ker očitno veš veliko več o tej zadevi od mene , prosim če mi poveš katerim standardom oz. katere certifikate ima hovercraft katerega nudiš, ki naj bi bil najbolj primeren za reševanje.
Glej...
pri hoverjih so ljudje polni teorije, kakršnih srečam veliko... in mislijo da vejo zelo veliko...
so pa tudi ljudje ki jih izdelujemo in znamo približno tudi peljat... po več kot 100 urah na njem sem še začetnik... lastniki hoverjev se tudi srečujemo z drugimi lastniki hovercraftov in izmenjujemo izkušnje med seboj... vozil sem že 1 seda, sem lastnik 2 seda ki ga redno vozim, vozil sem tudi 3 seda in 4 seda, tako da se mi saj približno sanja....
Kdo ve več o hoverjih lahko ugibaš sam...
Standardi in certificati se danes kupijo, in ne dokazujejo ničesar...
pri hoverjih je tako... smo delali primerjave med mojim MADom in enim komercialnim hoverjem istega razreda... ki ima certifikate.... kot noč pa dan... seveda je bil moj MAD dan...
Rad bi vam samo dopovedal da je pri hoverjih tako...
Hovercraft je v osnovi plšča, v kateri so razpeljani zračni kanali in okoli katere je pripeta zračna blazina... Na plošči je še motor ter turbina... in to tej stvari rečemo hovercraft, ki pa je vse prej kot vozilo kot ga večina od vas pojmuje...
Ponesrečenca ne bodo rešili certifikati katere zelo radi prebirate, pač pa učinkovit in v prvi vrsti preprost hovercraft, katerega lahko pilotira prav vsak izmed vas... in katerega lahko v končni fazi prav vsak izmed vas tudi izdela... seveda ne bo estetsko lep, bo pa učinkovit... aja... pa brez certificatov
Samo to bi vam rad dopovedal... da se je treba samo vprašat v prvi vrsti ali ga potrebujemo... če je odgovor da...
- za kaj točno bomo hovercraft potrebovali
- kaj pričakujemo od njega
- kakšno nosilnost
- kakše plovne lastnosti potrebujemo
- kakšno moč (potisno silo) potrebujemo
- katera oprema naj bo na krovu(le najnujenše stvari zaradi teže)
- in če bo na vodi mora bit zmožen HUMPA z obrementivijo saj 4 oseb če je le ta narejen za 3
ki naj bi bil najbolj primeren za reševanje.
Kot sem rekel... odgovorit si je treba na zgornje postavke, nato pa se zriše profil takega hovercrafta...