A kdo ve kaj več?

Vse o spletišču Gasilci.org ter pomoč pri uporabi foruma, predlagajte nove forume, povejte vaše mnenje, ...

Moderator: Peter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Ce mi gre pa kaj bolj na živce je pa to, da se za vsako nesrečo, požarček ali kaj podobnega odpira svojo temo. Za to obstaja prva stran portala. Forum je čedalje bolj nepregleden. Moderatorji (v vseh temah) in upravnik na delo :!: :!: :evil:

lp =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
Fire|Man

Odgovor Napisal/-a Fire|Man »

A ni bistvo tega oforuma informiranost o nesrečah, dogodkih....
"Pa sam gasilc' sm hotu bit!"
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

HotBird napisal/-a:Ce mi gre pa kaj bolj na živce je pa to, da se za vsako nesrečo, požarček ali kaj podobnega odpira svojo temo. Za to obstaja prva stran portala. Forum je čedalje bolj nepregleden. Moderatorji (v vseh temah) in upravnik na delo :!: :!: :evil:

lp =;
Živce lahko ohladiš tudi s prebiranjem drugih spletnih strani npr. http://www.neckerman.si ali kaj podobnega.....
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Marko Novak napisal/-a:Živce lahko ohladiš tudi s prebiranjem drugih spletnih strani npr. http://www.neckerman.si ali kaj podobnega.....
Bravo moderator =D> =D> =D>
Marko samo ne vem koliko ti je dal neckerman za reklamo ? :wink:
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Se strinjam z Vročo ptico. Preveč smeti se nabira po forumu, preveč nepomembnih objav. A kdo ve kaj več o tem?
tadej.z

Odgovor Napisal/-a tadej.z »

HotBird napisal/-a:Ce mi gre pa kaj bolj na živce je pa to, da se za vsako nesrečo, požarček ali kaj podobnega odpira svojo temo. Za to obstaja prva stran portala. Forum je čedalje bolj nepregleden. Moderatorji (v vseh temah) in upravnik na delo :!: :!: :evil:

lp =;
Vse skupaj je dvorezen meč. Ponavadi e ravno iz takšne objave v stilu novice razvije debata o poteku intervencije- oglasi se kdo ki je tam sodeloval, izvejo se podrobnosti, težave itd...
Zato bi bilo po mojem mnenju najbolje, da se takšnim objavam določi "rok trajanja"- x dni, če se v tem času debate ne nadaljuje v pravi smeri se objavo enostavno pobriše.

LP
Tadej
Pa mirno noč vsem tistim, ki so zdajle na šihtu.
Uporabniški avatar
Matej 9

Odgovor Napisal/-a Matej 9 »

Sicer moje skromno mnenje...

A si predstavljate kakšna preglednosti bi bila, če bi eno temo uporabljali za več dogodkov in bi potem nekdo vprašal nekaj za nazaj? In po katerih kriterijih bi določali kateri dogodek paše v katero temo? To bi šele bila nepreglednost.

Tako se pa vsak dogodek napiše v novo temo, ki so kronološko zložene in tudi če kdo kaj vpraša za nazaj je stvar popolnoma jasna. Je pa res, da se iz naslovov tem ne da razbrati vsebine...

LP Matej
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Češo ne jemlji tega osebno. Moj namen ni bil kritiziranje samo tvoje objave ampak vseh v smislu: "A kdo kaj ve?" Samo če pogledamo tole temo ima 9 objav, od tega pa se samo 2 nanašajo na naslov teme (seveda tudi po moji krivdi). Zakaj? Zato, ker drugih informacij ni. Poglejmo še naslov Tehnično reševanje, ki ima 184 tem :arrow: od tega jih je 45 takih, ki imajo manj kot 3 objave :arrow: neka huda debata se pri teh res ni razvila. Se čisto strinjam s tem, da bi morale imeti take objave rok trajanja.
Zdaj si grem pa malo živce ohladit na neckermana :twisted: :twisted:

lp =;

P.S.: Glede na to, da se tema razvija v čisto drugi smeri se zaradi mene lahko tudi premakne.
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Matej 9 napisal/-a:Tako se pa vsak dogodek napiše v novo temo, ki so kronološko zložene in tudi če kdo kaj vpraša za nazaj je stvar popolnoma jasna. Je pa res, da se iz naslovov tem ne da razbrati vsebine...
Teme so razvrščene po datumu zadnje objave in prav zaradi tega smo novice ločili. Sistem, ki je na portalu omogoča arhiviranje novic po mesecih in datumih objave. Zraven ima vsak možnost komentarja. Ne vidim pa razloga, da bi teme brisali oz. jim določali rok uporabe, ker bi s tem brisali zgodovino.
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Objava novice na forumu je začetek debate o tem. Jaz sem se iz veliko ''smeti'' tudi kaj naučil. Upam da ste se ostali tudi. Forum je že v rimskih časi motil 80% ljudi. In zato je kot forum preživel. Ne vem zakaj je moteče če je tako novica kot tema na forumu. Če ti je dovolj samo novica ti ni treba iti na temo v forumu. To je pa ja enostavno!
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Če novo odprta tema v recimo roku 1 tedna ne dobi več informacij,slik... tistih ki zadevo poznajo, naj se enostavno pobriše.
Smo pa že iz kr nekaj tem v stilu ali kdo kaj ve razvili fajn debato ki ni nujo da je glih popolnoma povezana ampak vseeno iz debat se tud nekaj naučimo ali vsaj izvemo
Uporabniški avatar
man 14.284

Sklepam da se veliko novih tem odpre tudi z namenom da se gasilci "pohvalijo z intervencijo" predlagam da se odpre ena tema kjer bi se samo objavljale aktualne intervencije ali kakšna druga dela članov foruma oz. intervencije naši sosednjih društev potem se več nebi za vsak požarček ali nesrečo odpirala nova tema-v kolikor pa bi bila potrebna debata se intervencija odpre v novi temi!

Samo predlog! :wink:
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Ja zakaj, je pač ne odpreš!
Na forumu se ne da odločit kaj se naj objavi in kaj ne!
Je pač forum!
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
man 14.284

Nimam aktualne intervencije tako da nimam kaj odpirat :D :wink:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Milan očitno nisi prebral moje objave, kjer sem jasno napisal razliko med temo na forumu in novico na portalu. Vsak sistem ima svoj namen in način uporabe. Če želimo zagotoviti nadaljnjo preglednost in uporabnost foruma, moramo imeti določen red. Bazi objav in zasebnih sporočil manjka samo še dober mega do 100MB, kar pomeni ogromen potencial znanja in izkušenj, vendar pa bo pri takšni uporabi čedalje bolj težko ločevati med koristnimi informacijami in balastom.

Nehajte pa z mislimi o brisanju objav ali celo tem, ker je že s temi nekaj, ki so bile pobrisane zaradi neskladnja s Pravili foruma, preveč težav.
Odgovori