Orientaciji na ravni gasilske zveze in regije
Moderator: mailo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
alenka.pipan
Odg: Orientaciji na ravni gasilske zveze in regije
Za Mostiščarja:
Ti sploh ne štekaš, da imam majhna dekleta, ki so v 1. in 2. razredu devetletke, zato mi ne govori, da imam na izi ekipe. Ravno toliko deklet je malce starejših, da znajo brati, da sem jih lahko sploh poslala na orientacijo. Drugače smo pa na vajah trenirali ustno, da se naučile vprašanja in prometne znake. Tista, ki je že obvladala branje je bila vodje in jim je brala vprašanja s pole, da so potlej vedle kako in kaj. Ne bodi preveč pameten, dragi Zibko!!!
Eni imajo športnice pa oh in sploh zagnana dekleta, jst mam pa punčke, ki morajo na orientaciji 3 korake narest namest enega v primerjavi z enajstletnicami. Te moje dečve so bile najmlajše na regijskem tekmovanju v Naklem pa niso bile ta zadne, zato se trudijo po svojih najboljših močeh. Moramo se zavedati, da štejejo letnice in so v kategoriji stari otroci 7-11 let, kar je zelo velika razlika v letih.
Ups ane naše društvo ni profesionalno temveč se naša politika nanaša na to, da bi privabli čimveč mladine v dejavnost, ki krepi čut do sočloveka. Imamo ekipi pionirjev in pionirk ter mladince in mladink, da o članskih ekipah sploh ne govorim.
p.s.: zibko, če si slučajno iz zbilj, se ne repenči preveč s svojimi dobrimi ekipami, ker se bo prav kamlu tudi tebi zamenjala generacija; sama sem mentorica od svojega 15. leta, zato že vem, kako to izgleda, ko leto ali celo dve ni nobenega velikega dosežka, ker je ekipa kar naenkrat tako pomlajena-ne želim biti nesramna, samo v vedmnost ti naj bo
Ti sploh ne štekaš, da imam majhna dekleta, ki so v 1. in 2. razredu devetletke, zato mi ne govori, da imam na izi ekipe. Ravno toliko deklet je malce starejših, da znajo brati, da sem jih lahko sploh poslala na orientacijo. Drugače smo pa na vajah trenirali ustno, da se naučile vprašanja in prometne znake. Tista, ki je že obvladala branje je bila vodje in jim je brala vprašanja s pole, da so potlej vedle kako in kaj. Ne bodi preveč pameten, dragi Zibko!!!
Eni imajo športnice pa oh in sploh zagnana dekleta, jst mam pa punčke, ki morajo na orientaciji 3 korake narest namest enega v primerjavi z enajstletnicami. Te moje dečve so bile najmlajše na regijskem tekmovanju v Naklem pa niso bile ta zadne, zato se trudijo po svojih najboljših močeh. Moramo se zavedati, da štejejo letnice in so v kategoriji stari otroci 7-11 let, kar je zelo velika razlika v letih.
Ups ane naše društvo ni profesionalno temveč se naša politika nanaša na to, da bi privabli čimveč mladine v dejavnost, ki krepi čut do sočloveka. Imamo ekipi pionirjev in pionirk ter mladince in mladink, da o članskih ekipah sploh ne govorim.
p.s.: zibko, če si slučajno iz zbilj, se ne repenči preveč s svojimi dobrimi ekipami, ker se bo prav kamlu tudi tebi zamenjala generacija; sama sem mentorica od svojega 15. leta, zato že vem, kako to izgleda, ko leto ali celo dve ni nobenega velikega dosežka, ker je ekipa kar naenkrat tako pomlajena-ne želim biti nesramna, samo v vedmnost ti naj bo
Kaj si mi hotela povedati? Mene ne mešaj v to, ker se pravzaprav strinjam s teboj. Zelo dobro razumem mentorja, ki dela s tistimi najmlajšimi, ker sem jaz pri nas zadolžen prav za "ta male". Predlagam, da se z najmlajšimi ne udeležuješ tako zahtevnih tekmovanj, naj prvič raje pridejo zgolj pogledat in potem postopoma naprej. Pripravljalci proge nemalokrat delajo na tem, da je proga "primerna" za njihove ekipe in jim je prioriteta zmagoslavje.alenka.pipan napisal/-a:Za Mostiščarja:
Za vse mentorje pa naj velja, da naj primarno učijo otroke veščin v duhu gasilskih vrednot in naj bodo tekmovanja v drugem planu, zgolj neke vrste popestritev.
LP, Robert
@ alenka.pipan:
če bi znala brat bi tudi vidla od kje sem; vsekakor pa nisem iz Zbilj, če te to tako skrbi. Bi pa bilo lepo, če bi se še ti registrirala.
če bi znala brat bi tudi vidla od kje sem; vsekakor pa nisem iz Zbilj, če te to tako skrbi. Bi pa bilo lepo, če bi se še ti registrirala.
- alenka.pipan
- Kraj: Prebačevo
1. Mostiščarju se iskreno opravičujem, ker je bil ta odgovor namenjen vsevednemu zibkotu.
2. Zibko, nisem tolk firbčna, da bi vse pregledala kaj ima kdo napisan. Sem pa zdej pogledala pa sem vidla de si iz lepih krajev.
Mislim, da si vsi želimo, da bi se vodstvo odločilo in napisalo pravila, ki bi koristila izključno našim mladim.
