NESREČA V STILU DNEVA

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
aandrej
Kraj: Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a aandrej »

darko napisal/-a:Namesto smrekice v hišo avto

Na božič - 25.12.2006 ob 6.23 se je zgodila prometna nesreča na cesti Razdrto - Postojna pri odcepu za Veliko Ubeljsko, občina Postojna. Voznik osebnega vozila je z vozilom zapeljal s ceste in se zaletel v vogal stanovanjske hiše. Ukleščenega voznika so iz vozila rešili s tehničnim posegom gasilci PGD Postojna. Ponesrečenca je oskrbela ekipa NMP Postojna in ga odpeljala v ljubljanski klinični center.
Tako pravi uradno poročilo. Gasilci smo se kar trudili da smo odstranili pločevino okoli njega. Slikce sledijo.
Darko
Slike iz omenjene prometne nesreče so na naslednji povezavi: http://www.pgd-postojna.si/PN0639.htm

Pri rezanju »A« stebrička smo naleteli na manjše težave.

Zaradi notranjih ojačitev, smo morali s škarjami zarezati višje ali nižje po stebričku. Ojačitev je v srednjem delu. Če hočemo s škarjami odrezati mimo cevi, jih nastavimo v skrajno zgornjem ali spodnjem delu stebrička.

Na tečaju tehničnega reševanja učijo, da naj bi se začelo rezat prib. 10 cm pod streho, oz. nad pokrovom motorja. V tem primeru bi med rezom dobili ojačitev v čeljusti. Naredili smo tudi delni prerez, kjer si ojačitev lahko ogledate.

Ker so takšne in drugačne ojačitve že v skoraj vsakem avtomobilu, me zanima, če ste že imeli podobne težave in pri katerih znamkah oz. modelih.
Priponke
IMG_0024.jpg
IMG_0016.jpg
IMG_0012.jpg
IMG_0001.jpg
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Malce sem brskal po internetu in na spletni strani proizvajalca hidravlike našel zanimivo zadevo. In sicer gre za računalniški program, ki prikazuje podrobnosti in zanke pri posameznih znamkah in modelih vozil.
Zadeva je v nemščini in mislim da plačljiva.

Tule dodajam letak za to programsko opremo

Kakorkoli, verjetno bi to rešilo marsikatero vprašanje in dilemo.
Ali pa katera enota to mogoče že ima?
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
ivo
Kraj: hajdina

"Ojačitve"

Odgovor Napisal/-a ivo »

Pišete o težavah pri "ojačitvah" na motornih vozilih. V vozilih se uporablja vedno več pločevin iz visokotrdnostnih jekel. Namen je zmanjšati maso vozila ob povečani togosti, posledično pa seveda povečati varnost. Po praznikih se oglasim in kaj več napišem.
Ivo
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
VET

Odgovor Napisal/-a VET »

Za vozila BMW imam PDF navodila (Rescue Manual - Information for Rescue Services), ki bi vam prišla prav. Ne morem pa naložiti priponke, ker je velika skoraj 3MB.

LP
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Najprej preveri, če je javna uporaba dovoljena, potem mi jo pa lahko pošlješ po e-pošti in bom poskrbel za objavo.
VET

Odgovor Napisal/-a VET »

Sem poslal. Mislim da ni ovir za objavo in, da bodo tiste informacije lahko v pomoč pri vašem delu.

LP
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Danes zjutraj se je v neposredni bližini zadnje nesreče zopet zgodila nesreča. Tokrat ni bilo potrebno rezanje, saj sta poškodovana voznica in voznik sama prišla iz vozil (corsa in punto). Prišlo nas je kar nekaj na kraj dogodka. Slike pa ne vem če je kdo naredil. Jaz sem delal drugo.
Darko
Uporabniški avatar
Timo
GE: Postojna
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a Timo »

Ja slikce so že na sledeči povezavi
http://pgd-postojna.si/PN0701.htm
______
Slika
Slika
Odgovori