Očala v Poklicnih enotah

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

marko virant napisal/-a:Bil sem pri okolistu in mi je zdravnica rekla da ne morem bit gasilec zaradi dioptrije. Amapk pri meni je tako da mi dravnica ne verjame da z očali vidim isto kot brez očal. Že vsi so mi rekli da naj zamenjam zdravnico saj je že na polged*čudna* oprostite izrazu in me je prepovedala kar nekaj športov.
Stari pozabi...Mislim, da res nisi za h gasilcem, ker tukaj je kar nekaj slovničnih napač..ups napak.Se mi zdi da črk ne zadaneš. :lol: :twisted:

P.s. Mal heca mora bit.
marko virant

Odgovor Napisal/-a marko virant »

ja ne glejmo napake. Ampak povejte kaj se vam zdi glede zdravnice in dioptrije. Ja pa naredmo še en forum kjer boste komentiral o pravopisnih napakah. Tle pa se pogovarjamo o GASILCIH. In ne pravopisa
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

marko virant napisal/-a:ja ne glejmo napake. Ampak povejte kaj se vam zdi glede zdravnice in dioptrije. Ja pa naredmo še en forum kjer boste komentiral o pravopisnih napakah. Tle pa se pogovarjamo o GASILCIH. In ne pravopisa
Menim ,da če si imel napotnico za zdravniški pregled je na njo delodajalec zabeležil točke ali kriterije po oceni tveganja za to delo. Na podlagi tega so te pri zdravniku tudi pregledali in izdali zdravniško spričevalo s katerega je razvidna sposobnost opravljanja takega dela .Zato poglej na napotnico katere zahteve za pregled so tam navedene.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Jst lahko povem mojo izkušnjo z zdravnikom, ki me je v popolnosti prepričala da, zdravniki sploh ne ocenjujeo tvojega realnega zdravstvenega stanja, za opravljanje nalog v gasilstvu, ampak samo ščitijo sebe in svoj položaj.
Za uporabnika IDA sem dobil na zdravniškem spričevalu odgovor "trajno ne izpolnjuje posebnih pogojev", ker mi je takoj postalo jasno da so se nekomu skisali možgani, sem zamenjal zdravnika in kasneje dobil pozitivno zdravniško spričevalo... in ne samo to, tečaj IDA sem uspešno zaključil kot najbolši tečajnik. Sedaj pa razumi kdor more...

Moje mnenje je pač, da očala in dioptrija niso nobena ovira za opravljanje tega poklica, zdravniki pa itak postavljajo diagnoze, kot veter piha.
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

hec napisal/-a:... in ne samo to, tečaj IDA sem uspešno zaključil kot najbolši tečajnik.
Sicer malce izven teme, a me vseeno zanima, od kdaj na tečaju za uporabnika IDA izbirajo "naj" tečajnika :shock: ???

Hvala za odgovor.

LP BAČO 8)
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Kolikor vem ga ne zbirajo, se da pa to brez problema hitro ugotovit in dokazat (in ker inštrukotrji niso slepi to tudi jsno povejo). Ampak to nima zveze z to temo...
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

No moj sodelavec ima prirejeno "naličnico" izolirnega dihalnega aparata.
Uporabniški avatar
Urosch
Kraj: in the midlle of nothing

Odgovor Napisal/-a Urosch »

torej lahko to "naličnico" oz masko za IDA ušporablja samo on?
marko virant

Odgovor Napisal/-a marko virant »

SM zdravnik ti lahko uniči življenje, življensko pot ki si jo začrtaš kot majhen otrok. Pol ti pa pove da ne morš postati gasilec zaradi očal. Si to vbiješ v glavo in ko si prestar za v poklicne gasilke vrste pa zveš da bi lahko postal gasilec.
Uporabniški avatar
saxtenor3

Odgovor Napisal/-a saxtenor3 »

marko virant napisal/-a:SM zdravnik ti lahko uniči življenje, življensko pot ki si jo začrtaš kot majhen otrok. Pol ti pa pove da ne morš postati gasilec zaradi očal. Si to vbiješ v glavo in ko si prestar za v poklicne gasilke vrste pa zveš da bi lahko postal gasilec.
Kot prvo se nehaj smilit sam seb in nekaj naredi za sebe. 20 dni je minilo od tvoje prve objave da ne mores bit gasilec zaradi zdravnika pa se vedno jamraš. A si naredil kaj za to da bi to mnenje spremenil? Če imaš res tako željo bit gasilec si boš poiskal še kakšno drugo mnenje.Ali pa zamenjal zdravnika... Ali pa ponovno šel od osebnega zdravnika k okulistu....

