Ko sem tole prebral, sem si jaz rekel: ALELUJAErnest Eöry pa je za Vestnik napovedal slovo od gasilstva; "Maja 2008 bo kongres v Krškem, ko se bom poslovil z mesta predsednika GZS.
REKLI SO
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Ljubljanski gasilec 6/2007
Iz konteksta uvodnika Toneta Podobnika:
...Poiščimo v svojih vrstah mlade, sposobne in dela voljne gasilce, ki nas bodo zamenjali. Ne hvalimo se , da smo že 20 ali celo 30 let predsedniki ali poveljniki društvev. Jaz bi bil na njihovem mestu previdno tiho. Taka kadrovska politika ima najpogosteje za posledico močno stagniranje ali celo zamrtje prenekaterega društva. Ne dovolimo tega.
Iz konteksta uvodnika Toneta Podobnika:
...Poiščimo v svojih vrstah mlade, sposobne in dela voljne gasilce, ki nas bodo zamenjali. Ne hvalimo se , da smo že 20 ali celo 30 let predsedniki ali poveljniki društvev. Jaz bi bil na njihovem mestu previdno tiho. Taka kadrovska politika ima najpogosteje za posledico močno stagniranje ali celo zamrtje prenekaterega društva. Ne dovolimo tega.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Matjaž Klarič na posvetu gasilk Severno primorske regije ob sliki iz projektorja na platnu. Slika je prikazovala gasilsko parado starodobnih gasilskih vozil nekje v Nemčiji:
...." Vidite, tudi to je del gasilstva pri nas. Lepo je videti kako nekateri lepo skrbiji za našo tehnično dediščino. Tudi to je gasilstvo in ne samo pogled skozi ročnik , kot menijo nekateri mladi na določenih forumih" ....
(povzeto po mojem spominu)
...." Vidite, tudi to je del gasilstva pri nas. Lepo je videti kako nekateri lepo skrbiji za našo tehnično dediščino. Tudi to je gasilstvo in ne samo pogled skozi ročnik , kot menijo nekateri mladi na določenih forumih" ....
(povzeto po mojem spominu)
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Po štirih požarih na stadionu danes v časniku Večer:
FLORIJAN
Prenova Ljudskega vrta kot športnega stadiona je velika napaka! Bolje bi jo bilo že od začetka zastaviti kot preureditev v večfunkcijski objekt, ki bi poleg igrišča in tribun vključeval še vsaj toplarno in vadbeni poligon za gasilce.

FLORIJAN
Prenova Ljudskega vrta kot športnega stadiona je velika napaka! Bolje bi jo bilo že od začetka zastaviti kot preureditev v večfunkcijski objekt, ki bi poleg igrišča in tribun vključeval še vsaj toplarno in vadbeni poligon za gasilce.
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!
Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
-
new user
Nedavno na vaji v Razvanju sta kolega v notranjem napadu doživela napad starejše stanovalke češ kaj morajo ravno tam imeti vajo pa da so ji zasvinjali okna in da naj bi raje imeli na občinski stavbi vajo pa vpraša kolega : Kaj pa če bi šlo zares? ona pa odvrne : Te pa bi rep stisnili med noge! Po izrečenem pa se je raje umaknila v varno zavetje stanovanja.....
- Nad Huligan Frodo
- Kraj: Ljubljana
-
utiševalec
Odg: REKLI SO
malo pred novim letom je bilo, ko je pgd X dobilo poziv za požar barake. v nekaj minutah gasilci izvozijo z cisterno in javijo izvoz na center. center jih opozori, da nima točnega naslova kjer gori in jih usmeri kje naj bi požar bil. eden od gasilcev, ki je bil v cisterni mu odvrne: brez skrbi, dones janez voz, on ve kje je to.
Odg: REKLI SO
Naš gasilec ob požaru ladje pri Rovinju:
Na, sej so hotli ekološko ribolovno cono...zdej jo pa imajo...samo nič več ekološko, samo še ribolovno!