ACV-HoverCraft - vozilo na zračni blazini

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
hover
Kraj: Republika BANANA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hover »

S Hannovra
Prepričan sem da se tale s hanovra še z vode ni sposoben dvigniti in je na vodi neuporaben...
Sam bi temu rekel okrašen rekreacijski hovercraft z gasilskimi zadevami, in je za gasilce dejansko neuporaben...

Hover si je treba ogledati in sprobati na terenu ne v salonu ali sejmu...

Prostovoljni gasilec, ti pa misliš najbrž tale štant...
Slika
:arrow: http://www.atv-si.com/upload/krucefix/crashtv.wmv
:idea: Hovercraft je lahko nevaren, obvezna uporaba varovalnega stikala za izklop motorja :arrow: zdaj vem

Hovercraft je sedaj že popravljen in ima montiran DAEWOO motor od Matiza...
http://klub.mad-hovercraft.si/clani/neno/neno.htm
Sprobamo ga 18 septembra na hrvaškem kjer organiziramo tudi srečanje s hovercrafti.

Več o srečanju na povezavi http://www.atv.si/forum/viewtopic.php?t ... f27170729e
Vabljeni seveda tudi gasilci.
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Končno sem se saj približno naučil voziti po vodi... lažje se je blo naučiti plavat kot vozet hoverja... :D
Slika

Filmček - http://www.mad-hovercraft.si/hover_poplava.wmv
Galerija - http://www.mad-hovercraft.si/bevke2/
Uporabniški avatar
prostovoljni gasilec
Kraj: ob izviru Ljubljanice

Odgovor Napisal/-a prostovoljni gasilec »

Imaš pa taprav stroj za na marost.

Če bo treba te bomo kar aktivirali, da boš v primeru potrebe ustrezne organe vozil po barju in boste skupaj preganjali kakšne sumljive pernate zadeve.

LP!
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Ptičja gripa :?: :arrow: Ne hvala :)
Uporabniški avatar
prostovoljni gasilec

Škoda.
Torej kot vidim, sem napačno presodil, da bi bil tvoj stroj lahko tudi koristen.

Mogoče kdaj drugič. Kdo ve?

LP!
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Torej kot vidim, sem napačno presodil, da bi bil tvoj stroj lahko tudi koristen.
Moj stroj je za rekreacijo in za zabavo... za reševanje in ostale naloge kjer morata biti na krovu več kot 2 ne pride v poštev...
Uporabniški avatar
prostovoljni gasilec

Verjamem, da je tale tvoj hover premajhen za reševanje.

Popolnoma pa podpiram idejo, da bi gasilci na Bledu (pa mogoče še kje) imeli ustreznega hoverja za reševanje ljudi iz jezera v vseh mogočih in nemogočih okoliščinah.

LP!
Tam 5500

Odgovor Napisal/-a Tam 5500 »

iz tvojih ust v božja ušesa
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Če bojo tko pisal kot sem zasledil v enem članku in sem objavil tudi na forumu v temi... viewtopic.php?t=2980&start=15 beri na strani 2... ga še lep čas ne bo...
Razlog pa je samo v tem ker dejansko gasilci ne veste kaj rabite... oziroma bi imeli vse tisto kar je najdražje, kljub temu da je v praksi neuporabno... ma to je težko razložit...
Tam 5500

Odgovor Napisal/-a Tam 5500 »

Hover

ker očitno veš veliko več o tej zadevi od mene , prosim če mi poveš katerim standardom oz. katere certifikate ima hovercraft katerega nudiš, ki naj bi bil najbolj primeren za reševanje.

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

ker očitno veš veliko več o tej zadevi od mene , prosim če mi poveš katerim standardom oz. katere certifikate ima hovercraft katerega nudiš, ki naj bi bil najbolj primeren za reševanje.
Glej...
pri hoverjih so ljudje polni teorije, kakršnih srečam veliko... in mislijo da vejo zelo veliko...
so pa tudi ljudje ki jih izdelujemo in znamo približno tudi peljat... po več kot 100 urah na njem sem še začetnik... lastniki hoverjev se tudi srečujemo z drugimi lastniki hovercraftov in izmenjujemo izkušnje med seboj... vozil sem že 1 seda, sem lastnik 2 seda ki ga redno vozim, vozil sem tudi 3 seda in 4 seda, tako da se mi saj približno sanja....
Kdo ve več o hoverjih lahko ugibaš sam... :wink:

Standardi in certificati se danes kupijo, in ne dokazujejo ničesar...
pri hoverjih je tako... smo delali primerjave med mojim MADom in enim komercialnim hoverjem istega razreda... ki ima certifikate.... kot noč pa dan... seveda je bil moj MAD dan... :D

Rad bi vam samo dopovedal da je pri hoverjih tako...

Hovercraft je v osnovi plšča, v kateri so razpeljani zračni kanali in okoli katere je pripeta zračna blazina... Na plošči je še motor ter turbina... in to tej stvari rečemo hovercraft, ki pa je vse prej kot vozilo kot ga večina od vas pojmuje...

