Kdor hoče ta zmore - novo vozilo PGD Slovenska Bistrica

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Bobby

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Joejoe....kakor, da je važno za kolk denarja so oni kupil avto. Kar se tiče financ je to čist njihova stvar in sploh ne vem kaj te muči zdej tle..... :roll:

Vsaka čast jim, da so se spravl v tak projekt in ga tudi izpeljal!!!

lp :wink:
......dream until your dream come true......

Bobby
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Joejoe, jaz sem dovolj odrasel, da vem, da tudi v tem primeru cca 1.500.000,00 SIT ni drobiš. Pa če je vrednost ne vem kaka, v vsakem primeru, to zame, za moje društvo, pa za marsikatero društvo ni drobiš :twisted: , pa lahko ti meni stokrat rečeš karkol, pa delaš primerjave! Aja, pa še to, v našem društvu, sem naredil kar nekaj javnih razpisev za nabavo opreme, tudi take ki so presegale čez 30.000.000,00 SIT, sodeloval pri papirnati vojski, kot tudi v naročevanju opreme, pa še bi lahko našteval.

lp

"smrkav" dušan :twisted:
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
Strnad
Kraj: Zgornja Dobrava

Odgovor Napisal/-a Strnad »

Nov avto naj vam dobro in čimdalj služi... Kam ste pa dali star avto - a sdte ga že prodali a ga boste obdržali? lp
Ne žagaj veje, na kateri stojiš!!
Marko Strnad - PGD Srednja Dobrava - GZOR
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

joejoe napisal/-a:700kSIT je en promil vrednosti... torej drobiz :twisted:
Džodžo, 700k SIT je en procent vrednosti. :P
Andrej Z.

Odgovor Napisal/-a Andrej Z. »

Slovenska foufšija deluje.
firestar
Kraj: LOČE

Odgovor Napisal/-a firestar »

Vse čestitke tudi v mojem imenu :D
Debata pa je taprava!
Kolikor je meni znano dela METTIS iz Gornje Radgone Vse podaljšane kabine ne glede na tip vozila (Mercedes, Man) za ROSENBAUER in prav tako zadnje dela, torej nadgradnjo. Poten pa nazaj v Avstrijo kjer se vstavlja oprema.
Lahko bi avto naročili pri njih, več kot pol ga je tako ali tako bilo narejenega tam, ceno pa bi bila 100% za kar nekaj milijonov manjša.

Kaj več bi vam lahko povedal Janez, ki je bil v preteklem obdobju kar keden gost v METTISU
Uporabniški avatar
GAS PEŠO
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a GAS PEŠO »

Lep pozdrav!

Past112, zanima me katere kategorije je vaše društvo da ste kupili škarje za izrez ozirom razpiralo, saj takšna oprema služi le društvom z poklicnim jedrom. Sklepam pa, da ste 2. kat če ste kupili 16/25.
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

GAS PEŠO napisal/-a:Lep pozdrav!

Past112, zanima me katere kategorije je vaše društvo da ste kupili škarje za izrez ozirom razpiralo, saj takšna oprema služi le društvom z poklicnim jedrom. Sklepam pa, da ste 2. kat če ste kupili 16/25.
Tu te moram malo popravit. Opremo za tehnično reševanje ( škarje, razpiralo...), nimajo samo društva s poklicnim jedrom, ampak vse enote,( poklicne, prostovoljne z poklicnim jedrom, prostovoljne) ki imajo koncesijo za reševanje. No, moram pa tudi povedat,da imajo tako opremo tudi enote, ki koncesije nimajo.

lp

dušan :)

P.S. Ob tej priliki pa seveda moram čestitat kolegom iz Slo. Bistrice, za uspešno nabavo vozila.
Vedno pričakuj nepričakovano!

joejoe
GE: PGD Kozarje

ah, kako je je simpl zivljenje za nekatere

Odgovor Napisal/-a joejoe »

Andrej Z. napisal/-a:Slovenska foufšija deluje.
Poanta te debate ni fovsija, ampak nacin, kako zagotovit sredstva in razlogi, zakaj tak avto.

Marsikdo od nas je zraven pri nakupu novega vozila, pa je treba z vseh koncev zbirat izkusnje in argumente. Skozi debato smo izracunali, da bi domac izdelovalec z enako opremo opremljen avto naredil za okoli 10 do 15 mioSIT manj.

Bistricani so torej morali znati financerja prepricat, da je ta razlika zadosti majhna, da se splaca vzet vozilo s pedigrejem. Kar nekaj razlogov za tak nakup ti lahko nastejem tudi jaz sam (pa to prepuscam za takrat, ko bo res potrebno... kar nekaj razlogov je ocitnih), lahko pa se tudi kdo od Bistricanov oglasi, pa nam pove (zagotovo bi bilo zanimivo branje).

