Pomoč pri gašenju požarov v Grčiji

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
9390
Kraj: Postojna - NOTRANJSKA

Pomoč pri gašenju požarov v Grčiji

Odgovor Napisal/-a 9390 »

Danes, je na pomoč pri gašenju požarov v Grčiji, odletela ekipa helikopterja SV z dvema gasilcema in predstavnikom URSZR-ja.
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Da dopolnim:
V boj proti ognjenim zubljem so poslali helikopter Slovenske vojske bell 412 in šest članov posadke.

Posadko helikopterja, ki je opremljen za gašenje požarov v naravi, bodo sestavljali pilot, kopilot, tehnik ter trije pripadniki enot za zaščito in reševanje, grškim gasilcem pa bodo pomagali pri gašenju požarov do 31. avgusta.
Vir: siol.net
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Ali se ve od kod prihajajo gasilci, ki so šli v boj z ognjem?
Želim pa jim obilo uspeha in srečno vrnitev!
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
volvo fh

Odgovor Napisal/-a volvo fh »

412 pelje samo 800 litrou naenkrat, ce bodo s tem kaj pogasil dole svaka jim cast :shock: :shock:
Uporabniški avatar
Robert Težak
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Robert Težak »

Tomkat... fante je "prispevala" GZ Nova Gorica-Šempeter in sicer je eden gasilec iz PGD Nova Gorica in eden iz PGD Šempeter pri Gorici.

Želim jima vso srečo pa da se zdrava vrneta na Goriško.

LP Robi
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

V Grčiji imajo resne probleme s požari v naravi in lepo da je šla tudi pomoč iz Slovenije.
Ko sem pred par meseci opozoril na nujnost ureditve nudenja pomoči v tujini mi je bilo zagotovljeno da bo to izvajala državna tehnično reševalna enota in naj ne tečnarim. Po kakem mesecu in pol od tega pa sem dobil prošnjo naj čimprej najdem gasilce za pomoč v tujini. In sem jih in uredil logistiko in še kaj drugega. Čakam pa na povratno informacijo.
Darko
man260
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a man260 »

To bi moralo iti gasiti več kot šest gasilcev. Jaz bi brž šel. To bi bila dobra izkušnja. Pa tudi za druge verjamem, da bi bila.
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Tudi jaz želim celi posadki, še posebej gasilcema obilo uspeha in srečno vrnitev.

Me pa nekaj zanima zakaj ne pošljejo Cougerja, ki lahko nosi večje bambije kot Bell 412 :?: :!: :?:

Drugače pa tudi Bell 412 veliko pogasi, sem imel že večkrat vodenje gašenja ravno z Bell 412 (Komarča, Krstenica).
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

MarkoŠ napisal/-a:Me pa nekaj zanima zakaj ne pošljejo Cougerja, ki lahko nosi večje bambije kot Bell 412 :?: :!: :?:
Odločitev Ministrstva za obrambo. :?

Prilagam zanimiv satelitski posnetek, ki priča o tem, kako velika je sama razsežnost požarov v Grčiji. :shock:
Priponke
13070826100123114-1.jpg
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
izzy
Kraj: PGD

Odgovor Napisal/-a izzy »

jaz bi se tudi za tako izkušnjo javil če bi bilo potrebno!!! drugače pa svaka čast tovarišem!!!!
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Situacija v Grčiji

p.s.
Pošljejo pa že izkušene in izurjene.... :wink: :idea:
Priponke
Grčija 29.8.2007
Grčija 29.8.2007
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
volvo fh

Odgovor Napisal/-a volvo fh »

Sramota za Ministrstvo za obrambo da jim pošljejo dol na pomoč najmanše helikopterje za gašenje :( :( Milsem italjani nam pridejo za kras 2006 pomagat pa z helikopterjem ki pelje 10000 litrov vode naenkrat pa še letalo z 5000litri vode, a mi pošljemo dol te helikopterje jao jao. Cougarje smo pa zato kupil da smo spet mal denarja zabil zdj jih pa ne znamo izkoristit heheheh Erjavec nj gre dol gasit pa bo takoj odletelo dol useh 12helikopterjev. ah sramota slovenksa
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Po moje pa ni vse tako enostavno kot se zdi. Pogledati moramo tudi stroške, ki jih prinese taka pomoč. Žal, ampak ne gre drugače. Ura naleta Bell-a ali pa Cugar-ja je precej različna. Če bi šli naši v Grčijo s Cugarjem in bodo tam do konca tedna bi znali biti stroški posredovanja precej visoki. Poleg tega ima SV, kot je meni znano, precej težav s posadkami Cugar-jev.

lp marko =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
EAGLE-1

Odgovor Napisal/-a EAGLE-1 »

HotBird napisal/-a:. Poleg tega ima SV, kot je meni znano, precej težav s posadkami Cugar-jev.

lp marko =;
Ja, žal res...ker če bo šlo tako naprej, bo v naši SV več helikopterjev kot pilotov. Žal.

Grega
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Ura helikopterja stane, pa naj bo ta v zraku ali pa v garaži. Ko pride čas je potrebno vse zamenjat, ne glede na to ali je letel nepretrgoma ali pa samo minuto.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Odgovori