Kako skrbite za izolerne dihalne aparate
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Kako skrbite za izolerne dihalne aparate
Zanima me kako vaša društva skrbijo za izolirne dihalne aparate.Ali imate evidence o polnjenju jeklenk in pregledu mask......itd?In če je evidenca, na kakšen način jo vodite.
l.p
l.p
Gdor ne skače"ni GASILC"
V našem društvu in mislim da tudi v drugih društvih naše GZ se vodijo nekakšne servisne knjižice za vsak IDA . V njo se beleži vse : od uporabe , uporabnika , izvajanja testov do polnjenja in servisov . V glavnem vse , kar se mora o IDA voditi in beležiti . Za vodenje evidenc pa je zadolžen pomočnik poveljnika za zaščito dihal .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Pri nas je podobno.
V posebnem fasciklu imamo vse kar zadeva IDA.
Vsak IDA pa ima svojo "srajčko". V njej je preglednica podatkov ki IDA zadevajo (model, serijske številke, inventarne številke, tehnični podatki za vse dele
nosilec, maska, pljučni avtomat)
Nadalje pa ima vsak IDA tabelco, kamor se vpisuje uporaba (intervencije/vaje), menjava tlačnih posod (datum), in stanje IDA.
Pod stanje IDA je mišljeno: vizualni pregled, test tlaka, test delovanja manometra / piščalke - ugotovitve (tlaki) se vpisujejo v tabelo. Test se vrši enkrat mesečno oziroma se posebej zavede vsaka uporaba in menjava tlačne posode.
Evidence je na takšen nivo spravil naš pomočnik poveljnika za IDA, kontrole pa poleg njega vrši še orodjar.
V posebnem fasciklu imamo vse kar zadeva IDA.
Vsak IDA pa ima svojo "srajčko". V njej je preglednica podatkov ki IDA zadevajo (model, serijske številke, inventarne številke, tehnični podatki za vse dele
Nadalje pa ima vsak IDA tabelco, kamor se vpisuje uporaba (intervencije/vaje), menjava tlačnih posod (datum), in stanje IDA.
Pod stanje IDA je mišljeno: vizualni pregled, test tlaka, test delovanja manometra / piščalke - ugotovitve (tlaki) se vpisujejo v tabelo. Test se vrši enkrat mesečno oziroma se posebej zavede vsaka uporaba in menjava tlačne posode.
Evidence je na takšen nivo spravil naš pomočnik poveljnika za IDA, kontrole pa poleg njega vrši še orodjar.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

no dobra zadeva tele ividence pa knizice, na to pa sploh nisem pomislil, sem mel vedno v glavi kdaj in kako je z dihalci samo sedaj jih imamo pa ze 5 pa bo tale "ideja" enkratna.
bradica dobis za
ker si odprl tole temo. (ko bos v LJ prej poklic).
jutri grem kupit fscikel pa srajcje pa bomo tudi pri nas zacel tole uporabljat.
Sedaj moram gledat kdaj so bile jeklenke zadnikrat polnjene (nalepka od BGL) ter kdaj je bil narejen tlačni preizkus (na šest let če se ne motim, prosim poprabite me, da ne bom imel napačnih podatkov zapisanih v fsciklu)
Ali so te vase knjizice podobne strojnim knjizicam?
imam se dosti vpr glede teh ividenc pa bom odprl novo temo.
bradica dobis za
jutri grem kupit fscikel pa srajcje pa bomo tudi pri nas zacel tole uporabljat.
Sedaj moram gledat kdaj so bile jeklenke zadnikrat polnjene (nalepka od BGL) ter kdaj je bil narejen tlačni preizkus (na šest let če se ne motim, prosim poprabite me, da ne bom imel napačnih podatkov zapisanih v fsciklu)
Ali so te vase knjizice podobne strojnim knjizicam?
imam se dosti vpr glede teh ividenc pa bom odprl novo temo.
Ojla Nabavni prvo hvala za
veš za te stvari mi ni treba prosit (pa še 15min od lj sem)!Dej prek ZS mi pošli tel.št pa se kje dobiva da vidim kako imate druge stvari porihtane!Več vidiš več veš.
ps:VOLKEC KJE PA TI RASTEŠ DA SI TAKO PAMETEN?Kdor dela ta
greši(pa ne vsakega vleči za jezik,zato ker nismo pri uri slovenskega jezika)
ps:VOLKEC KJE PA TI RASTEŠ DA SI TAKO PAMETEN?Kdor dela ta
greši(pa ne vsakega vleči za jezik,zato ker nismo pri uri slovenskega jezika)
Gdor ne skače"ni GASILC"
Periodo pregleda in preskusa opreme pod tlakom (beri jeklenke IDA) določa proizvajalec te opreme in je napisana na sami opremi.Nabavni napisal/-a: Sedaj moram gledat kdaj so bile jeklenke zadnikrat polnjene (nalepka od BGL) ter kdaj je bil narejen tlačni preizkus (na šest let če se ne motim, prosim poprabite me, da ne bom imel napačnih podatkov zapisanih v fsciklu)
Generalno ni dopustno govoriti, da je periodični pregled in preskus jeklenke IDA potrebno izvesti vsakih 6 let, saj so periode različne (odvisno od same zgradbe jeklenke).
Lep dan še naprej!
MVr