Ugled Gasilcev

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
owenr
Kraj: Stična
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a owenr »

Dany napisal/-a:Torej owenr hočeš reči, da če bi živeli pod okriljem vaše gasilske enote in bi potrebovali pomoč jim je nebi nudili?
Ne zagovarjam Romov ampak človek je človek, pa naj bo Rom, Srb, Hrvat ali pa Slovenec,...
Hočem samo reči da se mi ne zdi prav, da so bila gasilska vozila v barikadi, saj se kaže, da že gasilci izbirajo komu bomo pomagali in komu ne!
Na to vprašanje bom odgovoril iz lastnega stališča saj nisem tako visoko da bi dajal končne odločitve. Če bi v njihovem taboru naprimer zagorelo bi se odpravili na intervencijo tam pa gasili in omejili ogen, to kar je naša dolžnost. Verjetno pa bi vseno prišlo do težav če bi to bili strojanovi.
Mi nismo proti romom na splošno, mi smo proti Strijanovim, da bi se preselili nazaj v našo občino, med nami živijo še vedno ostali romi, ki sprejemajo iste zakone kot mi, tudi sam se z marsikom dobro zastopim. Nočemo pa da pridejo tisti ki teh zakonov ne spoštujejo. Nočemo jih nazaj z razlogom.
Uporabniški avatar
Estera

Odgovor Napisal/-a Estera »

sabirman napisal/-a:Si mislil tole? Nevem koga naj bi poznal :lol:

datoteke/posvetstar_e_002.jpg
Teh na sliki se pa iz državnega v žalcu spomnem. Živi asi.

Drugače se pa avtor te teme spozna na gasilce kot zajc na bobne.
Sero venientibus ossa.
Uporabniški avatar
rikli
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a rikli »

Vprašanje tega foruma je bilo mnenje javnosti o nas prostovoljcih.

Pa poglejmo še iz druge strani:
- kakšno bi bilo vaše mnenje o reševalcih, ki bi jih videvali pred zdravstvenimi domovi z steklenico piva in cigaretom v ustih?
- ali policisti, ki bi jih srečevali po lokalih kjer bi se za šankom nalivali z pivom?
Uniforma poklicna ali prostovoljna zahteva tudi svoj kodeks obnašanja!
z glavo na zabavo
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

rikli napisal/-a:Uniforma poklicna ali prostovoljna zahteva tudi svoj kodeks obnašanja!
Se strinjam. Tudi jaz mojim mulcem ne dovolim nespodobnega vedenja, ko nosijo društvene oznake.

Vendar pa se mi vaše početje zdi včasih že iskanje muhe v jajcu. Tudi jaz včasih skadim kak cigaret, ko vozim turiste z raftom. Ajd, tisto glede pijače bo bolj težko, ker skoraj nič ne pijem. :wink:
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Rafter napisal/-a: Vendar pa se mi vaše početje zdi včasih že iskanje muhe v jajcu. :wink:
Bi rekel, da res. Pa mi duša vseeno ne da miru, da ne bi vprašal še tole, potem pa odneham.

Namreč, katero pijačo pri vas ponudite članom in gostom na občnem zboru :twisted: :?:

Zdaj pa napište da vodo :twisted:

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Pa ti res ne zastopš kaj je občni zbor kjer so sami agsilci kaj pa pomen da si na očeh ljudi :?:
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
beez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a beez »

sabirman napisal/-a:Pa ti res ne zastopš kaj je občni zbor kjer so sami agsilci kaj pa pomen da si na očeh ljudi :?:
Tudi jaz se to sprašujem.
Estera napisal/-a:Drugače se pa avtor te teme spozna na gasilce kot zajc na bobne.
Še enkrat si preberi začetno objavo o mojem mnenju, ki je zgrajen na podlagi subjektivnih in objektivnih dejstev.
Je to res težko razumeti?
Na Gasilce se pa verjetno malo le spoznam, glede na to, da sem tudi sam Gasilec in sem prisostvoval različnim situacijam, ki so me pripeljale do tega, da sem začel razmišljati o našem ugledu.

