Netipizirana zaščitna obleka: da - ne?

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
RadioaktivniS
GE: PGD Veliki Kamen
Kraj: Veliki Kamen

Odgovor Napisal/-a RadioaktivniS »

Hec... ne gre za to, da ti ne bi kar direkt povedal od kod sem...
Včasih sem to na veliko počel... Še zraven nick name-a sem imel napisano...
Na forumu sem zelo podrobno večkrat opisal situacijo pri nas... in še kje v okoliških društvih. Povedal sem še kaj kar vsi v naših krajih vedo pa ne upajo nagals povedat...

Od kar mi je "nekdo" odkrito v obraz povedal, da bo osebno poskrbel za mojo službeno kariero, če bom še preveč po tem forumu pisal in mi celo napovedal tožbe pa sem se zamislil...
Pa mogoče bo dalo misliti še komu izmed vas!?
In da ne bo pomote - hihče iz mojega društva ni to...
...ampak saj moje objave na tem forumu še obstajajo... nihče jih ni brisal...

Sicer pa če pozorno analiziraš moj "nick name" ti bo kamlu dalo vedeti s katerega konca sem... mislim, da boš zelo hitro dobil asociacijo na ta`prav konc Slovenije...

Sliši se čudno - ampak fantje - to se pri nas dogaja!!!

LP, Sandi
Uporabniški avatar
KOFD
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a KOFD »

RadioaktivniS malo sem bral kaj si v preteklosti napisal in se popolnoma strinjam s tvojimi izjavami kako je pri nas. Če bo šlo tako naprej....
Gasilc mora bit mokr, da ne zagori
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Kar se tiče barve, sedaj ni več problema, kot tudi ne, da bi nosili takšne obleke kot poklicni gasilci.
Pravilnik o gasilskih uniformah, oznakah, činih, opremi ter izkaznicah napisal/-a:(2) Osebno zaščitno opremo sestavljajo gasilska zaščitna obleka, gasilska čelada, gasilski škornji ali visoki čevlji, gasilske zaščitne rokavice, gasilski delovni pas, gasilska sekirica in gasilska piščalka. Gasilska zaščitna obleka je praviloma temno modre, črne ali umazano rumene barve. Prostovoljni gasilci lahko uporabljajo tudi gasilske zaščitne obleke in drugo osebno zaščitno opremo, ki je s tem pravilnikom predpisana za poklicne gasilce.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Hvala Peter za to informacijo, katera mi je prišla ravno prav, saj sem bil včeraj na rallyu Hella kot član naše gasilske tehnične ekipe v obleki iz PBI s strani poveljnika GZ Zagorje ob Savi deležen porogljive pripombe, če imamo sedaj v PGD Zagorje-mesto poklicnega gasilca.

Lahko rečem(o) hvala tudi Darku iz Postojne, ki je, kolikor vam, podal ustrezen predlog na GZS.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
trevor
Kraj: Gradišče pri Lukovici

Odgovor Napisal/-a trevor »

A je kaj novega z tipizacijo?

Zdi se mi, da smo kar mal pozabil na vse skupaj.

lp
gas14

Odgovor Napisal/-a gas14 »

Zanima me če je tipizirana tudi obleka Vulkan(kot na sliki), slovenskega proizvajalca blizu Kočevja,in kakšne so izkušnje?
Priponke
untitled.JPG
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Jaz osebno bi jo ful imel :P , pa če je tipizirana al pa ne :evil:

Poklicni jih pa imajo :roll:

In v čem je razlika razen v tem da jim je to služba nam prostovoljcem pač ne :?:

:P :lol: :o :) :D
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Luka-PGD
Kraj: mozirje

Odgovor Napisal/-a Luka-PGD »

Pa bi se dale te kje dobit kot je na prvi strani omenjeno-ZASTONJ sam poštnina naj bi se plačala-ker če je že tako bi si jo lahko naročali..pač plačat tisto poštnino..?lpl
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Luka-PGD napisal/-a:Pa bi se dale te kje dobit kot je na prvi strani omenjeno-ZASTONJ sam poštnina naj bi se plačala-ker če je že tako bi si jo lahko naročali..pač plačat tisto poštnino..?lpl
Uhh... mislim, da je tole že zdavnjal 'odšlo'. :wink:
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Luka-PGD napisal/-a:Pa bi se dale te kje dobit kot je na prvi strani omenjeno-ZASTONJ sam poštnina naj bi se plačala-ker če je že tako bi si jo lahko naročali..pač plačat tisto poštnino..?lpl
Res škoda da smo zamudili, js bi takoj plačal poštnino, ziher ni bla tako velika :wink:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Luka-PGD
Kraj: mozirje

Odgovor Napisal/-a Luka-PGD »

Ma ta poštnina res ni mogla biti kej ekstra.treba bi si blo it ogledat te obleke pa da vidimo kak je material pa te stvari..pol bi se pa lahk odločili...zgledajo ap res ..carsko..
bobi

Odgovor Napisal/-a bobi »

žiwjo sem član PGD cerknica in osebno mislm da so tipizirali obleke ter vso osebno opremo zato da se to tudi spoštuje res da so PBI obleke lepše vendar so tudi bol zahtevne saj je na njej poznati wsako kaplico olja ali kakršne koli tekočine . jaz osebo imam rajši temnejšo obleko kot jo imam zdaj bristol saj je po mojih pojmih primirnejša za delo ki ga opravlja gasilec. brez zamere če sem koga kaj užaliw z tem prispewkom ni bilo namerno :P
mlakerk
GE: Laško
Kraj: Laško

Odg: Netipizirana zaščitna obleka: da - ne?

Odgovor Napisal/-a mlakerk »

Ali bi še lahko prišel do kakšne takšne obleke tako rečeno zastonj kot je Ico napisal v prvem komentarju? :wink: Seveda se je nebi branil ker izgleda prva liga :oops:
http://www.pgd-lasko.si/

GZ Laško --> PGD Laško--> GE Laško
TRADICIJA - POGUM -PONOS
Odgovori