mihelj je napisal:Oj Po odgovoru sklepam da nisi pravilno razumel mojega sporočila. (mogoče je nejasno napisano)
Ko berem forum in razne objave,... se opisuje le težave, še posebno v tej temi (konkurenca, biti gasilec ni dovol frajersko,starši, zafrkavanje sovrstnikov,... v ostalih temah jih je še veliko) en kup razlogov zakaj ni pametno biti mladi - gasilec . Ne se obremenjevat s razlogi zakaj ne temveč zakaj !!biti gasilec!!
Obstaja jih ogromno!!! Zato sem jaz gasilec ti,..... in še (nevem točnega št.) ogromno drugih po Sloveniji.....
To si lepo napisal naj se ne obremenjujejo z tem kaj bo kdo kaj in kako rekel. Potrebno se je posvetiti pravemu pristopu dela in največ kar je pomembno pri delu z mladimi je, da otroci sprejmejo svojega mentorja za prijatelja in ne kot učitelja, ki bo od njih samo nekaj zahteval in ne bo znal prisluhniti potrebam otrok. Pomemben je prvi korak in pristop k delu z mladino in mentorji se morajo zavedati, da to ni šola in da to ni obvezni pouk temveč prostovoljno delo.
Mene osebno in naše otroke bolj moti delo na zvezi predvsem delo komisije za tekmovanje. Samo en primer, ki nas je zelo zmotil pa ni edini.
Sprašujem komisijo za tekmovanja na GZL, zakaj imamo statut GZS in zanima me zakaj le tega ne upoštevamo in delamo tako po domače, kot nekomu paše.
V razpisu za tekmovanje GZL , KI JE BILO 26 MAJA 2007 V SEKTORJU VIC, je v razpisu zapisano za pionirje in pionirke od 7-11 let ( rojeni 1996-2000). V vulkanu pa mi vodijo rojene 1994 za pionirje, pa ne morejo tam tekmovati, res nam ni jasno zakaj tako.
Za vsako tekmovanje je drugače, zakaj niso enaki kriteriji za različne tekmovalne discipline kviz, orientacijo in gasilsko tekmovanje. Otrokom se zdi zelo neumno, da so v istem letu enako stari in enkrat so mladinci drugič pa starejši pionirji.
Kličemo z gasilskim pozdravom NA POMOC.
Na podlagi 5., 13., in 14. člena Statuta Gasilske zveze Slovenije in 1., 3. in 9. člena Pravil delovanja Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije je Predsedstvo Gasilske zveze Slovenije na svoji seji, dne 25. 01. 2002 sprejelo
Pravila
o mestu, vlogi in delu mladih v gasilskih organizacijah
6. člen
Mladina v gasilskih organizacijah se glede na starost deli na:
• mlajše pionirje od 7 do 10 let
• starejše pionirje od 11 do 14 let
• mladince od 15 do 18 let

SREČAL SI PRIJATELJA IN OBRAZ SE TI RAZJASNI: NAŠEL SI ZLATO.