Pa ni ga hudiča če imam jaz takšno željo da bi me kdo ustavil,pa magari vse preglede opravim samoplačniško. Je odvisno če narediš nekaj za sebe, ali pa se fiksiraš na prvo mnenje ki ga dobiš in se smiliš sam sebi....
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja v osnovi se strinaj z tem kar si napisal "saxtenor3"(kjer je želja, tam je pot) . Samo po drugi starani se mi pa ne zdi logično in razumljivo, zakaj moramo menjat zdravnike in pridobivat 2..3...4.. mnenje in oceno sposobnosti? 2 različna zdravnika o isti osebi, pač nebi smela podat različne diagnoze! Ne moreš bit danes trajno nesposoben za gasilca, jutri pa izpolnjuješ vse pogoje, zato ker si zamenjal dohtarja?!?! Ljudje bi radi vedli svoje REALNO zdravstveno stanje za gasilca. Jst upam da zdravniki po 100 leih študija lahko ugotovijo ali si sposoben ali nisi, brez takih in drugačnih anomalij.
Če se tega ne da fiksno določit, potem se mi postavlja resno vprašanje, o smiselnosti takšnih pregledov,kjer se samo pobira keš, diagnoza je pa itak zmeraj drugačna?
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Poznam človeka , ki je imel strašno željo postati policaj. Od tega je kakšnih 25 let. Postati policaj se je zdelo takrat njegovim staršem zelo eminentno in najnj so bili sila ponosni.
Potem pa naenkrat vse potihne . Naš Rudi pa hodi v neko "brezvezno" ekonomsko šolo.
Če si vprašl koga , zakaj ni Rudi v Tacnu, so rekli : Okulist ga je zabrisal na pregledu.
No naj povem , da se je kaj hitro po tem izvedel pravi razlog. Zabrisal ga je psiholog ! :shock: :shock: :shock:
Več ne bom , ostalo si dodajte sami !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
saxtenor3

Odgovor Napisal/-a saxtenor3 »

hec napisal/-a: Samo po drugi starani se mi pa ne zdi logično in razumljivo, zakaj moramo menjat zdravnike in pridobivat 2..3...4.. mnenje in oceno sposobnosti? 2 različna zdravnika o isti osebi, pač nebi smela podat različne diagnoze!
Noben ne pravi da ti bo drugi zdravnik rekel da si sposoben za gasilca. Lahko da bo samo potrdil diagnozo in trditev prvega. Drugo mnenje se išče v primeru da se kot pacient ne strinjaš oz. dvomiš v zdravnikovo mnenje. Nikjer pa ne piše da se bo razlikovalo od prvega!
Ljudje bi radi vedli svoje REALNO zdravstveno stanje za gasilca.
In na tak način ga dobiš. Saj veš, več glav več ve.....
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

V moje primeru se je zgodilo ravno to kar si napisal. Prvi zdravnik je podal negativno oceno, 1 dan kasnekje pa je drugi zdravnik podal pozitivno oceno???
Po večletnem študiju in delu z pacienti, se take stvari pač ne smejo dogajat!!!Ne moramo se igrat "večglav več ve", ker potem v končni fazi lahko vsi lahko dobimo pozitivna zdravniška spričevala. Ni vrag da se te ne bo en dohtar, od 10 ki si jih zamenjal, usmilil in napisal tisto kar hočeš, pa magar to še finančno podkrepijo (nočem špekulirat, ampak se dogaja)
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

Urosch napisal/-a:torej lahko to "naličnico" oz masko za IDA ušporablja samo on?
Uroš, pri nas vedno uporabljamo le svojo masko, ker jo vsak zadolži in tudi skrbi zanjo.
Odgovori