Radijska postaja za IDA
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Radijska postaja za IDA
Zanima me kakšne postaje bi bile najboj uporabne za napadalca z IDA.
Prosim za vaša mnenja in kakšne so vaše izkušnje z vox varianto.
hvala
Tihi
Prosim za vaša mnenja in kakšne so vaše izkušnje z vox varianto.
hvala
Tihi
- Alex74
- GE: PGD Ravne na Kor.
- Kraj: Prevalje
- Kontakt:
Juh...
Glede postaj je po moje čisto vseeno kakšne so, samo da delajo. Praviloma imajo napadalci nastavljen svoj kanal, katerega se med intervencijo ne spreminja. Variante so samo pri izvedbi mikrofona ter slušalk.
Pred kratkim smo nabavili laringofone (poglej na forumu, je bilo že nekaj pisanega o tem) za napadalne skupine. Zadeva se "namesti" okoli vratu, da je mikrofon pritisnjen na glasilke, slušalka pa se vtakne v uho. Tako lahko potem brez težav nastaviš masko ter čelado. Malo treninga za govor in zadeva je uporabna tudi poleg ropotanja motorne brizgalne.
Glede VOXa pa tole. Včasih, ko moraš premagovati kakšne ovire, podzavestno spustiš glas ali pa mogoče izrečeš še kakšno "krepko", kar pa ni ravno priporočljivo, da gre v eter. Pri laringofonih pa imaš veliko tipko, katera se pritrdi na obleko in lahko pritisneš tudi z najdebelejšimi rokavicami. Sam sem radioamater in občasno uporabljam VOX v tekmovanjih in ti lahko povem, da mora biti za pravilno delovanje VOXa v okolici čista tišina, da ne vklaplja oddaje samodejno. Tišino pa si pri intervenciji težko zagotoviš.
Toliko z moje strani.
Lpa.-
Glede postaj je po moje čisto vseeno kakšne so, samo da delajo. Praviloma imajo napadalci nastavljen svoj kanal, katerega se med intervencijo ne spreminja. Variante so samo pri izvedbi mikrofona ter slušalk.
Pred kratkim smo nabavili laringofone (poglej na forumu, je bilo že nekaj pisanega o tem) za napadalne skupine. Zadeva se "namesti" okoli vratu, da je mikrofon pritisnjen na glasilke, slušalka pa se vtakne v uho. Tako lahko potem brez težav nastaviš masko ter čelado. Malo treninga za govor in zadeva je uporabna tudi poleg ropotanja motorne brizgalne.
Glede VOXa pa tole. Včasih, ko moraš premagovati kakšne ovire, podzavestno spustiš glas ali pa mogoče izrečeš še kakšno "krepko", kar pa ni ravno priporočljivo, da gre v eter. Pri laringofonih pa imaš veliko tipko, katera se pritrdi na obleko in lahko pritisneš tudi z najdebelejšimi rokavicami. Sam sem radioamater in občasno uporabljam VOX v tekmovanjih in ti lahko povem, da mora biti za pravilno delovanje VOXa v okolici čista tišina, da ne vklaplja oddaje samodejno. Tišino pa si pri intervenciji težko zagotoviš.
Toliko z moje strani.
Lpa.-
- Peter Razboršek
- Kraj: Brezje na Gorenjskem
- Kontakt:
Govora o laringofonu si lahko ogledaš tukaj viewtopic.php?t=2026&start=0&postdays=0 ... highlight=
Vse,kar rešimo pred uničenjem je pomemben prispevek k družbeni gmotni blaginji in človeški sreči!
LP,
Peter Razboršek
LP,
Peter Razboršek
Zdravo!
V društvu razmišljamo o nakupu laringofonov.
Kaj predlagate. Mikrofon kot dodatek pri postaji (ki ga lahko pripneš na rame, ovratnik,...) ali laringofon. Cena ni toliko višja. Mogoče 1x dražji laringofon. Vendar še vedno sprejemljivo!
Mene bolj zanimajo izkušnje. Problem je to da se bo postaja uporabljala tudi za druge stvar (ne samo IDA). Saj vedno ni potrebe po IDA (varovanja,...)
Kaj imajo pri vas raje napadalci v IDA in izven njega?
Hvala za mnenje
P.S. Temo o laringofonih sem že predelal
V društvu razmišljamo o nakupu laringofonov.
Kaj predlagate. Mikrofon kot dodatek pri postaji (ki ga lahko pripneš na rame, ovratnik,...) ali laringofon. Cena ni toliko višja. Mogoče 1x dražji laringofon. Vendar še vedno sprejemljivo!
Mene bolj zanimajo izkušnje. Problem je to da se bo postaja uporabljala tudi za druge stvar (ne samo IDA). Saj vedno ni potrebe po IDA (varovanja,...)
Kaj imajo pri vas raje napadalci v IDA in izven njega?
Hvala za mnenje
P.S. Temo o laringofonih sem že predelal
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Po mojih skromnih izkušnjah in moje osebno mnenje: dodatni mikrofon
Izhajal sem iz predpostavke, da večina časa uporabe radijske postaje odpade na vse drugo kot notranje napade (IDA). Torej razne požarne straže, usposabljanja, ... In takrat laringofon po mojem ni najbolj smiselna rešitev.
Jaz osebno tudi nimam težav pri uporabi dodatnega mikrofona v notranjem napadu. Pač malce glasneje povem kaj bi rad in je.
Izhajal sem iz predpostavke, da večina časa uporabe radijske postaje odpade na vse drugo kot notranje napade (IDA). Torej razne požarne straže, usposabljanja, ... In takrat laringofon po mojem ni najbolj smiselna rešitev.
Jaz osebno tudi nimam težav pri uporabi dodatnega mikrofona v notranjem napadu. Pač malce glasneje povem kaj bi rad in je.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Odg: Radijska postaja za IDA
A mogoče kdo ve kje v Lj. ali bližnji okolici bi se dalo probat laringofone?
Če si dober si dober,če si pa najboljši si pa iz Sostra.
V drustvu PGD Dobrova pri Ljubljani uporabljamo te naprave in bi se lahko zmenili za prizkusnjo.amater napisal/-a:A mogoče kdo ve kje v Lj. ali bližnji okolici bi se dalo probat laringofone?
Lep dan
Samo
Ali imate kakšen dan tehnični dan ali pa mi mogoče pošlješ GSM na PM. HVALA
Če si dober si dober,če si pa najboljši si pa iz Sostra.
GSM od poveljnika poslan na PMamater napisal/-a:Ali imate kakšen dan tehnični dan ali pa mi mogoče pošlješ GSM na PM. HVALA
Lp Samo