Ja ko ima hudič mlade jih ima več....
Kot je vsem znano je ta teden noro v Celju in bližnji okolici kar se tiče dela ob neurju (kot tudi drugod po skoraj vsej SLO

)..... Ob sprejemu obvestila o prometni nesreči (prometna nesreča udeleženih več tovornih vozil), smo iz PGE izvozili z HTV, TV-2D, GVC 24/40 ter z HTV (terensko vozilo). Ker sva bila dva gasilca na obhodu črpališč na terenu sva ob sprejemu poziva krenila na kraj dogodka direktno z terenskim vozilom - HTV.
Ko sva prispela na kraj dogodka oziroma v bližino kraja dogodka je bila tam nepopisna gneča

. Vozila so bila razporejena po obeh voznih ter po odstavnem pasu. Pred nama sta bila kolega z GVC in sta obstala, zato sem se odločil, da zadnji kilometer premagam peš in sem po vozišču poskušal voznike pripraviti do tega, da so se odmikali in naredili prostor za vsa intervencijska vozila...
Nekako se nam je uspelo prebiti do nesreče, kjer nas je pričakala grozna slika... Goreče tovorno vozilo z ukleščenim voznikom. Ker smo bili prve minute (3-5 minut) na kraju dogodka samo 4 gasilci (2 prostovoljna in 2 poklicna) sem se odločil, da nemudoma pričnemo z gašenjem notranjosti kabine ter z tehničnim posegom.
Opomba: Zakaj smo bili 3 do 5 minut sami na kraju dogodka? Zato ker so se vozniki po tem ko smo se prebili GVC in HTV mimo njih, svoja vozila postavili nazaj v upanju da se bo promet sprostil in da bodo normalno odpeljali naprej....
Požara zaradi razsežnosti ni bilo mogoče pogasiti, druga težava se je pojavila zaradi konstrukcije tovornega vozila in pa deformacije kabine. Ko so prispela še ostala vozila PGE smo sočasno izvajali tehnični poseg in pa gašenje vozila.... V upanju, da je voznik mogoče še živ smo poskušali vse mogoče, vendar smo ga žal rešili iz vozila mrtvega.
Težave ki so se pojavile so bile seveda dostop do kraja dogodka, saj smo se prebijali v dolžini 1 kilometra več kot 8 minut.... ter pa seveda sama konstrukcija tovornega vozila.