Mito, daj ti meni povej kaj je narobe z mano, kot kadilcem?mito napisal/-a:Joooj ubogi "kadilčki".
Zakon je sprejet in prav je tako, vendar je premalo strog. Najbolj moti pa me v vseh komentarjih to, da bi se morali nekadilci umikati kadilcem. Lepo vas prosim. Pa nehajte s tem, da vam je z zakonom vzeta pravica, kakšna pravica neki. Pravica, ki ste si jo privzeli KADILCI nikoli pa je niste imeli. Pa diskriminacija pa ne vem kaj še. Nekaj je z vami kadilci res narobe. Po vaših komentarjih sodeč, pa cigareti bistveno bolj škodujejo zdravju in razumu kot je dokazano.
Kaditi prepovedano!!!
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Vedno pričakuj nepričakovano!
- mito
- Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
- Kontakt:
Do sedaj v temi nisi objavljal, tako da upam, da je s tabo vse v redu. Drugič samo preberi vse lepo po vrsti.gasilec77 napisal/-a:Mito, daj ti meni povej kaj je narobe z mano, kot kadilcem?mito napisal/-a:....Po vaših komentarjih sodeč.... [/b].
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
MITO.
mito napisal/-a:Do sedaj v temi nisi objavljal, tako da upam, da je s tabo vse v redu. Drugič samo preberi vse lepo po vrsti.gasilec77 napisal/-a:Mito, daj ti meni povej kaj je narobe z mano, kot kadilcem?mito napisal/-a:....Po vaših komentarjih sodeč.... [/b].
Sem prebral temo od začetka, in te tvoje objave in še od nekaterih, ki veselo udrihate, na kadilce, v stilu " hvala bogu, bo več prostora za nas".... in " da nekaj ni vredu z nami"... ter še kar nekaj takih vsaj meni brezredmetnih izjavah, se človek lahko samo zamisli. Je pa z mano vse uredu, tako, da je vsakršna koli skrb zame odveč..
Aja, pa brez zamere
lp
Dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
-
ne bit jezen
Oh Ico prov vesel sem da boš tudi ti pozimi mogel biti zunaj boš saj občutil kako smo mi prej nekadilci morali biti pozimi zunaj zaradi kadilcev in zakajenega prostora ter smo zbolevali zaradi mrazu zunaj zdej boš končno tudi ti to občutil ne vedno kadilci gledate samo nase pač ti boš še vedno imel možnost da ne prižgeš čika pa si notri mi pa te možosti nismo meli ne. Tko da ne serij več glede tega ker je zakon čisto pošten če ti paše se zastrupljaj sam ne še druge.
- Vesna Škodnik Gabrovec
- Kraj: Prebold
prodaja komor je vzrok
Meni se pa zdi, da je poanta tega zakona predvsem v tem, da bo pač nekdo hipoma zaslužil s prodajo STEKLENIH KOMOR. Javne ustanove bodo posilili h temu da jih kupijo, mali gostinci v ta strošek ne bodo šli, ker vedo, da je kajenje na nek način tudi družaben dogodek.
Če temu ne bi bilo tako, potem bi dovolili, da tistim ki želijo imeti kadilski lokal, to z zakonom tudi umogočiti. Verjetno bi gostinci, poleg obstoječega lokala, ki bi bil za kadilce, zgradil še enega za nekadilce, samo v tem primeru, se pa te komore ne bi dobro prodajale.
Malo me to spominja na uvedbo registracijskih nalepk, ki so zdaj že preteklost. Potem vsa križišča, kjer se je ukinilo rumeno utripajočo luč, kar je mimogrede precej koštalo in zdaj razmišlajo, da bo šlo na prejšnji režim in tako dalje.
Zanima me, kaj si bodo zmislili za krpanje davčne luknje, ki se je stekala od prodaje cigaret in gostincev, ki bodo počasi zapirali lokale
Če temu ne bi bilo tako, potem bi dovolili, da tistim ki želijo imeti kadilski lokal, to z zakonom tudi umogočiti. Verjetno bi gostinci, poleg obstoječega lokala, ki bi bil za kadilce, zgradil še enega za nekadilce, samo v tem primeru, se pa te komore ne bi dobro prodajale.