In namen moje objave teme:
NI V TEM, DA SE MED NAMI RAZVIJE PREPIR, PAČ PA V TEM, DA SE VSAK ZAMISLI PRI SEBI, O SVOJEM ODNOSU DO UNIFORME IN O SVOJEM NASTOPU KOT GASILEC - V JAVNOSTI.

Povedal sem vam o stvareh, ki so na žalost realne. Če pa kljub temu nekateri niste pripravljeni se soočiti z realnim stanjem in vam po domače povedano "dol visi", kaj si mislijo o nas Gasilcih, vas vljudno naprošam:

Pomislite prosim na vse ostale, ki si želimo izboljšati ugled Gasilstva v Sloveniji. DAJTE MOŽNOST MLAJŠIM GENERACIJAM GASILCEV, DA POSTAVIMO GASILSTVO MED NAJBOLJ UGLEDNE IN NAJBOLJ SPOŠTOVANE POKLICE.

Najlepše se Vam zahvaljujem.

Gašper B.
Dany

Odgovor Napisal/-a Dany »

Pri nas ponudimo gostom in članom pivo, sok, vodo, vino,...
Kdor hoče vzame kar mu paše!

Govorimo pa o pogledu na gasilce s strani državljanov! Kolikor mi je uspelo govoriti z Nizozemskim kolegom, sem ugotovil da je spoštovanje gasilcev na Nizozemskem veliko večje, saj si "zveza" ne privošči toleriranja nad pijanim gasilcem!
Kaj pa storijo z pijanim policajem? Ga suspendirajo! (vsaj upam)!!!!!
Tisti ki berete tole debato, upam da prenesete na GZS vsaj kakšno malenkost! Če že ne pa vsaj tisti ki berete dajmo se zadržati alkohola v uniformi! Saj s tem blatimo sebe in svoje kolege!
Uporabniški avatar
Tim_11
Kraj: Ljubljana- PGD Trnovo

Odgovor Napisal/-a Tim_11 »

V sloveniji je spoštovanje do uniformiranih oseb nasplošno slabo. Tako do gasilcev kot tudi policistov in vojske. Seveda tudi raznih varnostnih služb. Mislim da so razlogi očitni. Tu ni problem samo v alkoholu..vsi ste se vrgli v alkohol! Tudi sam se ne strinjam z nalivanjem v uniformi pa vendar je ponavadi tako da uniforma pomeni neko mero zavedanja svoje dolžnosti državi. Ne bom rekel da gre vedno za to recimo silne domoljube, gotovo pa gre za spoštovanje države in njenega ljudstva. Kdo poizkuša spodkopavati ljubezen do v našem primeru Slovenije se pa ve. Pa ne mislim sedaj tujcev na splošno. So pa povečini to naši nekdanji sosedi in tisti ki so se jim nekateri iz strahu nekateri iz "trenda" pridružili. Da ne bo pomot..in ne bo kdo spet začel ven prihajat z raznimi rasisti..beseda VEČINOMA ne pomeni vse..veliko jih je takih ki spoštujejo državo in s tem tudi uniformirane osebe v službi le te (nekateri si celo oblečejo uniformo!). Potem imamo tu še večne godrnjače..te so povsod in zato lahko kar odmislimo da bo kaj bolje..potem so tisti ki imajo slabo izkušnjo in na podlagi te ocenjujejo splošno stanje..je dal kdo od gasilcev komu to priložnost :?: :wink: . Zato menim da bi bilo bolje da se ne usmerimo tako ekstremno v en sam problem. Nenazadnje je velikokrat omenjena tudi kondicijska priprava gasilcev in težave z nekoliko prevelikim obsegom pa ni nihče pomislil da bi zahteval shujševalno in redno vadbo. Pa bi bilo po mojem skromnem mnenju to bolj pomembno oz. bi s tem več pridobili tako na ugledu kot tudi na intrvencijah. Predevsem pa je pomembno da društva SODELUJEJO in ne da se KREGAJO ali celo v pogovorih med seboj (ko lahko kdo sliši) ali celo s kom od t.i laikov BLATIJO.

