@ Štromar
Se strinjam, vendar sem imel v mislih zgolj minimum. Se pravi, da lahko nek prvi posredovalec že posreduje, se pravi 1 gvc , če hočeš met še nekoga za vse dodatne stvari, potrebuješ dodatno moštvo, in potem se stvar malo zakomplicira, ker moreš potem še opredelit od katerega števila naprej podaja cevi, kdo podaja, kako je on opremljen, in potem že prideš do kar dosti začetne opreme, ki je pa ne premore vsako društvo (ni v enem avtu, recimo koliko vas ime 3+ dihalce v gvcju?, ipd...)...
Sploh pa glede cevi, za nek popvrečn objekt na intervenciji, če ima napadala skupina 100m navijaka + 1 rezervno cev, z obzirom da ve kje je vir požara, se mi zdi že neka solidna operativna razdalja. Tudi ekipa ki preizkuje , ko konča delo, lahko recimo skrbi za dobavo novih cevi, še drugih potrebnih stvari...
Kot je napisano, ekipe so lahko večje, lahko je večje število njih, itd...
Ker sem hotel napisati čim bolj prilagodljiv osnovni SOP za vse vrste napadov, sem upošteval, da recimo včasih gori samo en prostor, kuhinja, in zato ni treba pošiljati več ekip. Na velikost se pač pol cela stvar prilagodi in dimenzionira na zahteveno število, recimo večja zgradba več preiskovalnih ekip (večje število članov na samo ekipo, če ni recimo dovolj radijskih postaj), več virov, več udarnih ekip, itd...
lp
Operativni oz. dogovorjeni postopki ob intervenciji
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
sem razmišljal tudi o tem, vendar, kot sem napisal, sem v obzir vzel nek osnovni minimum (če imaš boljšo opremo, in več moštva, boš seveda to priredil in poslal več ekip/večje ekipe). Dvomim, da boš na pravi intervenciji čakal na prihod drugega vozila ter rezervne ekipe, če bodo ogrožena človeška življenja ?
Kaj ti misliš ?
Je pa na samih napadalcih kdaj bodo ocenili, da je situacija prenevarna, in bodo zahtevali podporo druge ekipe (kot sem tudi napisal...).
To ni sedaj SOP za vsakogar, vzemi v obzir, da more met notranji napadalec najmanj tečaj za IDA (osnovno znanje) ter še po možnosti hot fire trening...
p.s. Tudi američani izvedejo prvi preiskovalni napad še pred prihodom drugega vozila (res pa je da imajo večja vozila z drugačno opremo, ter da je ekipa napada 2 gasilcev+vodja, še vedno pa brez rezerve ter brez vode! (samo gasilni aparat))...
Kaj ti misliš ?
Je pa na samih napadalcih kdaj bodo ocenili, da je situacija prenevarna, in bodo zahtevali podporo druge ekipe (kot sem tudi napisal...).
To ni sedaj SOP za vsakogar, vzemi v obzir, da more met notranji napadalec najmanj tečaj za IDA (osnovno znanje) ter še po možnosti hot fire trening...
p.s. Tudi američani izvedejo prvi preiskovalni napad še pred prihodom drugega vozila (res pa je da imajo večja vozila z drugačno opremo, ter da je ekipa napada 2 gasilcev+vodja, še vedno pa brez rezerve ter brez vode! (samo gasilni aparat))...
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odg: Operativni oz. dogovorjeni postopki ob intervenciji
Da potegnem malo z naftalina. Mogoče spet pade kaka debata. Če se da komu brat :
GUIDE TO DEVELOPING EFFECTIVE
STANDARD OPERATING PROCEDURES
FOR FIRE AND EMS DEPARTMENTS

lp
GUIDE TO DEVELOPING EFFECTIVE
STANDARD OPERATING PROCEDURES
FOR FIRE AND EMS DEPARTMENTS

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!