Orientaciji na ravni gasilske zveze in regije

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
alenka.pipan

Odg: Orientaciji na ravni gasilske zveze in regije

Odgovor Napisal/-a alenka.pipan »

Za Mostiščarja:

Ti sploh ne štekaš, da imam majhna dekleta, ki so v 1. in 2. razredu devetletke, zato mi ne govori, da imam na izi ekipe. Ravno toliko deklet je malce starejših, da znajo brati, da sem jih lahko sploh poslala na orientacijo. Drugače smo pa na vajah trenirali ustno, da se naučile vprašanja in prometne znake. Tista, ki je že obvladala branje je bila vodje in jim je brala vprašanja s pole, da so potlej vedle kako in kaj. Ne bodi preveč pameten, dragi Zibko!!!

Eni imajo športnice pa oh in sploh zagnana dekleta, jst mam pa punčke, ki morajo na orientaciji 3 korake narest namest enega v primerjavi z enajstletnicami. Te moje dečve so bile najmlajše na regijskem tekmovanju v Naklem pa niso bile ta zadne, zato se trudijo po svojih najboljših močeh. Moramo se zavedati, da štejejo letnice in so v kategoriji stari otroci 7-11 let, kar je zelo velika razlika v letih.

Ups ane naše društvo ni profesionalno temveč se naša politika nanaša na to, da bi privabli čimveč mladine v dejavnost, ki krepi čut do sočloveka. Imamo ekipi pionirjev in pionirk ter mladince in mladink, da o članskih ekipah sploh ne govorim.

p.s.: zibko, če si slučajno iz zbilj, se ne repenči preveč s svojimi dobrimi ekipami, ker se bo prav kamlu tudi tebi zamenjala generacija; sama sem mentorica od svojega 15. leta, zato že vem, kako to izgleda, ko leto ali celo dve ni nobenega velikega dosežka, ker je ekipa kar naenkrat tako pomlajena-ne želim biti nesramna, samo v vedmnost ti naj bo
Uporabniški avatar
Mostiščar
Kraj: Ljubljana Barje

Odgovor Napisal/-a Mostiščar »

alenka.pipan napisal/-a:Za Mostiščarja:
Kaj si mi hotela povedati? Mene ne mešaj v to, ker se pravzaprav strinjam s teboj. Zelo dobro razumem mentorja, ki dela s tistimi najmlajšimi, ker sem jaz pri nas zadolžen prav za "ta male". Predlagam, da se z najmlajšimi ne udeležuješ tako zahtevnih tekmovanj, naj prvič raje pridejo zgolj pogledat in potem postopoma naprej. Pripravljalci proge nemalokrat delajo na tem, da je proga "primerna" za njihove ekipe in jim je prioriteta zmagoslavje.

Za vse mentorje pa naj velja, da naj primarno učijo otroke veščin v duhu gasilskih vrednot in naj bodo tekmovanja v drugem planu, zgolj neke vrste popestritev.
LP, Robert
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

@ alenka.pipan:

če bi znala brat bi tudi vidla od kje sem; vsekakor pa nisem iz Zbilj, če te to tako skrbi. Bi pa bilo lepo, če bi se še ti registrirala.
Uporabniški avatar
alenka.pipan
Kraj: Prebačevo

Odgovor Napisal/-a alenka.pipan »

1. Mostiščarju se iskreno opravičujem, ker je bil ta odgovor namenjen vsevednemu zibkotu.

2. Zibko, nisem tolk firbčna, da bi vse pregledala kaj ima kdo napisan. Sem pa zdej pogledala pa sem vidla de si iz lepih krajev.

Mislim, da si vsi želimo, da bi se vodstvo odločilo in napisalo pravila, ki bi koristila izključno našim mladim.
Uporabniški avatar
strogi
Kraj: Trnovo

Odgovor Napisal/-a strogi »

HMMMM...NAJ BO TEKMOVANJE ŠE TAKO DOBRO PRIPRAVLJENO, NE BO VEDNO VSEM ODGOVARJALO. VEDNO SE BO KDO NAŠEL, KI BO IMEL DOLOČENE PRIPOMBE NA IZVEDBO TEKMOVANJA. #-o POMEMBNO JE LE TO, DA JE TEKMOVANJE DOBRO PRIPRAVLJENO IN DA IMAJO VSI TEKMOVALCI-KE ENAKE POGOJE.