Lp
Tim
Če ne znaš pilotirati še ne pomeni da letalo ne more leteti.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

sabirman napisal/-a:Pa ti res ne zastopš kaj je občni zbor kjer so sami agsilci kaj pa pomen da si na očeh ljudi :?:
Zgleda, da ti ne zastopiš, kaj sem napisal :twisted: . Mogoče si boš vzel čas in še enkrat prebral, pa še slike si poglej, pa boš mogoče razumel, da ti gasilci niso na očeh javnosti.

In, ko si navedel, da res ne zastopim, kaj je to občni zbor, si s tem povedal marsikaj. Vsaj meni. Namreč, da imaš prav tako dvojna merila, kot tisti, ki v neki drugi temi zagovarjajo neko skupino ljudi.

Tako, zdaj se pa res ne oglasim več :evil: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
rikli
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a rikli »

Na občnem zboru so gasilci brez unifor. Občni zbori se odvijajo v prostorih gasilskega društva, se pravi za zaprimi vrati.
Povdarek dajemo prisotnosti gasilca v javnosti ,ko je v uniformi. Vsako napako zlobni jezki še kako spretno izkoristijo. Ne dajmo jim te možnosti pa bo veliko narejenega.
z glavo na zabavo
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

eno je obcni zbor, ki se dogaja za zaprtimi vrati, eno je pa posebna soba v gostilni ? in vsak ko pridem mimo da bo pogledal ce je ki fraj , bo not pogledo.
Al ste meli vrata dol zaprta, ni blo stekel gor ?
Janez, drzis se tega alkohola kot cep soda. Priznaj da se pac po vaji ni ugledno v gasilskih uniformah/obkelah posegat po alkoholu.
To je tak kot da bi sol policist na malco, pa bi si pivo naroco.
Nevm kaj ti se ni jasno ?

Vredu, ne trdim da je to zaj najvecja katastrofa, ampak ze sam tvoj pogleda na to stvar, da ne recem da se ze skor hvalis, je pa po mojem mnenju nepravilen.

LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
krivina

Odgovor Napisal/-a krivina »

rikli napisal/-a:Na občnem zboru so gasilci brez unifor. Občni zbori se odvijajo v prostorih gasilskega društva, se pravi za zaprimi vrati.
Zgleda, kot da nisi bil na nobenem drugem občnem zboru, kot v svojem društvu.

Na občnih zborih so gasilci v uniformah in občni zbori niso za zaprtimi vrati, temveč so javni. Na tak občni zbor lahko pride katerikoli občan, predstavnik drugega društva, občinski svetnik, župan,... in lahko gasilce tudi kaj povpraša o njihovem delu, itd.

Jasno pa je, da imajo pravico glasovanja le člani društva.
krivina

Odgovor Napisal/-a krivina »

Pa še nekaj. Ta tema nima sploh nobene niti. Začelo se je nekaj z ugledom, na koncu smo pa prišli do alkohola. Če bi sledili tej poti, bi prišli do zaključka, da je za ves (ne)ugled kriv alkohol.

Od vsega kar ste napisali, se strinjam le v tem, da smo za svoj ugled najprej odgovorni sami. Ostalo je pa "streljanje" vsepovprek.

Me pa zanima na kakšen način bi se pa lotili reševanja te problematike, to je (ne)ugleda?
Dany

Odgovor Napisal/-a Dany »

Preprosto povedano, ker je problem v alkoholu, si ne smemo več privoščiti da nas kdorkoli v uniformi vidi pijanega! Upam pa da se vsak zaveda, da na intervencijah ne sme piti alkohola. Če pa človek popije en kozarec, mu pa tudi nihče nebi smel očitati tega. Vsekakor je problem na najvišjem nivoju. Ko se bo GZS postavila za svoje člane, se bo tudi ugled dvignil! :twisted: :twisted: :twisted:
Zaklenjeno