Kviz gasilske mladine

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Neja
Kraj: Lancovo

Odgovor Napisal/-a Neja »

Hej!

Tudi jaz sem naletela na manjši problemček, in sicer pri kategoriji starejših pionirjev glede snovi zgodovina sln. gasilstva. Literaturo sem sicer dobila in napravila nekakšne izvlečke za lažjo učljivost, ampak ne vem, na kaj naj se osredotočim oziroma kako splošne/podrobne bodo trditve. Bodo vključevale letnice? Trditve povezane s pomembnimi osebnostmi?

Kako torej najbolj objektivno izluščiti tisto, kar naj bi se vsakemu posamezniku zdelo najpomembnejše?

Ima kdo kakšno predstavo, kako bo to izgledalo?

Pozdravček

Neja
Była skromnosci wzorem, ale nigdy wieczorem.
kustich
Kraj: Lancovo

Vprašanja za kviz.

Odgovor Napisal/-a kustich »

Mene pa zanima kdaj bo GZS enako kot za tekmovanje Matevža Haceta v razpisu za kviz poleg virov in literature uspela pripraviti še seznam možnih vprašanj in odgovorov? A bomo mogli še dolgo vsak zase sestavljati vprašanja, potem se nam pa dogaja, da so na našem kvizu ekipe odgovarjale skoraj 100%, na višjem nivoju pa nimajo pojma, ker so povsem drugačna vprašanja.

LP Janez
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

LP!

Najbolje da nam GZS pripravi vprašanja in še odgovore, mi pa otroke naučimo vsa vprašanja na pamet in potem kviz spremenimo v tekmovanja, kdo ima boljši spomin.

Kdor ne more sestavit v vseh kategorijah skupaj 100 vprašanj za mladino potem naj se vpraša ali je smiselno nadaljevati s delom na področju mladine.

Bolj kot to, da otroci na višjem nivoju ne znajo se mi dozdeva, da je tu zadaj majčkeno lenobe, saj so praktično za vse teme, vprašanja že spisana. Edina tema, ki je resnično najzahtevnejša za sestavo vprašanj, to je Abeceda jih nima, vendar z malo truda se da tudi na to temo izdelati kar lepe trditve. V pomoč vam je lahko tudi knjiga Oskarja O gasilcih in gasilstvu malo drugače.

Lep pozdrav!
Bolj star, bolj nor!
Uporabniški avatar
beko15
Kraj: Velika Pirešica
Kontakt:

pozdravljeni

Odgovor Napisal/-a beko15 »

mene zanima ce ma gdo slucajno kaj materijala za pionirje iz nalova SPLOSNO ZNANJE (Nas dom- pohist5vo in oprema, Vse o hrani,Sprehod skozi gozd- zivali in rastline slovenije)
Matjaz mi lahk mal poves kak bi to sej priblizno zgledalo
za pomoc se ze v naprej zahvaljujem
NA POMOC!
kjer se kadi tam smo pa mi
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Re: pozdravljeni

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

beko15 napisal/-a:mene zanima ce ma gdo slucajno kaj materijala za pionirje iz nalova SPLOSNO ZNANJE (Nas dom- pohist5vo in oprema, Vse o hrani,Sprehod skozi gozd- zivali in rastline slovenije)
Veliko stvari najdeš v knjigah Male sive celice...se mi celo zdi da so te knjige najbolj uporabne za predelavo splošnega znanja za gasilske kvize.

LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Zanima me če ima kdo mogoče seznam vprašanj in odgovorov nanje za letošnje državno tekmovanje Matevža Haceta?

Če ima kdo, naj prosim pošlje na društven e-mail: gasilci.slape@gmail.com

LP :)
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
mailo
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva

Odgovor Napisal/-a mailo »

Uroš Lenarčič napisal/-a:Zanima me če ima kdo mogoče seznam vprašanj in odgovorov nanje za letošnje državno tekmovanje Matevža Haceta?

Tole pa ne vem, če spada v to temo :oops:
Naj bo ogenj naš prijatelj!
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Uroš Lenarčič napisal/-a:Zanima me če ima kdo mogoče seznam vprašanj in odgovorov nanje za letošnje državno tekmovanje Matevža Haceta?

Ja če so tale vprašanja ki sem jih jaz našla taprava, potem jih najdeš na http://www.gasilec.net...tekmovanja...državna. Tam imaš vprašanja in odgovore.

LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
fere
Kraj: Kočevje

Kviz - problemi

Odgovor Napisal/-a fere »

Živjo!
Kolegi, glede kategorij kviza si letos ne bom več belil glave, ker sem se odločil, da jih pač upoštevam in probamo drugo letu na posvetu MS kaj spremeniti in vodstvu GZ ponuditi kake nove bolj optimalne rešitve. Če jih bo seveda kdo upošteval al pa nas vsaj probal poslušat!

Bi pa prosil, če imate po društvih kaj gradiva za kvize v e-obliki, da mi ga pošljete na moj e-naslov, ker pripravljamo regijski kviz regije Ljubljana II. To delamo prvič pa rabmo tud kako pomoč!!

