Orientacijski tek 2007

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Sam sem bil na tekmovanju udeležen na tekmovanju kot sodnik na mladinski progi na KT4. Mislim da moram potrdit eno navedbo iz enega zgornjih postov, da tudi na 4KT ni bilo šest ekip od 31-ih. Se pravi so bile diskvalificirane. :cry:
Mladinska proga naj ne bi bila nič označena: karta in busola!.
Organizacija tekmovanja je bila zelo dobro pripravljena. 8)
Kar pa se tiče samega zbora na razglasitvi rezultatov je bilo precej nereda. Pa tudi neudeležba visokih predstavnikov GZS na državnem tekmovanju pa čeprav je to le orijentacijski tek za mladino, je pod kritiko.
Stati inu obstati. /Trubar/
tjulenj.juvi
Kraj: Podpeč

Odgovor Napisal/-a tjulenj.juvi »

Karta in kompas sta bla , torej...........

Mislm pa da noben od ''PRVAKOV'' ne bi šel v Ljubljanico skočit, če bi mu sodnik to rekel, tako da polimizirat o tem je tko al tko prepozn, jaz pa še vedno trdim, da morajo biti ekipe na državnem bolj samozavestne, saj je to po besedah nekaterih tekmovanje na nivoje, tako za organizacijo(ki vedno šepa), kot za tekmovalce, ki naj bi nekaj pokazali!!
Uporabniški avatar
SULLY

Odgovor Napisal/-a SULLY »

Ekipa na štartu je dobila karto in kontrolni list 2 minuti pred štartom, tako je bilo pravilo tekmovanja. Na štartnem mestu so bile hkrati lahko samo tri ekipe in sicer prva se je pripravljala na štart na startni črti (štartalo se je na minuto med ekipami po časovnici), druga je čakala na pripravo, tretja pa je sprejemala karto in kontrolni list. Dejansko je ekipa ki je sprejemala kontrolni list čakala na štart 2 minuti. Štarterska ekipa (sodnik in dva pomočnika) stoji za svojimi izjavami. Preverjeno!

LP, Boštjan
BALKANC 1

Odgovor Napisal/-a BALKANC 1 »

A BI PROSIM LAHKO KDO REZULTATE ŽE OBJAVIL
RADIOLOG

Odgovor Napisal/-a RADIOLOG »

Še enkrat v razmislek:
Ali orientacija pomeni sprehod po markacijah ali pa je to pohod po progi s pomočjo kompasa in karte, da poiščeš točko brez kakih umetno narejenih oznak??????????????
krneki

Odgovor Napisal/-a krneki »

BALKANC 1 napisal/-a:A BI PROSIM LAHKO KDO REZULTATE ŽE OBJAVIL
REZULTATI SO OBJAVLJENI NA SPLETNI STARNI GZS
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Stati inu obstati. /Trubar/
prisoten

Odgovor Napisal/-a prisoten »

Rezultati Mladincev

Torej poglejte si ekipe 104, 106, 107, 114 (mladinke-vseeno občutno slabša uvrstitev), 126, 128 kje so uvrščene - ekipi 126 in 128 sta bili na KT2 pri starejših pionirjih napotene nazaj s strani sodnikov, da so zgrešili in jim dali napačna navodila in da nebi prišlo do istih težav kot pri ostalih 4ih.

Kdo ve kaj je bilo z ekipama 113 in 124 (bi jih bilo potrebno vprašati).

Recimo da so regularno pri ekipi mladincev tekmovalo 8 ekip (ČE).

Problem je da je štarter dajal napačna navodila (KAR NE SME! IN JE NAROBE S PRAVILI, IN BI ZARADI TEGA VODSTVO TEKMOVANJA MORALO OMOGOČITI PONOVNI ŠTART).

SULLY: če si ti tok prepričan vase - pejt vprašat ekipe ti bodo povedale kdaj so dobil zemljevide. Mogoče proti koncu že - v glavnem vse zajebane ekipe so pa z začetka.
RADIOLOG

Odgovor Napisal/-a RADIOLOG »

Mislim, da še noben ni dojel, kaj je to orientacija.......
Pa kdo misli za ekipo-tekmovalci sami ali njihov mentor?
Karto so dobili, kompas bi si morali prinest sami, pa hajd v hosto.....
Če ap ne znajo brat kart, je pa to odgovornost vsakega posameznika oz mentorjev.....
Ni pa nujno, da bodo prvi vedno prvi....
Uporabniški avatar
Lucija
Kraj: PGD Žeje - Sv. Trojica

Odgovor Napisal/-a Lucija »

V bistvu se strinjam... če bi dali sodnikom še to nalogo, da lahko v primeru izgube usmerijo ekipe, bi zelo otežili njihovo prvotno delo. In če že opozorijo, da je ekipa na napačni poti, je to zgolj njihova dobra volja. Orientacija je pač nek način preživetja in v naravi.
Škoda le za tista neskladja in da se je to zgodilo ravno na najpomembnejšem delu tekmovanja-samem teku. :( Če se že dajejo neka navodila, bi morala biti za vse enaka in pravilna...