Malo me to spominja na uvedbo registracijskih nalepk, ki so zdaj že preteklost. Potem vsa križišča, kjer se je ukinilo rumeno utripajočo luč, kar je mimogrede precej koštalo in zdaj razmišlajo, da bo šlo na prejšnji režim in tako dalje.
Zanima me, kaj si bodo zmislili za krpanje davčne luknje, ki se je stekala od prodaje cigaret in gostincev, ki bodo počasi zapirali lokale
Audere et Labora!
(upaj si in dejstvuj!)
(upaj si in dejstvuj!)
- mito
- Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
- Kontakt:
Re: prodaja komor je vzrok
Kadilo se bo ravno toliko kot se je, nekdo bo nehal drugi začel. Podoben zakon poznajo tudi drugje po Evropi, pa nihče ne jamra toliko kot pri nas. Zaradi zakona se ne bo zaprl noben lokal, morda bo lastnik kakšnega "klavrnega kafiča" v zakonu le iskal razloge za zaprtje. Zaprl pa ga bo zaradi lastnih nesposobnosti ali drugih okoliščin. Lokali so se zapirali tudi v preteklosti, pa ste lahko kadili kolikor ste hoteli.Vesna Škodnik Gabrovec napisal/-a:
Pojdimo raje na gasilske debate, pa pustimo protikadilski zakon. Čez nekaj mesecev bodo volitve postopoma na vseh nivojih gasilske organizacije. Poskrbimo raje za dober kader, da ne bomo potem spet pet let kritizirali kako nesposobne predsednike imamo. Zdaj je še čas, predvsem na nižjih nivojih.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
MITO.
Veš, gost, Ico kadi v svoji firmi že sedem let 5x na teden v mrazu, vročini, vetru - skratka v vseh vremenskih prilikah in neprilikah - zunaj na požarnih stopnicah. Pa se nič ne pritožujem, lahko bi vprašal moje sodelavce in sodelavke.ne bit jezen napisal/-a:Oh Ico prov vesel sem da boš tudi ti pozimi mogel biti zunaj
Poanta vsega je, da mene kaznuje država in njeni podrepniki ( politične pike ) v imenu vas nekadilcev, vi ste samo izkoristili tisto, kar je Ministrstvo za zdravje ( kako neprimerna beseda ) predpisalo. Torej jaz moram - hočem ali ne, ravnati tako, kot je nekdo predpisal. Pa pustimo, ali je to prav ali ne. Prisilili so me !. In ko nekoga nekaj prisiljuješ, ni nikoli dobro. Primer: leta 2000 smo zgradili pri nas veliko novo poslovno hišo, v kateri naš direktor ni našel prostora za nas, kadilce, pa čeprav bi po tedanjem zakonu to moral. Drugi direktorji v našem sistemu so šli še dalje in popolnoma prepovedali kajenje na področju firme - tudi zunaj. V redu, smo požrli in tisti, ki lahko, kadimo zunaj.
Kot sem napisal že v prejšnjih objavah - na vrsto pridete tudi vi, nekadilci, kateri pa imate morda kakšno drugo razvado. In vam jo bodo prepovedali - rad bi vas videl takrat, ko bodo politiki nabirali politične točke na vaš račun.
Sedaj pa grem ven na balkon eno rakovo palčko prižgat - v hladni deževen večer. PRAV mi je, kaj pa kadim, ali ne ?
Re: prodaja komor je vzrok
E, tukaj pridejo na vrsto tudi nekadilci - če bi bila pravica na svetu, bi morali polniti luknjo samo nekadilci.Vesna Škodnik Gabrovec napisal/-a:Zanima me, kaj si bodo zmislili za krpanje davčne luknje, ki se je stekala od prodaje cigaret in gostincev, ki bodo počasi zapirali lokale
Sedaj bi zaključil svoje javljanje v debati, ker res ne bomo prišli z mnenji skupaj - in prav je tako ( vsi enaki pa vendarle vsi različni ).
Direktni odgovor na vprašanje tistega, ki je temo začel:
Gasilski prostori niso javni prostori in NE zapadejo pod novelo protitobačnega zakona. Če se pa gasilci zmenite med seboj, da se v določenih prostorih - ali pa vseh - ne kadi, potem se naj ne kadi. Da pa bo verjetno prišlo zato delno do upada članov pri vsakdanjem delu in druženju, pa tudi veste, ali ne ?
