PREZRAČEVALNIK

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Peter Razboršek
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter Razboršek »

Prodan za 600€
Iščem še en motor za nov prezračevalnik od 5-6,5 kw če ima kašno društvo pokvarjeno črpalko ki ima podoben motor jo odkupim.Lahko po ZS.Ali pa na tel.041-820-183
LP
Vse,kar rešimo pred uničenjem je pomemben prispevek k družbeni gmotni blaginji in človeški sreči!

LP,
Peter Razboršek
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Evo danes je pa spet narejen nov prezračevalnik za naš društvo.
Malce se razlikuje od prejšnega. Razlika je v motorju, prejšni ima motor Honda ta pa motor Tomos 80 ccm cca. 3 km je pa dvotakten, kar pomeni, da ima več obratov. :lol: :lol:
Priponke
IMG_0001.jpg
IMG_0011.jpg
IMG_0010.jpg
IMG_0009.jpg
IMG_0008.jpg
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Mejduš...pravi lepotec. Kaj pa VT šobe z možnostjo nastavitve..so že v delu? :)
Uporabniški avatar
Razby
Kontakt:

So ja samo je treba prirediti določene stari, da stvar deluje. Ti posredujem plan.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Zgleda lepo narejen oz. sestavljen.
Samo, a ima zadeva papirje?!?
Če se zgodi nesreča in bodo ustrezne službe zahtevale papirje.

Sam sem še vedno mnenja, da gasilci kupimo ustrezno opremo in orodje, ki so testirana in potrjena s strani GZS (tipizacija).
Uporabniški avatar
markf

asd

Odgovor Napisal/-a markf »

dej ne serte, marko a imaš ka kramp pa lopato tud papirje in navodila, kaj pa za svinčnik
Uporabniški avatar
Razby
Kontakt:

Potekajo dogovori, da gre v kratkem na test, kjer bo dobil ustrezen certifikat. :lol: :lol:

Pavel Razboršek
teoretik
Kraj: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a teoretik »

MarkoŠ napisal/-a: Samo, a ima zadeva papirje?!?
Če se zgodi nesreča in bodo ustrezne službe zahtevale papirje.

Sam sem še vedno mnenja, da gasilci kupimo ustrezno opremo in orodje, ki so testirana in potrjena s strani GZS (tipizacija).

Marko jaz sem pa popolnoma drugega mnenja. Zakaj bi morali vedno kupovati opremo iz tujine, kot vidimo imamo tudi doma strokovnjake, ki znajo marsikaj narediti sami iz za precej nižjo ceno.

Zakaj v možici raznih komisij ne ustanovimo še komisije za inovacije, tehnične izboljšave in koristne predloge, ki bo obravnavala razne predloge in ustreznim dala tudi ustrezne certifikate.

Samo malo dobre volje je potrebno.

Ne zavrzimo potenciala domačega znanja.
Svoboden si ko nisi odvisen od časa.
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Tudi jaz podpiram domačo proizvodnjo raznih orodij in opreme.
Samo naj imajo ustrezne papirje.

Sicer pa kot sem kot je Razby napisal gre zadeva na test, kjer bo dobil ustrezen certifikat.:lol:

To sem mislil s prejšnjim postom in nič drugega, niste me razumeli.
Bravo Razby. =D> =D> =D>
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Ne, ne, ne. Ne razumete Markota...on res rabi papirje. Nesreča lahko mimogrede pride. Še ne dolgo nazaj se spomnim, ga je Leaderjev ročnik vlačil po tleh. No na koncu je bil tako zadovoljen s tem, da so ga nabavili tudi v Bohinju. Me pa zanima, ali si dobil papirje...mislim orožni list zanj. :lol: :lol: Mal heca more bit. :)

Drugače pa se strinjam s Teoretikom, zakaj bi nekaj kupovali zunaj, če lahko domači mojstri naredijo to sami. In Razboršek je svoje mojsterstvo dokazal že nekajkrat. Pa vsakič znova bolj preseneti. =D>
Uporabniški avatar
Jack

Odgovor Napisal/-a Jack »

LESCE2 napisal/-a:Ne, ne, ne. Ne razumete Markota...on res rabi papirje. Nesreča lahko mimogrede pride. Še ne dolgo nazaj se spomnim, ga je Leaderjev ročnik vlačil po tleh. No na koncu je bil tako zadovoljen s tem, da so ga nabavili tudi v Bohinju. Me pa zanima, ali si dobil papirje...mislim orožni list zanj. :lol: :lol: Mal heca more bit. :)
Ja, pa da ne bi slucajno vakuma delov, ker se lahko šipa razbije.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Tale zadnji model mi bi bil še bolj vščeč , če bi bil spodaj malo širši. Imam občutek , da bo takoj padel če se obenj zadene gasilec.

Kako je s tem , ali je dovolj stabilen ??

Za koliko mi ga naredite , če prinesem tomosov motor , oni od pumpe!??

Drugače pa vsa čas za inovacije. Jaz sem plačal zaščito modela - oki ročnik, pa žal nimam nič od tega- dela pa !! :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
teoretik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a teoretik »

Oskar napisal/-a:
Drugače pa vsa čas za inovacije. Jaz sem plačal zaščito modela - oki ročnik, pa žal nimam nič od tega- dela pa !! :D
Vidiš Oskar, ravno zato sem začel in želim, da se razprava o inovacijah, koristnih predlogih in tehničnih izboljšavah nadaljuje.

Ne zdi se mi pošteno, da nekdo mora plačati za inovativni izdelek. Bolj prav bi bilo, da se za tak izdelek izračuna prihranek in inovator dobi določen del sredstev od prihranka.

Samo na tak način bomo spodbujali tehnični razvoj gasilstva na slovenskem.
Svoboden si ko nisi odvisen od časa.
Uporabniški avatar
Razby
Kontakt:

Oskar dovolj stabilen je tko da ni za skrbet, kajti teža motorja je tista, ki drži prezračevalnik na tleh. Veš ga boš moral videti v živo ,slika ga malo pomanjša. :lol: :lol:

Pavel Razboršek
Nabavni
GE: Preska Medvode
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odg: PREZRAČEVALNIK

Odgovor Napisal/-a Nabavni »

Pozdravljeni,

malo bom potegnil tole temo iz naftalina (ok sem jo že :D)

pri nas imamo namen kupiti nadtlačni prezračevalnik.

Zadeva je takšna, da so nam dali fantje iz Gorenjske idejo, da bi to naredili sami tako kot oni.

Toda tukaj se nekaj zatakne.
Zanima me, če to sploh lahko naredimo sami:
- predvidevam, da prezračevalnik "varuje" določen patent
- kot so že nekateri izpostavili, kako je v primeru poškodbe pri ravnanju z napravo domače proizvodnje (duštvene,...)

Predvidevam, da bi lahko uporabo naprave domače izdelave (garažne -> ne rečem da je slabše, prej boljše izdelave) lahko formalno določili s sprejemom društvenega pravilnika za uporabo orodij in naprav. S tem bi dali zeleno luč za uporabo le te, tako da ne bi bilo težav z raznimi inšpekcijami, sploh v primeru poškodb pri ravnanju z napravo.

kaj pravite vi? sam se bom pa potrudil in zadeve preveril pri patentnem uradu RS ter na delovnem inšpektoratu.

--
LP
Odgovori