Vlom v gasilski dom

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Zvone_R
Kraj: Ljubljana - okolica

Vlom v gasilski dom

Odgovor Napisal/-a Zvone_R »

Kraja v gasilskem domu

Ne preveč vesel pozdrav!

Prosil bi vas, če bi bili lahko pozorni na dve večji avtomobilski prikolici:
- večja z naletno zavoro (žal brez registracije) v malo slabšem stanju, nepokrita
- večja z naletno zavoro pokrita z zeleno cerado (prav tako brez registracije), v notranjosti šotori CZ

Kje: Ljubljana z okolico, možno tudi Litija, Šmatno pri Litiji, Grosuplje...

Zakaj: To noč so našemu društvu PGD Prežganje vlomili v gasilski dom in nam ukradli poleg zgoraj omenjenih prikolic tudi radijske postaje, dva dihalna aparata Interspiro, zaščitne obleke, škornje...
Seznam pa še kar raste, pa tudi preiskava še ni zaključena tako, da še ne vemo vsega.

V imenu vseh članov vas prosim, če bi lahko bili pozorni na zgoraj omenjene odtujene stvari in sporočite vsako informacijo na bližnjo PP ali 113.

Več točnih informacij pa še sledi v kratkem!

Tole sm prenesel iz novic tko, da lahko tukaj še kdo kaj vpraša ali pa doda!!

Trenutno sm pa tok jezen, da tudi pisat ne morem :evil:

Več infomacij pa sigurno še sledi, vsaj kakšni bolj točni podatki o odtujeni opremi.

Lp, Zvone
sixkiller

Odgovor Napisal/-a sixkiller »

Ne me j****. O vlomih v GD sem se tudi spraševal: Čudno, da se ne najde junak, ki bi okradel gasilce. Kot sem ugotovil pizdun nima veliko dela saj ima večina gasilskih domov ključ pred vrati v omarici pod steklenim pokrovom, katerega uporaborabijo v sili.

Nasvet: Zdaj je potrebno biti previden. Pomoje bo opremo poskušal prodati med gasilci po znižani ceni. Če pride do tega (seveda smo mi pravični) je potrebno nemudoma poklicati policijo. Se pa lahko zgodi da jih bo nesel kam na jug. Svoje poklicne brigade verjetno nima namen ustanviti.

Ste imeli na oblekah naspisano PGD xxx?

S skupnimi močmi lahko tega pr*** ali skupino teh živali odkrijemo.
Sam da vode ne zmanka!
Uporabniški avatar
Godec A.
Kraj: Volavlje

Odgovor Napisal/-a Godec A. »

Se oglašam še jaz z bolj natančnimi informacijami.

Oblek je bilo 5 kompletov, to pomeni zgornji del, hlače, škornji, rokavice 10 podkap. Vse še novo zapakirano, ker smo jih dobili nedavno nazaj. Obleke so FireMan Tiger. Ostale obleke po omaricah so nedotaknjene.

Ukradenih je bilo 3 postaje Standard, 4 postaje Motorola in eno postajo Maxson. Vse postaje so imele zdraven še rezervne baterije in polnilce. Ostali so nam samo dve postaji, ki sta v GVC 24/50. Začuda se tega vozila niso niti dotaknili.

Odtujen je bil tudi kompresor za zrak.

In sedaj še poslastica. Iz GVM-a, Nissan Patrol so odnesli 2 dihalna aparata, ampak so razbili zadnjo šipo na odprtem avtomobilu :evil:
Kar se tiče prikolice s šotori. To je bila nekoč prikolica CZ, pokrita z zeleno cerado. V njej je pa bilo 12 kompletov vojaških členarjev. Barva plaht pa je svetlo zelena in ne SMD. Kolikor jaz vem je takih šotorov zelo malo in bodo kar vpadljivi za oči.

Čudno se mi zdi, da razen kompresorja, so bile ukradene same gasilske stvari, ki bodo nekemu civilistu težko prišle prav :?:

To bi bilo na kratko vse.

Prosim vse, ki bi karkoli videli, da to sporošijo ali po zasebnem, ali na moj tel.: 041/843-630.
NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
mihamasle
Kraj: PGD Ivančna Gorica

Odgovor Napisal/-a mihamasle »

Žalostno :( :( :(

F.... se po cele dneve, fehtamo pol pa tako.
Sam zgleda da so že prejt vedli kaj bodo odnesli oz. so pobiral po nekem sistemu :( :( ...sam da odpeleš dve prikolici rabš kr neki časa, pa zgleda da jih je blo več k samo eden.....Pr nam bodo to opremo težko prodal, še posebej, ker je tako specifično gasilska....Je pa velika možnost da bo šlo kam na jug.. :( :( :(

Lp

Miha
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ma so eni res budale! In kaj bojo z to opremo, ki so jo nakradli?! Take stvari je 100x lažje ukrast, kot pa jih kasneje prodat!
Uporabniški avatar
Peprič

Odgovor Napisal/-a Peprič »

Hec, morda se le delno strinjam s teboj. Ampak človek, ki je v domu pustil nedotaknjeno motorno žago, agregat... je namensko kradel in imel končnega naročnika. Morda se nam obeta nova mafija "gasilska"! Kakšne so pa izkušnje po ostalih domovih, ste že bili kdaj okradeni, so že koga dobili na delu ali pa kasneje? Kaj pomaga proti kraji?
Uporabniški avatar
Godec A.