2. Zibko, nisem tolk firbčna, da bi vse pregledala kaj ima kdo napisan. Sem pa zdej pogledala pa sem vidla de si iz lepih krajev.
Mislim, da si vsi želimo, da bi se vodstvo odločilo in napisalo pravila, ki bi koristila izključno našim mladim.
HMMMM...NAJ BO TEKMOVANJE ŠE TAKO DOBRO PRIPRAVLJENO, NE BO VEDNO VSEM ODGOVARJALO. VEDNO SE BO KDO NAŠEL, KI BO IMEL DOLOČENE PRIPOMBE NA IZVEDBO TEKMOVANJA.
POMEMBNO JE LE TO, DA JE TEKMOVANJE DOBRO PRIPRAVLJENO IN DA IMAJO VSI TEKMOVALCI-KE ENAKE POGOJE.
MISLIM, DA BI BILO BOLJE, DA SE BOLJ POSVETIMO PROBLEMU, KI JE NASTAL Z RAZPISOM ZA DRŽAVNO ORIENTACIJO. PRAV RAD BI ZVEDEL RAZLOG, NA PODLAGI KAKŠNIH DEJSTEV SE JE MLADINSKI SVET PRI GZS ODLOČIL ZA TAK RAZPIS?
L.P.
STROGI
MISLIM, DA BI BILO BOLJE, DA SE BOLJ POSVETIMO PROBLEMU, KI JE NASTAL Z RAZPISOM ZA DRŽAVNO ORIENTACIJO. PRAV RAD BI ZVEDEL RAZLOG, NA PODLAGI KAKŠNIH DEJSTEV SE JE MLADINSKI SVET PRI GZS ODLOČIL ZA TAK RAZPIS?
L.P.
STROGI
To kar vemo je kapljica, česar ne vemo je morje.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Na seji UO GZS je vprašanje glede združevanja spolov postavil Iztok Zajc in dobil od poveljnika odgovor, da ni nobenih sprememb. Vmes se je oglasil še ..., ki je rekel, da v praksi pionirke dosegajo boljše rezultate od pionirjev.
V KOLIKOR SEM TE PRAVILNO RAZUMEL, JE VSE PO STAREMPeter napisal/-a:Na seji UO GZS je vprašanje glede združevanja spolov postavil Iztok Zajc in dobil od poveljnika odgovor, da ni nobenih sprememb. Vmes se je oglasil še ..., ki je rekel, da v praksi pionirke dosegajo boljše rezultate od pionirjev.
L.P.
STROGI
@strogi
Tudi jaz bi rad od nekoga izvedel zakaj je temu tako, da so združili spol. To enostavno ni pravično do deklet, ki fizično šibkejše. To je vidno tudi pri prefesonalnih športnikih, kjer dekleta nič manj ne trenirajo kot fantje, a časov močnejšega spola ne dosežejo.
Tudi jaz bi rad od nekoga izvedel zakaj je temu tako, da so združili spol. To enostavno ni pravično do deklet, ki fizično šibkejše. To je vidno tudi pri prefesonalnih športnikih, kjer dekleta nič manj ne trenirajo kot fantje, a časov močnejšega spola ne dosežejo.
-
lidijavorsic
Mislim, da je z državnega razpisa dobor vidno, da so kategorije po spolu ločene. Ne vem zakaj toliko debate!?
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Zdaj sem si tudi jaz prebral razpis in ugotovil, kaj vas muči.
Na primer MLAJŠI (pionirke, pionirji ali mešano) pomeni:
- kategorija pionirke
- kategorija pionirji in mešane ekipe
- kategorija pionirke
PETER, VREDU SPREJMEM TVOJO RAZLAGO RAZPISAPeter napisal/-a:Zdaj sem si tudi jaz prebral razpis in ugotovil, kaj vas muči.
- kategorija pionirke
L.P.
STROGI
RAVNO KAR SEM DOBIL ODGOVOR IZ PRVE ROKE IN JE RES, DA SO KATEGORIJE ZDRUŽILI
VSE OSTALE INFORMACIJE GLEDE TEGA SE LAHKO DOBI PRI TOV. NEVENKI KERIN.
NA ŽALOST PETER TUDI TI NISI DOBRO RAZUMEL RAZPISA.
L.P.
STROGI
NA ŽALOST PETER TUDI TI NISI DOBRO RAZUMEL RAZPISA.
L.P.
STROGI
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Jaz sem si ga razlagal tako, kot sem si ga po Klaričevih besedah lahko. Poveljniku GZS je pa ja treba verjeti na besedo. Ni pa to povedal kjerkoli, ampak na seji upravnega odbora GZS.
PETER OPROSTI IZGLEDA, DA IMA TOV. NEVENKA KERIN VEČ BESEDE, KOT PA TOV. KLARIČ. ZATO POZIVAM VSE, DA PROTESTIRAMO PRI GZS, GLEDE ZDRUŽEVANJA KATEGORIJ (DEČKI-DEKLICE)!!Peter napisal/-a:Jaz sem si ga razlagal tako, kot sem si ga po Klaričevih besedah lahko. Poveljniku GZS je pa ja treba verjeti na besedo. Ni pa to povedal kjerkoli, ampak na seji upravnega odbora GZS.
L.P.
sTROGI
Takoj se pridružujem protestu. Na kakšen način se ga izvede?