Torej, nekadilski tovariši gasilci, uživajte življenje brez dima in smradu, kjerkoli v Sloveniji ste že !
Smoker Ico
Direktni odgovor na vprašanje tistega, ki je temo začel:
Gasilski prostori niso javni prostori in NE zapadejo pod novelo protitobačnega zakona. Če se pa gasilci zmenite med seboj, da se v določenih prostorih - ali pa vseh - ne kadi, potem se naj ne kadi. Da pa bo verjetno prišlo zato delno do upada članov pri vsakdanjem delu in druženju, pa tudi veste, ali ne ?
Torej, nekadilski tovariši gasilci, uživajte življenje brez dima in smradu, kjerkoli v Sloveniji ste že !
Smoker Ico
- Ndrej
- GE: PGD Prečna
- Kraj: Prečna, Novo mesto
- Kontakt:
Kako fina debata
Sodelujem na še nekaterih forumih in pri vseh se je odprla debata o tem novem zakonu. Mnenja in razlogi ZA ali PROTI so si na vseh zelo podobni. Dejstvo pa je, da se tema lahko vleče kolikor dolgo hočemo. Vsak ima svoje mnenje, katerega ne bomo spremenili.
Pred sprejetjem zakona sem se tudi sam močno bunil proti kadilcem in njihovim "kršenjem pravic", sedaj pa ne več. Zakon sprejet. Zmaga je naša
PS: Od veljave zakona sem šel danes prvič na večerjo. Kako dobro se počutim, ko ni nihče kadil med mojo jedjo. Obleka mi ne smrdi po cigaretnem dimu. Končno!
LP, Andrej
Pred sprejetjem zakona sem se tudi sam močno bunil proti kadilcem in njihovim "kršenjem pravic", sedaj pa ne več. Zakon sprejet. Zmaga je naša
PS: Od veljave zakona sem šel danes prvič na večerjo. Kako dobro se počutim, ko ni nihče kadil med mojo jedjo. Obleka mi ne smrdi po cigaretnem dimu. Končno!
LP, Andrej
Na žalost ga še nisem srečal!trevor napisal/-a:Takih lokalov je kukr češ. Verjamem pa, da si jih bolj malo opazil, ker ste verjetno lokale izbirali glede na celotno podobo lokala in ne glede na to a se kadi al ne.uros11 napisal/-a:Če mi pokažete en lokal v drzavi kjer je bilo napisano kaditi prepovedano (Razen tam kjer je bilo z prejšnim zakonom to prepovedano!), lahko zaradi mene zakon ukinete!!!trevor napisal/-a:Zdaj so žal vsi taki lokali. Pred zakonom, ste nekadilci imeli možnost jit v lokal, kjer je kajenje prepovedno (npr. kakšen fitness center), zdaj pa kadilci nimamo možnosti jit nikamor na kavo pa cigaret.
Napisa lokal je samo za nekadilce!Ker si lasnik lokala avtomatsko zapre določeni populaciji vstop in zaradi tega manjsi dobiček!
Problem kajenja je nekje drugje!
V brezobzirnosti kadilcev!
Si prižge cigareto kjer mu za paše!
Tudi sem videl že na bencinski črpalki!(malo gasilske teme)
Zakaj bi pa jaz moral vohati vaš dim?
Kadite tako da ne boste nikogar motili pa je!
Jaz tudi ne smem nabijati muzike naglas po določeni uri, ker nekoga moti, če si pa jaz navijam glasbo na glas v kleti kjer se nič ven ne čuje je pa moj problem, ker nikogar ne motim!
Vem spet se bodo našli nekateri, da to ni primerjava ampak v vsakem zakonu je še vedno nekaj dobrega!
Glede še nekatere primerjave o delu v talilnicah in podobnih obratih se pa to ne more primerjat ker v ta obrat gre vsak prostovoljno in se zavesno odloči da bo tam delal (denar)! Ko pa grem jaz v gostilno na malico (kar je pač nujno) mi pa eden smrdi z cigaretami!
ALi je to primerno?
Še vedno sem pa zelo proti temu da se kadi v gasilskih oblekah!!!!
To je za moje pojme sramotno za gasilce!!!
Tudi popivanje preko vseh meja!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros