Kako skrbite za izolerne dihalne aparate

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
bradica
Kraj: tm ker sm

Kako skrbite za izolerne dihalne aparate

Odgovor Napisal/-a bradica »

Zanima me kako vaša društva skrbijo za izolirne dihalne aparate.Ali imate evidence o polnjenju jeklenk in pregledu mask......itd?In če je evidenca, na kakšen način jo vodite.
l.p
Gdor ne skače"ni GASILC"
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

V našem društvu in mislim da tudi v drugih društvih naše GZ se vodijo nekakšne servisne knjižice za vsak IDA . V njo se beleži vse : od uporabe , uporabnika , izvajanja testov do polnjenja in servisov . V glavnem vse , kar se mora o IDA voditi in beležiti . Za vodenje evidenc pa je zadolžen pomočnik poveljnika za zaščito dihal .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
bradica

Lep pozdrav Tona!
Ali uporabo piše vsak uporabnik,ali mora to izvajati vse pomočnik poveljnika?In ali imate te "servisne knjižice "v vozilih ali v domu.
Sprašujem pa zato,ker bi rad v našem domu te stvari malo bolje poštimal.
Gdor ne skače"ni GASILC"
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Mi imamo te knjižice v domu, drugače se pa tudi na intervencijah beleži uporaba IDA. Za vse te stvari je zadolžen pomočnik pov. za dihala, servisiranje, pregledi, čiščenje, polnjenje....itd
Uporabniški avatar
LeonK
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a LeonK »

Za naše dihalne aparate skrbi pomočnik poveljnika za IDA, vsak dihalc ima svoj kartonček v katerem je napisano kdaj se je polnil, koliko časa je bil uporabljen na intervenciji ali različnih vajah, letnica, kdaj se je na novo polnil itd.
GE Radlje ob Dravi spletna stran:
http://www.pgdradlje.si
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Pri nas je podobno.

V posebnem fasciklu imamo vse kar zadeva IDA.
Vsak IDA pa ima svojo "srajčko". V njej je preglednica podatkov ki IDA zadevajo (model, serijske številke, inventarne številke, tehnični podatki za vse dele :arrow: nosilec, maska, pljučni avtomat)
Nadalje pa ima vsak IDA tabelco, kamor se vpisuje uporaba (intervencije/vaje), menjava tlačnih posod (datum), in stanje IDA.
Pod stanje IDA je mišljeno: vizualni pregled, test tlaka, test delovanja manometra / piščalke - ugotovitve (tlaki) se vpisujejo v tabelo. Test se vrši enkrat mesečno oziroma se posebej zavede vsaka uporaba in menjava tlačne posode.

Evidence je na takšen nivo spravil naš pomočnik poveljnika za IDA, kontrole pa poleg njega vrši še orodjar.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
bradica

Pa ima mogoče kdo že sestavljeno to preglednico (ali za pokazat ali če mi jo pošlje po ZS).Sicer že imamo eno tako preglednico ampak je zelo nepregledna.
HVALA
Gdor ne skače"ni GASILC"
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Večinoma zmeraj evidenco vodi pomočnik poveljnika . Te knjižice pa so v domu .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Nabavni
GE: Preska Medvode
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nabavni »

no dobra zadeva tele ividence pa knizice, na to pa sploh nisem pomislil, sem mel vedno v glavi kdaj in kako je z dihalci samo sedaj jih imamo pa ze 5 pa bo tale "ideja" enkratna.

bradica
dobis za :beer: ker si odprl tole temo. (ko bos v LJ prej poklic).

jutri grem kupit fscikel pa srajcje pa bomo tudi pri nas zacel tole uporabljat.

Sedaj moram gledat kdaj so bile jeklenke zadnikrat polnjene (nalepka od BGL) ter kdaj je bil narejen tlačni preizkus (na šest let če se ne motim, prosim poprabite me, da ne bom imel napačnih podatkov zapisanih v fsciklu)

Ali so te vase knjizice podobne strojnim knjizicam?

imam se dosti vpr glede teh ividenc pa bom odprl novo temo.
Uporabniški avatar
Volkec
GE: Kobarid
Kraj: Kobarid

ups

Odgovor Napisal/-a Volkec »

Ividenca??! Izolerni??! Pa kolk ste stari, da ste tako nepismeni?
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)

LP Borut Volk
Uporabniški avatar
bradica

Ojla Nabavni prvo hvala za :beer: :beer: :beer: veš za te stvari mi ni treba prosit (pa še 15min od lj sem)!Dej prek ZS mi pošli tel.št pa se kje dobiva da vidim kako imate druge stvari porihtane!Več vidiš več veš.

ps:VOLKEC KJE PA TI RASTEŠ DA SI TAKO PAMETEN?Kdor dela ta
greši(pa ne vsakega vleči za jezik,zato ker nismo pri uri slovenskega jezika) :banging:
Gdor ne skače"ni GASILC"
MVr

Odgovor Napisal/-a MVr »

Nabavni napisal/-a: Sedaj moram gledat kdaj so bile jeklenke zadnikrat polnjene (nalepka od BGL) ter kdaj je bil narejen tlačni preizkus (na šest let če se ne motim, prosim poprabite me, da ne bom imel napačnih podatkov zapisanih v fsciklu)
Periodo pregleda in preskusa opreme pod tlakom (beri jeklenke IDA) določa proizvajalec te opreme in je napisana na sami opremi.
Generalno ni dopustno govoriti, da je periodični pregled in preskus jeklenke IDA potrebno izvesti vsakih 6 let, saj so periode različne (odvisno od same zgradbe jeklenke).

Lep dan še naprej!

MVr
Odgovori