Učimo se, na ABC
Pravila foruma
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
- _strojnik_
- Kontakt:
- Ndrej
- GE: PGD Prečna
- Kraj: Prečna, Novo mesto
- Kontakt:
Če je potrebno baterije skladiščiti morajo biti oddvojene od postaje. Skladiščene naj bodo na suhem primernem mestu.
Ali skladiščimo prazne ali polne baterije ?
a. polne
b. prazne
c. do polovice napolnjene
Moj odgovor je C
Še komentar na prejšne vprašanje.
LP, Andrej
Ali skladiščimo prazne ali polne baterije ?
a. polne
b. prazne
c. do polovice napolnjene
Moj odgovor je C
Še komentar na prejšne vprašanje.
Vsako pregloboko praznjenje škoduje bateriji. Res je, da litijeve baterije nimajo spominskega efekta (Li-Ion, Li-Po), vendar so še bolj občutljive na pregloboko praznjenje kakor NiCd ali NiMh (mimogrede, tudi novejše NiMh nimajo spominskega efekta). Kaj to pomeni? Da če preveč sprazniš Li-xx akumulatorje, bodo ti za v smeti, oz. se bodo ob naslednjem polnjenju napihnile in eksplodirale (po svetu je že kar nekaj hiš, avtov, ... zgorelo zaradi eksplozij Li-xx baterij).Ročne radijske postaje so skoraj že v vseh gasilskih enotah. Pravilna uporaba in dobro vzdrževanje pa podaljšuje njihovo življensko dobo.
Kaj menite, kako vpliva na življensko dobo baterij , če jih pri uporabi popolnoma izpraznemo. Ponekod sem zasledil izraz pregloboko praznjenje ?
a. dobro vpliva na baterijo
b. slabo vpliva na baterijo
c. ne vem
LP, Andrej