Ponesrečenca ne bodo rešili certifikati katere zelo radi prebirate, pač pa učinkovit in v prvi vrsti preprost hovercraft, katerega lahko pilotira prav vsak izmed vas... in katerega lahko v končni fazi prav vsak izmed vas tudi izdela... seveda ne bo estetsko lep, bo pa učinkovit... aja... pa brez certificatov :wink:

Samo to bi vam rad dopovedal... da se je treba samo vprašat v prvi vrsti ali ga potrebujemo... če je odgovor da...
- za kaj točno bomo hovercraft potrebovali
- kaj pričakujemo od njega
- kakšno nosilnost
- kakše plovne lastnosti potrebujemo
- kakšno moč (potisno silo) potrebujemo
- katera oprema naj bo na krovu(le najnujenše stvari zaradi teže)
- in če bo na vodi mora bit zmožen HUMPA z obrementivijo saj 4 oseb če je le ta narejen za 3
ki naj bi bil najbolj primeren za reševanje.
Kot sem rekel... odgovorit si je treba na zgornje postavke, nato pa se zriše profil takega hovercrafta...
Uporabniški avatar
prostovoljni gasilec

Hover

V gasileriji mora imeti vsaka reč certifikat.

Če bi ti naredil odličen reševalni hover brez ustreznih papirjev, ga žal ne bi smel uporabljati za namen, za katerega bi ga izdelal.

Če mi poteče vozniška, pa me dobi policaj bom najmanj ob 100 k sit. Pa to ne pomeni, da ne znam več vozit. Le ustreznega papirja nimam.

LP!
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Če bi ti naredil odličen reševalni hover brez ustreznih papirjev
Sem že razmišljal da bi ga... pa enostavno ni računice... to vejo tudi ostali proizvajalci zato vsi po vrsti rekreacijske hovercrafte predelujejo in prodajajo kot reševalne, kar pa je žalostno... in taki hoverji običajno razočarajo...
V gasileriji mora imeti vsaka reč certifikat.
:D potem pa kar s certifikati v reševalno akcijo...

Hover je treba dojemati malo drugače... probajte na hover pogledat z drugega vidika, ne kot vozilo... pač pa kot orodje... Ali imate za skiro certifikat?

Primer... tudi rotax 503 UL motorji katere montiram tudi na svoje hoverje so brez certifikata, pa jih montirajo na prav vsa ultralahka letala in veljajo za najboljše in najvarnejše motorje svojega razreda na svetu...

V sloveniji je večji problem od certifikata (ameriški stane nekaj 100 USD, tako da certifikat ni problem dobit) to, da slovenija nima določenega območja plovbe za plovila brez ugreza - hoverje, kar pomeni da je problem zadevo registrirati, v bistvu registrirati ni problem, problem je ker ti ne morejo izdati plovnega dovoljenja... To je največji problem pri nas...
Za osebno rabo to ni problem, ker če se vozim po morju in me ustavi roka pravice, ta nima zakonske podlage da me kaznuje, pri javni uporabi pa bi bil to večji problem kot certifikati...

Glede certifikatov je pri hoverjih problem,... :D Nekateri imajo določene certifikate da grejo lažje v promet.., vendar so te hoverji uradno čolni, in so tudi izdelani kot čolni ne kot hovercrafti, zato so pretežki in so ljudje običajno razočarani nad performancom... Hovercraft mora biti lahek, in močan... to je prvo... in izdelan za tisto kar ga kdo rabi...
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Odg: ACV-HoverCraft - vozilo na zračni blazini

Da malo oživim staro in skoraj pozabljeno temo...

Med tem ko se je tema postarala... smo izdelali tole zverino... no ja nima zob... :mrgreen: , leti pa vseeno kot sneta skira...
Slika

Video iz italije, ko smo ga testirali na povezavi... http://www.youtube.com/watch?v=7W9qAWiLMiA , hover je tako močan, da z lahkoto potegne tudi smučarja iz vode 8)

Ima le 50 HP in je eden najbolj zmogljivih hovercraftov na svetu v svojem razredu F50. F50 je razred hovercraftov, ki jih poganja Rotax 503 avionski motor s cca 50 konjskimi silami. Hover se ta trenutek nahaja na Svetovnem hovercraft prvenstvu 2008, na švedskem, kjer je ta trenutek zbrano cca 100 najboljših hovercraftov in pilotov iz celega sveta, in se borijo za naslov Svetovnega prvaka v različnih razredih (F1, F2, F3, F500,...) Svetovno prvenstvo poteka od danes do 24. Avgusta ko bodo finale za prvo mesto.

Če koga zanima lahko potek dirk spremlja preko naših spletnih strani na povezavi http://www.bufocraft.net/world-hovercra ... p-2008.htm (web cam - slika v živo), angleži pa so obljubili postavitev spletnih kamer za prenos preko spleta v živo, kar bo takoj objavljeno tudi na zgornji povezavi (v živo prenos je obljubljen za jutri).

Prva hitrostna preizkušnja bo že jutri ob 13,50, in sicer za polposition na glavni dirki.

Skratka vabljeni k spremljanju dirke če koga zanima.
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Odg: ACV-HoverCraft - vozilo na zračni blazini

Svetovno prvenstvo uspelo več kot odlično...
Slika

Video na... http://www.youtube.com/watch?v=JyIm-IyVzuk
Odgovori