Samoproženje ...

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Tilen-ReCO LJ

Odg: Samoproženje ...

Odgovor Napisal/-a Tilen-ReCO LJ »

Tilen-ReCO LJ napisal/-a:
Beli napisal/-a:No pri nas se je zgodilo to 31.12.2007 okoli 20:35.Občanka je na sprehodu mimo gasilskega doma opazila, da se iz bližnjega zabojnika za papir močno kadi.Ker ni imela mobitela je šla do bližnjega lokala, kjer je povprašala če ima gdo mobitel da bi poklicala 112.V lokalu je biu naš gasilec, ki je preko radijske postaje obvestil ReCO da zraven gasilskega doma gori zabojnik.In odgovor dežurnega na ReCO, da ni prov da pokličemo gasilci na 112 pa če lahko govori z občanko!No men se zdi da tuki dežurnemu ni blo to samoproženje ušeč :roll: .

LP
V petek, ko bom v službi si zavrtim posnetek, da preverim zadevo.
Obljuba dela dolg. Zadevo sem preveril. Gasilec, ki je navedenega dne v ReCO LJ ob 20.39 prek sistema radijskih zvez ZA-RE javil izvoz na požar zabojnika, je bil s strani operativca ReCO naprošen naj občanki reče, da pokliče 112. Nobene besede ni bilo o tem, da ni prav, ker je požar prijavil gasilec.
Lep pozdrav,
Tilen
Uporabniški avatar
pgiova
Kraj: Želimlje

Odgovor Napisal/-a pgiova »

Naj še jaz povem svoje mnenje o samoproženju, kar iz lastnih izkušenj. Imeli smo primer dimniškega požara, ko je lastnik sam mene klical domov, "da mu gori dimnik in da misli da kar precej". ker stanujem 300 m od gasilnega doma sem med tem ko sem šel v garažo do svojega vozila, po mobitelu poklical v RE-CO in zaprosil naj mi skliče enoto preko pozivnikov, ker imamo dimniški požar na ...

Ko sem prispel do gasilnega doma, je bilo vozilo že postavljeno izven garaže, in v istem trenutku kot jaz, so prispeli še trije naši gasilci. Eden je prispel nekaj trenutkov kasneje. Izvozili smo v reci in piši treh minutah, kar je presenetilo še mene samega, ki kot poveljnik enote vem, da so taki časi le utopija. Če bi se klicali preko telefonov, bi trajalo veliko, veliko dlje, pa še signal je pri nas bolj tako-tako. Imeli smo tudi srečo, da se je voznik GVV v času poziva peljal ravno mimo gasilskega doma, in je samo zavil na dvorišče, ( zato je bilo vozilo ob mojem prihodu že izven garaže) ostali člani pa so prišli od doma.

Mislim da je že s tega vidika samoproženje zelo umesno, pa tudi manj zapletov je potem pri oddajanju požarnih poročil v SPIN-u. Čeprav se zavzemam za to, da bi lastniki sami poklicali na 112, se še vedno zgodi, da nas kličejo domov, ker mislijo da "požar le ni tako velik da bi klical v Ljubljano". Pokličite in sporočite, saj je tako omogočeno hitrejše sodelovanje vseh potrebnih služb pri takem dogodku. Saj poznate tisto: S skupnimi močmi bomo zagotovo uspeli !

naredil sem dva odstavka , da se lažje bere !
moderator
Z združenimi močmi bomo vedno uspeli.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Nad Huligan Frodo napisal/-a:javimo na GBL ali Reco Lj, in z njihovim dovoljenjem izvozimo na ta požar ...
Madona, ste pa res nekaj posebnega. Centri za obveščanje so naš servis in res jih ni treba prositi za dovoljenje za izvoz !!!!!!!!!! Halo ! Še manj pa bi vprašal poklicno enoto !!!
Kje ste se pa tega naučili.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Tine Žen
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Tine Žen »

Nad Huligan Frodo v tej številki Ljubljanskega gasilca je opisan INDAGSM sistem spreminjanje statusov OGE in notri je tudi v opisano kako mora ravnati enota ob samoaktiviranju v naši občini

http://www.gasilci.org/html/lg/2006/gasilec0206.pdf

Lp Tine
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Ravno včeraj smo imeli primer samoproženja! Včeraj med občnim zborom je krajanka klicala bivšega operativnega člana, da pri sosedu letijo iskre z dimnika! Takoj se je določilo sedem gasilcev, ki so odšli na kraj! PO UKW-ju smo na ReCo povedali situacijo in odšli na lokacijo! Soseda nas je že čakala zunaj in trkali smo na vrata hiše iz katere je gledal dimnik iz katerega se je kadilo! Lastnik ni odprl zato smo preko ReCo zahtevali policijo! Policija je po nekaj minutah prišla med tem časom pa je lastnik odprl! Pregledali smo dimnik in ugotovili da je dimnik tako kratek, da iskre meče ven direktno iz kamina tako, da smo se vrnili na občni zbor in nadaljevali z zabavnim delom :lol:

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
izzy
Kraj: PGD

Odgovor Napisal/-a izzy »

če imaš požar v domači vasi je najboljš še zmerij krovna sirena (seveda čez dan)
zakaj tako ker najhitreje obvestiš celo enoto da je intervencija!!!

PS.: PA ŠE MAME MAJO POL KEJ ZA OPRAVLAT KAJ SE DOGAJA V VASI!!!
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

A ni to že malce zastarel način? Pa tudi sliši se ne povsod... (npr. za razliko - pozivnik imaš lahko zmeraj pri sebi). Nevem, če je to ravno najhitrejši način obveščanja operativcev... #-o
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

M-Coky napisal/-a:A ni to že malce zastarel način? Pa tudi sliši se ne povsod... (npr. za razliko - pozivnik imaš lahko zmeraj pri sebi). Nevem, če je to ravno najhitrejši način obveščanja operativcev... #-o
Pa daj nehaj pametovat, če se slučajno ne veš, obstajajo tudi društva ki imajo samo 7 pozivnikov, morda pa še kdo manj. :jezniogenj: :jezniogenj:
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

M-Coky napisal/-a:A ni to že malce zastarel način? Pa tudi sliši se ne povsod... (npr. za razliko - pozivnik imaš lahko zmeraj pri sebi). Nevem, če je to ravno najhitrejši način obveščanja operativcev... #-o

nekje pa tudi pozvinik "ne vleče" [-o<
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Najboljše je oboje ampak pri nas so ukinali sirene,razen za večje zadeve, nazadnje je tulila za požar v tovarni Gorenje.
To velja samo za operativo PGD Velenje, okoliška društva imajo pa oboje, nekateri pa še poziv na mobitele. :mrgreen:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

O pozivnikih in sirenah že imamo temo.
Koki ne mi razburjat moderatorje v vseh temah. Malo si oddahni, drugače bo rumeni karton !
Bodi priden, drugače ne boš dobil pozivnika ko boš velik! :D

moderator gašenje
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori