Potapljač*
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
Novin'c
Potapljač*
Zdravo sem nov na forumu in me zanima, kaj se dela pri specialnosti za potapljača*? In, če si slučajno delal tečaj za potapljača privat se ti to tudi upošteva?
-
Novin'c
Odg: Potapljač*
Privat je mišleno, če si delal tečaj za potapljača pri katerem od potapljaških društvev
v sklopu izobraževanj pri GZS se ne izvajajo tečaji za potapljača.
Specialnost potapljač* se prizna - izda članu gasilske organizacije, ki ima poleg opravljenega tečaja za Potapljača * CMAS (ali ekvivalent druge potapljaške šole) in nadaljevalni tečaj za gasilca.
Poveljnik društva mora posredovat predloga za priznanje specialnosti na matično GZ, ta pa predlog posreduje na GZS.
Specialnost potapljač* se prizna - izda članu gasilske organizacije, ki ima poleg opravljenega tečaja za Potapljača * CMAS (ali ekvivalent druge potapljaške šole) in nadaljevalni tečaj za gasilca.
Poveljnik društva mora posredovat predloga za priznanje specialnosti na matično GZ, ta pa predlog posreduje na GZS.
Kar je nepotrebno, saj s tem ne pridobi novega znanja, dobi le značko, ki si jo lahko porine v....Primoz napisal/-a:Poveljnik društva mora posredovat predloga za priznanje specialnosti na matično GZ, ta pa predlog posreduje na GZS.
ni glih tako. kot je že moj predhodnik povedal ne dobiš nobene značke. Je pa lahko koristno če bi se nekje zaradi določenega dogodka potrebovalo x število ljudi ki ima xy znanje. In tako imaš v Vulkanu zavedene člane z xy znanjem.Dave D napisal/-a:Kar je nepotrebno, saj s tem ne pridobi novega znanja, dobi le značko, ki si jo lahko porine v....Primoz napisal/-a:Poveljnik društva mora posredovat predloga za priznanje specialnosti na matično GZ, ta pa predlog posreduje na GZS.
Značko dobiš pa za specialnost godbenik. Ma to nima veze s tem primerom. Važno da je značka.
Od sprejetja posebnih pravil gasilske službe za prostovoljne gasilce, nič večPrimoz napisal/-a:Značko dobiš pa za specialnost godbenik......
Lp, BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
BAČO napisal/-a:Od sprejetja posebnih pravil gasilske službe za prostovoljne gasilce, nič večPrimoz napisal/-a:Značko dobiš pa za specialnost godbenik....... Vsaj nekaj !
Lp, BAČO
Saj zato sem to napisal
In nato čim prej do CMAS*** ali ekvivalentnega znanja po drugi šoli, ker s to kategorijo *, bore malo veš. Je pa začetek oziroma osnova. Delaš pa lahko pri xy šolah po Slovenijim ki jih je veliko.Novin'c napisal/-a:Zdravo sem nov na forumu in me zanima, kaj se dela pri specialnosti za potapljača*? In, če si slučajno delal tečaj za potapljača privat se ti to tudi upošteva?
lp, m
ja pa saj je napisano, da tečaja potapljač* NE opravljaš v okviru GZ/GZS. Potapljač* lahko postaneš takrat ko imaš čin Gasilec+Cmas* (ali Padi OWD, .....)Marko Š. napisal/-a:In nato čim prej do CMAS*** ali ekvivalentnega znanja po drugi šoli, ker s to kategorijo *, bore malo veš. Je pa začetek oziroma osnova. Delaš pa lahko pri xy šolah po Slovenijim ki jih je veliko.Novin'c napisal/-a:Zdravo sem nov na forumu in me zanima, kaj se dela pri specialnosti za potapljača*? In, če si slučajno delal tečaj za potapljača privat se ti to tudi upošteva?
lp, m
?Primoz napisal/-a:ja pa saj je napisano, da tečaja potapljač* NE opravljaš v okviru GZ/GZS. Potapljač* lahko postaneš takrat ko imaš čin Gasilec+Cmas* (ali Padi OWD, .....)Marko Š. napisal/-a:In nato čim prej do CMAS*** ali ekvivalentnega znanja po drugi šoli, ker s to kategorijo *, bore malo veš. Je pa začetek oziroma osnova. Delaš pa lahko pri xy šolah po Slovenijim ki jih je veliko.Novin'c napisal/-a:Zdravo sem nov na forumu in me zanima, kaj se dela pri specialnosti za potapljača*? In, če si slučajno delal tečaj za potapljača privat se ti to tudi upošteva?
lp, m
Samo pristavil sem lonček z informacijami.
lp, Marko
ja napisal si, da s to * kategorijo bore malo veš. nič bore malo veš, to je samo oznaka - enako kot pri npr. CMAS-u. S to razliko, da se tu za priznanje specialnosti zahteva še gasilsko znanje. Sedaj pa, komu to koristi ne vem.
-
MarkoŠ.
huhPrimoz napisal/-a:ja napisal si, da s to * kategorijo bore malo veš. nič bore malo veš, to je samo oznaka - enako kot pri npr. CMAS-u. S to razliko, da se tu za priznanje specialnosti zahteva še gasilsko znanje. Sedaj pa, komu to koristi ne vem.
No meni je uspelo dobiti vse tri značke + diplome....poslal sem svojo najvišjo kartico na GZ kjer sem kot aktiven gasilec, so naredili fotokopijo in potem so značke kapljale v razmaku 6-12 mesecev, seveda je bilo poslanih kar nekaj mailov na GZS
poleg najvišje kartice imaš tudi primeren čin.matjazr napisal/-a:
No meni je uspelo dobiti vse tri značke + diplome....poslal sem svojo najvišjo kartico na GZ kjer sem kot aktiven gasilec, so naredili fotokopijo in potem so značke kapljale v razmaku 6-12 mesecev, seveda je bilo poslanih kar nekaj mailov na GZS
Jaz imam tudi vse tri diplome. Ampak sem moral delati 'stopnjo' po stopnjo. tako so zahtevali takrat