Hvala!
Več glav več ve!!
GSM: 041-320-601
Drago13

kviz ljubljanske zveze

Odgovor Napisal/-a Drago13 »

Razočaran sem nad pripravo in izvedbo kviza Ljubljanske zveze, ki je bil v Zadobravi. Nepripravljeni in neenotni sodniki pri vezanju vozlov. Od 5 proti nič neprimerna vprašanja za mlajše pionirje/ke, KER TUDI SODNIKI NISO ZNALI ODGOVORA ZA PET TOČK IN SO BILA VPRAŠANJA ZA TO KATEGORIJO PRETEŽKA. UPAM DA V BODOČE NE BODO KVIZ TEKMOVANJA PRIPRAVLJENA NA HOVRUK IN SAMO ZARADI REGIJSKEGA TEKMOVANJA. Naša mladina si tako nepripravlenih tekmovanj ne zasluži, ZATO NAJ SE KOMISIJA ZA MLADINO ZAMISLI V BODOČE IN SE BOLJE POTRUDI PRIPRAVITI KVIZ. POZDRAV NA POMOČ
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Mene pa nekaj zanima. Gledam razpis za kviz in pod splošna znanja je navedena literatura Učbeniki osnovne šole in druga literatura.

Jako široka paleta literature, pa me zanima, če je avtor razpisa vedel, kaj piše oziroma, katero literaturo je imel v mislih, kajti pripravljalec kviza bo verjetno težko predelal učbenike OŠ, jih je namreč kar nekaj.

Kako ste reševali tozadevna vprašanja?

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
fere
Kraj: Kočevje

Učbeniki osnovne šole!

Odgovor Napisal/-a fere »

Kolega a se ti hecaš! Pa je vsem na svetu jasno, da bolj na široko narediš razpis, majn imaš problemov, da bi kaj kiksal na kvizu in ti bi lahko kdo očital, da neko vprašanje ni bilo iz teme, ki je na razpisu. No vsaj tako menijo na GZS, mi, ki pa delamo kvize na nivoju posameznih zvez ali regije pa mormo vsaj tri dni odgovarjat mentorjem in jim pojsanevat, da je pač teme razpisala GZS in ne komisije po zvezah.
Drugač pa mislim, da gre tle za splošno znanje tekmovalcev!
Saj vem, da to veš, pa mal provociraš razpisovalca kvizov!
Več glav več ve!!
GSM: 041-320-601
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Re: Učbeniki osnovne šole!

fere napisal/-a:Saj vem, da to veš, pa mal provociraš razpisovalca kvizov!
:D :oops: Ja, ampak malo se naj pa le zamislijo, to je kviz za gasilsko mladino, ne pa narava in družba na OŠ. Še malo, pa ne bo več gasilskih tem, potem gremo pa lahko na TV k Ravnohribu na tekmo :twisted: .

LP

Janez 8)
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

Janez pa še to:
Vprašanje naj bo gasilsko ali splošno, ima lahko več pravilnih odgovorov!
Katerega bo pa komisija priznala, če ni nikjer podanih odgovorov???
Vprašanje objektivnosti dela komisije je tukaj velika in lahko pričakujemo prepire, seveda če ne jemljemo zadeve MALO ZA ŠALO MALO ZARES!!!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

jdrozg napisal/-a:Janez pa še to:
Vprašanje naj bo gasilsko ali splošno, ima lahko več pravilnih odgovorov!
Katerega bo pa komisija priznala, če ni nikjer podanih odgovorov???
Vprašanje objektivnosti dela komisije je tukaj velika in lahko pričakujemo prepire, seveda če ne jemljemo zadeve MALO ZA ŠALO MALO ZARES!!!!
Točno tako :( In pri nas se to na regiji zna še kako poznati. V glavnem, te dni sem pripravljal gradiva za kviz GZ, kar mal glava peče. Tisti, kdor ima knjigo Naravne znamenitosti Slovenije (jaz sem jo šel celo kupit), bo že vedel zakaj. Da ne govorim o šolskih učbenikih, kjer ni nikjer navedeno, kdo je avtor oziroma, za katere učbenike sploh gre.

In tako, kud koji, mili moji.

Čudi me, da se umotvorci "gasilskega kviza" ne obrnejo na dokaj znanega gospoda iz Maribora, točneje iz Malečnika, ki mu je ime Oskar in se piše Neuvirt. Ga ni težko dobiti, je član foruma gasilci.org in se poleg gasilstva bavi tudi z ugankarstvom, zato je spotoma napisal še knjigo O gasilcih in gasilstvu malo drugače. In so notri tdi male gasilske celice, pa še kaj drugega uporabnega za gasilske kvize.

A kaj, ko so pripravljalci kviza bolj modri in hočejo mladino izobraziti tudi splošno, še bolj, kakor v šoli. Zakaj že, lepo prosim? Za splošno znanje je zadolžena šola, pa še tako poceni ni, čeprav pravijo, da je brezplačna. In tam naj naše male gasilce lepo učijo, katera reka teče pod dravskim mostom itd.. Mi gasilci pa bi morali mladino učiti o gasilskih temah in takšen bi moral biti tudi kviz.

Ampak, tu se pa seveda pojavi problem. Lažje je vriniti male sive celice, dinozavre in japonsek avtomobile, šolske učbenike itd, kot pa sestaviti gasislka vprašanja in odgovore. Je malo pretežko, da bi pa prosili koga, ki to zna, to bi pa škodovalo ugledu in ponosu.

Ampak, tako se imamo. Mentorji so tiho, pes laja, a karavana gre dalje.

LP

Janez 8)
Odgovori