Če verjamete ali ne, začelo se je, dolgo nič slišati o Toniju Korenu, me je bilo že fejst strah

, da sploh ne bo kandidiral.
A glej ga hudiča končno se je le pojavil, se mi je kar odahnilo

. Ja, stopil je na sceno v njegovem meni že znanem stilu, preko svojih "odposlanikov poslov".
Iz zanesljivega vira sem izvedel. da je Toni Koren, aktualni predsednik GZS preko osebe katerega imena namenoma ne bom imenoval, poslal "ponudbo" kandidatu Janku Cerkveniku, da če odstopi od kandidature, da mu zagotavlja mesto podpredsednika. Verjetno mu je za začetek tako nizko ceno ponudil z razlogom, misleč, če to Janko Cerkvenik zgrabi iz prve, mu za pogajanje ostaneta še vsaj dve prosti mesti za druge interesente (še za drugega podpredsednika in seveda njemu dragega namestnika)

, na primer za Jošta Jakšo, ki sicer po mojem vedenju še ni stopil z polno paro na sceno, pričakujem pa da bo v naslednjih dneh.
Toni je Janku Cerkveniku ponudil oz. mu dal na razpolago čas, da se naj o njegovi "častni ponudbi" odloči do petka 01.02.2013, do nekje 12:00 ure. Kolikor vem, jo je Janko gladko zavrnil in tako je po moje tudi edino prav.
Uf, če bi Janko sprejel ponudbo Tonija, jaz bi ga prvi ustrelil

.
Ne-ne, po moje je cena Janka bistveno višja, zato mu bo morda Toni ponudil drugo ponudbo, to je mesto namestnika predsednika

. Ha-ha, Toni pozabi, cena Janka Cerkvenika je mnogo - mnogo višja kot njegova in zato mu je mesto za predsednika.
Ja-ja, Toni, bo se treba vendarle posloviti od tako "sladke" funkcije, je že bil dolgo nazaj temu čas. Če bi Toni bil korekten in skrbel za zakonitost dela na GZS, bi me "kolegi" iz Prekmurja nebi mogli tako "elegantno likvidirati" kot so me. Konec koncev to ni niti zraslo na njihovih zelnikih. "Scenarij sta napisala Toni in Matjaž", ki jima je v popolnosti z zaključkom uspel na Plenumu GZS 29.11.2009 v Zagorju ob Savi. Toni je v uvodu točke, ko je šlo za mojo "likvidacijo" rekel oz. začel nekako takole: "zgodilo se je .................." (sicer pa je Drago Colnarič z kamero posnel takratni Plenum GZS, tako, da se vse vidi in sliši) in žaganje oz. likvidacija se je po scenariju nadaljevala tudi s pomočjo rablja Janeza Merca, ki je predsedoval takrat na Plenumu. Ja če bi me v tistih za mene hudih časih Matjaž Klarič in Toni Koren zaščitila, bi se že takrat v Pomurju marsikaj spremenilo na boje. Ja upam, da bosta oba imenovana sedaj ob Kongresnem letu plačala primerno ceno in se temu primerno poslovila.
Janko ne daj se, stojim ti ob strani v slabem in dobrem.
Ko bom imel čas pa bom še napisal, kako si je nekdo iz Prekmurja drznil pozvati (lahko to vzamemo kot neke vrste grožnjo kandidatu) Jošta Jakšo , da naj odstopi od namere, da bi kandidiral za predsednika GZS, ker, da v Prekmurju tako in tako nima nobenih šans in tudi, da nima nobenih šans, da bi ogrozil Tonija Korena (ha, smela napoved). Morda pa ima oseba, ki grozi celo prav. No dopustimo presenečenje.
Anton Rančigaj