Moje naslednje vprasanje je cisto tehnicne narave (pa se ga da seveda tudi skozi denar pogledat):

Za GVC 16/25 ustreza crpalka NH20. V vase vozilo ste vgradili NH30, ki ima precej vecje sposobnosti. Kaksen je bil razlog za to?

Naslednje vprasanje je digitalna kontrola crpalke. Sam sem racunalnicar, pa so mi znane prednosti take tehnologije (pa tudi morebiti kaka mala slabost), pa me zanima, koliksna je cena crpalke s tako opremo.

LP
JJ
joejoe
GE: PGD Kozarje

Odgovor Napisal/-a joejoe »

Rafter napisal/-a:
joejoe napisal/-a:700kSIT je en promil vrednosti... torej drobiz :twisted:
Džodžo, 700k SIT je en procent vrednosti. :P
Promil, procent... who cares? :twisted:

Seveda ne, kajneda... gre za grobo napako z moje strani.

Zal (za vse ostale) pa se kar vztrajam, da je tudi en procent se vedno drobiz, ce ves, za kaj (in zakaj) si ga zapravil!!!

LP
JJ
gasilec112
Kraj: slo

Odgovor Napisal/-a gasilec112 »

Prihajam iz sosednjega društva...
PGD Slovenska bistrica je društvo 4.kategorije in ima koncesijo za tehnično reševanje in posredovanje z nevarnimi snovmi....

Imajo cca več kot 100 intrvencij letno .... :wink:

naj jim avto služi večno na večno.... :wink: :wink:

Čestitke!!
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Pod vojaško nadstrešnico v Slov.Bistrici stoji približno 50 če še ne več popolnoma novih vozil pa malo kdo ve kaj bomo z njimi!
Tako da je popolnoma prav da mamo tudi gasilci dobra in nova vozila sploh bistriškim gasilcem popolnoma privoščim saj imajo res enkraten odnos do tehnike in izredno veliko dela za prostovoljno enoto. Ni važno kolk je stalo glavno da bo reševalo živlenja!! :wink:
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

matej2 napisal/-a: Agregat ( 14kW ) = cca 1 - 1,5mio
Tukile mislim da si precej kiksnu, jaz bi rekel da je vrednost takega agregeta vsaj dvakratna vrednot kot jo navajaš ti.

Namreč ko sem iskal ponudne za naš GVC je bila cena 1 mio za 5,5 kW agreget seveda istega poizvajalca, pa to je bilo že pred dvema letoma.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
saxtenor3

Odgovor Napisal/-a saxtenor3 »

Mislim da noben iz PGD Slov. Bistrica ne sodeluje na forumu tak da bodo nekatera vprašanja ostala verjetno odprta....Bom pa se pozanimal za vsak slučaj če je kdo prijavljen in jih opozoril na vprašanja.

V nedeljo sem si avto ogledal in moram rečt da je avto res zakon.Od opreme do funkcionalnosti.Meni se avto zdi vreden tega denarja in jim ga resnično privoščim! [-o< [-o<

Lahko povem isto kot je povedal man 14.284 : fantje so res neverjetno zagnani in glede na to da je vse prostovoljno bi se marsikdo čudil vsemu. Vsak ki je že videl njihov dom ve o čem govorim... Tak da ta avto je kvečjemu pohvala in novi zagon za njih.

Tak da vsi tisti ki ste okusili kanček faušije vam moram povedat da je ta avto prigaran s trdim (prostovoljnim) delom :!: :!:
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

GAS PEŠO napisal/-a:Lep pozdrav!

Sklepam pa, da ste 2. kat če ste kupili 16/25.

Drugič ti predlagam da malo pogledaš statistiko (Slov. Bistrica ni neka podeželska vas!!!!) preden blekneš tako kot si jo zgoraj, predlagam ti da tudi malo pogledaš Uredbo o organiziranju ....., pa ti bo hitro jasno zakaj hidravlična oprema.

Pa če bi malo spremljel intarvencije posamezneih enot, bi videl da so bističani ena izmed bolj obremenjenih enot, mislim predvsem na število intervencij in zahtevnost teritorija, ki ga pokrivajo z koncesijo (štejerska avtocesta, ....).

Aja pa še to, GVC 16/25 je v marsikaterih enotah, tudi tam kjer imajo bogat vozni park, UDARNO vozilo, ki izvozi na večino int.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Odgovori