Moramo pa se zavedati, da je veliko odvisno tudi od nas udeležencev samih. Lahko je prireditev še tako dobra, pa bo izpadla slabo, če ni pravega odnosa.

Če pa pogledam na splošno in na celotno organizacijo tekmovanja čez cel dan, je bila le-ta dobra, saj je bilo poskrbljeno tako za varnost in red ob prihodu na mesto tekmovanja, bilo je dovolj osebja za PP, cilj je bil odmaknjen od prometnega vrveža v res prijetni okolici, stvari so se odvijale kot je bilo predvideno,...

Lucija
Takoj pet škletč! :)
Jurck
Kraj: Celje-Lopata

Odgovor Napisal/-a Jurck »

Dan!
Mi smo bli z organizacijo še kar zadovolni..edino čakanje na razglasitev je bila mučna :lol: drugače pa bili smo 9. pri starejši pionirjih(PGD Lopata), čeprau smo na začetku zafural, ampak pol smo se ujel.. :D uglaunem usi smo zadovolni in zdravi in srečni..pa usem čestitam..
LP, Jure
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: Ljubljana-Brdo

Odgovor Napisal/-a Gregc »

Ne morem tega brat brez da se še enkrat ne oglasim in še enkrat iz prve roke povem kaj je sodnik (štarter) rekel meni in mojema 2ma tekmovalcem
pred štartom "Držite se zeleno flouroscentnih oznak" to se je zgodilo 20s pred štartom in takrat smo tudi dobil karto z kontrolnim listom ker je kontroler napisal narobno uro štarta in je popravljal in tako si enostavno nisem imel časa ogledat karte pred samim štartom da bi presodil ali mladinska pot na karti zavije 20m prej in tako sem zagledal zeleno flouroscentno oznako in se držal po njej vsak naj logično razmišlja da bi izgubljal čas in gledal na karto se mi ni zdelo če pa imam progo označeno. Zame bi bilo bolje da sodnik nebi rekel da moram gledat kakršne koli označbe ČEPRAV je bila mladinska proga označena z RUMENO barvo. In tako bi se tudi jaz ravnal po karti da nebo pomot vsi 3 je člani znamo dobro razbrat orientacijsko karto čene neb bili med prvimi tremi v Ljubljanski regiji I. Jaz v gasileriji še vedno zaupam sodnikom zakaj bi me namerno zavajal za enkrat nisem me toliko slabih izkušen in upam da si bomo vsi med sabo zaupli. Dal sem vam primer in tisti ki mi pravite da ko se vozite po avtocestah in imate na vsake 5km tablo, ki vas usmerja k vašem željenemu kraju in se ravnate po avto karti mislim, da nekaj z vami ni uredu. Ne mi zdaj trdit imate kompas imate karto veste, da v navodilih piše, da za mladince ni oznak, vse to jaz dobro vem ker mnogi niste dal toliko orientacij skoz kot jaz in če men osebje tam tako reče da so oznake se bom teh držal. ŠE ENKRAT POVDARJAM NE KRIVIM ŠTARTERJA ZA NAPAKO KER MI JO JE PRIZNAL. KRIVIM KOT PRVO VODJO ORGANIZACIJE KI ME JE TAKOJ ZAVRNILO,ČEŠ DA SI IMEL KARTO IN MLADINSKO B KOMISIJO KI JE PRITOŽBO ZA PONOVNI ŠTART ZAVRNILO. Še to če bi se zgodilo to samo eni ekipi da so ji bila v samem štartu bila dana napačna navodila potem bi lahko rekli lagali so če se pa to zgodi dvema ekipama seprav sliši napačna navodila 6 članov potem pa mislim da nism neumen in zamešal rumeno in flouroscentno oznako. Toliko o tem in ne mislim se več oglašati in pritoževati.

P.S: upam da je še kdo med vami ki se zna postaviti v kožo nas ki smo bili zavedeni in razume kako bi se on počutil ko bil lavfal v klanec 15min in potem ugotovil da je na pionerski progi. Vsi lahko temu zdaj nasprotujete tako tekmovalci kot mentorji ker so vaše ekipe bile pravilno obveščene.
Mi pa se bom še vedno pritoževali ker se nam je zgodila krivica!

LP
Gasilci smo edina živa bitja,ki ne bežimo od ognja pač pa gremo vanj in se spopademo z njim.
tjulenj.juvi
Kraj: Podpeč

Odgovor Napisal/-a tjulenj.juvi »

Skrajni čas , da se v PGD Brdo lotite naslednjega tekmovanja, PA DA VIDMO!!!!!

Za zaključek pa še hvala vsem sodelujočim, organizatorju, sodnikom, pomočnikom, in vsem ki ste pokonci držali to tekmovanje!!!

Tomaž 8)
Mladinec iz Pgd Brdo

Odgovor Napisal/-a Mladinec iz Pgd Brdo »

Ni, problema, drugo leto bo pri nam orientacija, boste videli PGD Brdo bo organiziralo najboljšo orientacijo! Se vidimo drugo leto na državni orientaciji 2008, ki bo pri nam na Brdu!

Lp
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

To bo ultiamte surviver :lol: :lol: :lol: 3 dni vas bomo po host gonil :lol:
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Odgovori