo uniformo potrebno zamenjati. Kar se pa tiče finančnih zmožnosti društev. Če si bil v Železnikih si videl finančne zmožnosti skoraj celotne Slovenije. Ne velja za vse vendar...Tole ne bi ravno verjel, vsaj na tekmovanjih in Igu jo moraš imeti. Je pa res, da se za interne vaje poslužujemo razno raznih kombinezonov. Zakaj ?
LP Jaka
Darko napisal/-a:Zamudili ste pripombni čas. Nov pravilnik o uniformah je v veljavi.
V tejle temi je bilo govora tudi o spremembah kroja oblek:Sul napisal/-a: Darko, ali mi lahko podaš link do tega pravilnika ter kdaj je bil sprejet? Drugače pa ne vidim večjih ovir za sprejem novega, saj predno bo prišlo do tega bo preteklo še veliko vode. Mislim da je počasi čas za razmislek o tem.
viewtopic.php?t=9413&start=15
Stati inu obstati. /Trubar/
Pozdravljeni;
moje mnenje je, da so dosedanje delovne obleke povsem primerne in uporabne za svoj namen. Mogoče bi bilo boljše, če bi jih preimenovali v šolske obleke, ter kombinizonom-tutam našli svoje mesto med gasilskimi oblekami, ti so namreč resnično bolj delovni od delavnih.
Sprememba česar koli na delovnih oblekah bi prinesla nove nepotrebne dodatne stroške društvom. Vemo namreč kolikokrat jih nosimo. Zame osebno pa je pravilno, da se v njih pride na izobraževanja, ter druge tovrstne prireditve oz. seminarje.
Kombinizoni pa se resnično uporabljajo za razna dela, kjer ni potrebe po tako visoki zaščiti kot jo nudi intervencijska obleka. V njih pa vseeno ne moremo na seminarje ali šolanja.
Takšno je moje mnenje o delovnih oblekah....
LP!
moje mnenje je, da so dosedanje delovne obleke povsem primerne in uporabne za svoj namen. Mogoče bi bilo boljše, če bi jih preimenovali v šolske obleke, ter kombinizonom-tutam našli svoje mesto med gasilskimi oblekami, ti so namreč resnično bolj delovni od delavnih.
Sprememba česar koli na delovnih oblekah bi prinesla nove nepotrebne dodatne stroške društvom. Vemo namreč kolikokrat jih nosimo. Zame osebno pa je pravilno, da se v njih pride na izobraževanja, ter druge tovrstne prireditve oz. seminarje.
Kombinizoni pa se resnično uporabljajo za razna dela, kjer ni potrebe po tako visoki zaščiti kot jo nudi intervencijska obleka. V njih pa vseeno ne moremo na seminarje ali šolanja.
Takšno je moje mnenje o delovnih oblekah....
LP!
Bolj star, bolj nor!