Popravek, odpeljali so samo eno prikolico. Tisto brez cerade in brez šotorov so pustili.
Imamo pa enega odčividca, ki je zadevo videl s hrib na hrib in je povedal uro in čas vlamljanja. Vse so menda opravili v 10 minutah.

Stvar je bila v naprej premišljena. Po mojem mnenju je šlo za naročilo.

LP
NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Kako mate pri vas še zmeraj pred gasilskim domom omarico s ključem? To v Ljubljai definitivno ne bi bilo pametno :lol:
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Peprič napisal/-a:Hec, morda se le delno strinjam s teboj. Ampak človek, ki je v domu pustil nedotaknjeno motorno žago, agregat... je namensko kradel in imel končnega naročnika. Morda se nam obeta nova mafija "gasilska"! Kakšne so pa izkušnje po ostalih domovih, ste že bili kdaj okradeni, so že koga dobili na delu ali pa kasneje? Kaj pomaga proti kraji?
Ja seveda, žaga, agregat in take večnamenske stvari bojo šle hito v promet, to se strinjam. Ampak imel sem v mislih dihalne aparate, in podobno...
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

Godec napiš kakšen tip kompresorja je bil odtujen verjetno ga bodo poskušali čimprej spravit v promet, če pa jih dobijo jim je treba polomit vse P......... Ja še to napiš na katerem kanalu ste največ delali z UKW zvezami.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
Godec A.

Točne podatke o vseh postajah in o kopresorju ter o dihalcih bom/bomo podali jutri.

Kakšen pomen majo pa kanali na katerih smo največ delali?
Ljubljana je na 44, repetitorji so 15, 16, 17 najbolj aktualni za naše konce.

LP, in mirno noč.
NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
edvard
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a edvard »

Svinjarija po domače :evil: !!!
Kolikor sem zasledil je šlo v glavnem za nove stvari zato bi skepal da (bognedaj) ni imel prstov kdo od znotraj enote ( preverite kakega novega če ga imate) res se čudno sliši samo kako bi "zunaj" vedeli kaj kje in kako je v garaži oz. GD!
Organom pregona pa želim čimprejšnjo rešitev primera in da pridejo stvari tja kamor sodijo :!:
DELAJ NAPAKE, AMPAK DELAJ JIH PRAVILNO! (LOESJE)

http://www.carnium.si
http://www.gasilcikranj.si
Uporabniški avatar
Zvone_R
Kraj: Ljubljana - okolica

Odgovor Napisal/-a Zvone_R »

Jest mislm, da ne (BOG NE DAJ) da bi se znotraj enote kaj tekega zgodilo(kraja). Sam pa imam mal mešane občutke glede tega kaj se je nam odtujilo (pa ne glede sogasilcev)!!
Odtujen stvari so pa bile na žalost bolj gasilske narave?!

Sicer pa tako: Te opreme "verjetno" ne bomo več videli, ampak naj bo vsaj vsem drugim v poduk: Pazite na težko pridobljeno opremo, ker ko je enkrat več nimaš potem šele videš kaj si mel!!

PS: Če slučajno to vidi ponosni latnik naših stvari: ZNAMO BIT ZELO JEZNI!!!

V dobrem in slabem,
Lp, Zvone
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

P* M* še eni siromaki kot mi, pred letom in pol!

Res zanimiva birka teh barbarov! :evil:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Aleš-1
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

kraja v gasilskem domu

Odgovor Napisal/-a Aleš-1 »

Tudi v PGD Zalog so nepridipravi vlomili, od tega pa bo tudi že kar kakšno leto in pol. Res zanimivo je to, da so pri nas pobrali ravno druge stvari, 2 agregata honda, motorno žago huscvarna, mulno črpalko,radio stolp, buteljčno vino, svetilke, pa še kaj bi se našlo pa mi je ušlo iz glave. Zgleda da so to eni in isti nepridipravi, ki hodijo po okoliških ljubljanski PGD. Nas so prisili, da smo si nabavili alarmno napravo in sedaj imamo mir. Priporočan, da tudi ostala društva začnejo razmišljati v to smer, saj so alarmne naprave praktično zastonj v primerjavi kaj ti vse lahko odnesejo.
Odgovori