MISLIM, DA BI BILO BOLJE, DA SE BOLJ POSVETIMO PROBLEMU, KI JE NASTAL Z RAZPISOM ZA DRŽAVNO ORIENTACIJO. PRAV RAD BI ZVEDEL RAZLOG, NA PODLAGI KAKŠNIH DEJSTEV SE JE MLADINSKI SVET PRI GZS ODLOČIL ZA TAK RAZPIS? :evil:

L.P.
STROGI
To kar vemo je kapljica, česar ne vemo je morje.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Na seji UO GZS je vprašanje glede združevanja spolov postavil Iztok Zajc in dobil od poveljnika odgovor, da ni nobenih sprememb. Vmes se je oglasil še ..., ki je rekel, da v praksi pionirke dosegajo boljše rezultate od pionirjev.
Uporabniški avatar
strogi

Peter napisal/-a:Na seji UO GZS je vprašanje glede združevanja spolov postavil Iztok Zajc in dobil od poveljnika odgovor, da ni nobenih sprememb. Vmes se je oglasil še ..., ki je rekel, da v praksi pionirke dosegajo boljše rezultate od pionirjev.
V KOLIKOR SEM TE PRAVILNO RAZUMEL, JE VSE PO STAREM :oops: SAMO POTEM MI NI JASNO NA PODLAGI ČESA JE POTEM MLADINSKI SVET PRI GZS OBJAVIL TAK RAZPIS ZA DRŽAVNO ORIENTACIJO?????? :evil: DA PA PIONIRKE DOSEGAJO BOLJŠE REZULTATE OD PIONIRJEV JE PA SAMO POHVALNO....ZATO PA JIH NI POTREBNO "ZATRETI" Z ZDRUŽEVANJEM SPOLOV!!!! :evil: :evil:

L.P.
STROGI
zibko
Kontakt:

@strogi
Tudi jaz bi rad od nekoga izvedel zakaj je temu tako, da so združili spol. To enostavno ni pravično do deklet, ki fizično šibkejše. To je vidno tudi pri prefesonalnih športnikih, kjer dekleta nič manj ne trenirajo kot fantje, a časov močnejšega spola ne dosežejo.
lidijavorsic

Odgovor Napisal/-a lidijavorsic »

Mislim, da je z državnega razpisa dobor vidno, da so kategorije po spolu ločene. Ne vem zakaj toliko debate!?
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Zdaj sem si tudi jaz prebral razpis in ugotovil, kaj vas muči.

Na primer MLAJŠI (pionirke, pionirji ali mešano) pomeni:
- kategorija pionirke
- kategorija pionirji in mešane ekipe
Uporabniški avatar
strogi

Peter napisal/-a:Zdaj sem si tudi jaz prebral razpis in ugotovil, kaj vas muči.

Na primer MLAJŠI (pionirke, pionirji ali mešano) pomeni:
- kategorija pionirke
- kategorija pionirji in mešane ekipe
PETER, VREDU SPREJMEM TVOJO RAZLAGO RAZPISA :oops: SAMO POTEM MI NI JASNO ZAKAJ SO LETOS POTEM NA REGIJSKEM TEKMOVANJU, KI GA JE IZVEDLA GZ DOLOMITI NA KONCU TEKMOVANJA ZARADI "DRŽAVNEGA RAZPISA V ORIENTACIJI" ZDRUŽILI KATEGORIJO MLADINCEV IN KATEGORIJO MLADINK, TER POTEM SO SE PRVE TRI EKIPE UVRSTILE NA DRŽAVNO TEKMOVANJE!!!!!! :evil: :evil: MI LAHKO POTEM TO OBRAZLOŽIŠ?? ZATO JE PRIŠLO TUDI DO TE POLEMIKE O ZDRUŽEVANJU SPOLOV.

L.P.
STROGI
Uporabniški avatar
strogi

RAVNO KAR SEM DOBIL ODGOVOR IZ PRVE ROKE IN JE RES, DA SO KATEGORIJE ZDRUŽILI :evil: :evil: :evil: VSE OSTALE INFORMACIJE GLEDE TEGA SE LAHKO DOBI PRI TOV. NEVENKI KERIN.
NA ŽALOST PETER TUDI TI NISI DOBRO RAZUMEL RAZPISA.

L.P.
STROGI
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Jaz sem si ga razlagal tako, kot sem si ga po Klaričevih besedah lahko. Poveljniku GZS je pa ja treba verjeti na besedo. Ni pa to povedal kjerkoli, ampak na seji upravnega odbora GZS.
Uporabniški avatar
strogi

Peter napisal/-a:Jaz sem si ga razlagal tako, kot sem si ga po Klaričevih besedah lahko. Poveljniku GZS je pa ja treba verjeti na besedo. Ni pa to povedal kjerkoli, ampak na seji upravnega odbora GZS.
PETER OPROSTI IZGLEDA, DA IMA TOV. NEVENKA KERIN VEČ BESEDE, KOT PA TOV. KLARIČ. ZATO POZIVAM VSE, DA PROTESTIRAMO PRI GZS, GLEDE ZDRUŽEVANJA KATEGORIJ (DEČKI-DEKLICE)!!

L.P.
sTROGI
zibko
Kontakt:

Takoj se pridružujem protestu. Na kakšen način se ga izvede?
Odgovori