Končno malo močnejši Pick Up

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Jani napisal/-a:ostane še cca 800 kg za tovor oz nadgradnjo.
lp Jani
A ni to mal mal, tolk ti pobere skoraj ves rerevoar za vodo, seveda odvisno od njegove kapacitete, se mi zdele na da jit gledat kolk velik rezervoar je za GVGP-1 po tipizacijai.
Jani napisal/-a: Kdaj gre v nadaljnjo predelavo
lp Jani
Kva pa v vemesen času, a ga boste registreral, al bo stal v garaži???

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

gapi napisal/-a:A ni to mal mal, tolk ti pobere skoraj ves rerevoar za vodo, seveda odvisno od njegove kapacitete, se mi zdele na da jit gledat kolk velik rezervoar je za GVGP-1 po tipizaciji.
Če se ne motim, je 300-litrski :wink: . Torej ostane še 500 kg za opremo. Po mojem mnenju še boste imeli nekaj rezerve pri kilogramih.
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Martin P. napisal/-a:Če se ne motim, je 300-litrski
Sem šel pogledat v tipizacijo, tkole pravi:
tipizacija napisal/-a: Malo gasilsko vozilo GVGP-1 je vozilo, ki ima visokotlacno napravo, rezervoar od 300 l do 800 l gasilnega sredstva, rezervoar za penilo, volumna 10 % kolicine rezervoarja za vodo, visokotlacno crpalko 50 bar/90 l/min in navijak s cevjo (fi 13 mm), dolžine najmanj 100
m, iz težko gorljivih materialov.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
Martin P.
Kontakt:

Gapi, tako je. Vendar moramo pri tem upoštevati velikost vozila. Na terence ponavadi montirajo 300-litrske, zato sem jaz tako napisal.
tadej.z

Odgovor Napisal/-a tadej.z »

najprej čestitke za tegale lepotca

v tejle debati pa pogrešam Oskarja-saj gre vendar za eno njegovih najljubših tem. :D

Lep in varen dan
Tadej
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

gapi napisal/-a:A ni to mal mal, tolk ti pobere skoraj ves rezervoar za vodo..
Ja bodo pa vodo vozili na prikolici za sabo... :lol: :lol: :lol:

Dovolj heca. Kakšna je praksa uporabe prikolice (lahkega priklopnika) na takšnih vozilih? Jo sploh kdo uporablja? Ker pri 174 žrebcih tega dizla vleka take prikolice ne bi smela biti težava, le vozne lastnosti bi bile malenkost slabše.
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Martin P. napisal/-a: Na terence ponavadi montirajo 300-litrske, zato sem jaz tako napisal.
Ja a niso terenci edino podvozje, kukr sem jez zdej vidu takih avtomobilov so bli vsi na terencih!!!!

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
Martin P.
Kontakt:

Jaz tudi, ampak ne gre mi v glavo tistih 800 l :oops: . Verjetno so ti litri za kakšne večje terence, kaj pa vem (je sploh kakšen večji :? ).
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Če ima nosilnost 1200 kg je kar v redu za GVGP1.
Ali je barva original?
Darko
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Na tak avto nikakor ne več kot 300 litrov vode.

Gapi, vmesnega časa najbrž ne bo, saj so na GZS rekli, da za izdajo mnenja potrebujejo nekaj dni. No, teden je že mimo, tako da ga lahko vsak čas pričakujemo. Če ne bo GVGP-1 bo pa PV-1. Za pv pa sigurno odgovarja.

Za GVGP-1 z osemsto litri vode pa se uporabi kak Scam, Bremach ali kaj podobnega. Lahko tudi Unimog. Na teh malih pa je vode navadno res samo za rože zalivat... zakaj pa ne, če je dobro plačilo!

Tadej.z. - Oskarja čisto nič ne pogrešam z njegovim popolnoma nagativnim odnosom do špičalnikov! Tudi brez njega vem, za kaj se avto lahko uporablja! Sicer se je pa najbrž že naveličal dopovedovat eno in isto, nekateri itak še vedno in bodo vedno izvajali notranje napade s špičalniki. No, mi ne bomo med njimi...

lp Jani
Uporabniški avatar
Jani
Kontakt:

Darko, barva je original, se mi zdi, da so jo na paleto uvrstili nalašč za gasilce. V nemčiji namreč trgovci pravijo, da je rdeč pickup čista nepremičnina. Tam kjer smo ga kupili mi, še sploh nikoli niso prodali rdečega (razen metalic). Je pa gor to laserrot barva, pri nas pa enostavno - živordeča.

lp Jani
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

No pa bo v SLO še en avto s špičalnikom. Če ne drugega zelo dobra uporaba pri razkuževanju. Jaz mislim pa da ga bodo ob primerni pumpi lahko rabili tudi za drugo.
Darko
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Jani napisal/-a: Za GVGP-1 z osemsto litri vode pa se uporabi kak Scam, Bremach ali kaj podobnega. Lahko tudi Unimog.
A ni to že bolj kategorija GVGP-2?????

Jani upam, da nas boš obvečšal kako se bodo zadeve odvijale naprej :wink: :D

A ga mogoče misliti uporablati tudi kot PV-1????

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Zdravo Jani

Samo dve vprašanji. Kakšno črpalko boste dali na vozilo - kateri proizvajalec in karakteristike, ter kakšno opremo poleg tipizacije boste še namestili v vozilo?
Uporabniški avatar
Jani
Kontakt:

Oj!

Ma ja, vse kar bo na njem, bo možno pobrati dol, tako da ga bomo lahko porabili tudi za prevoz cementa, ko bomo spet kaj gradili. Ali pa za PV, če bo treba.

Glede črpalke še ne vem, sigurno pa ne bomo namestili kake traparije s tridesetimi litri pretoka. Tipizacija sicer zehteva 90 litrov, a kaj ko potem večina gasilcev z ročnikom omeji pretok, da je vode za dalj časa. :crazy:

Mislim pa, da z dodatno opremo ne bomo pretiravali. Že če bo opremljen samo kot GVGP-1, bo teže več kot dovolj. Sul, če imaš pa kako idejo, je pa vsekakor dobrodošla.

lp Jani
Odgovori