Požar na turški ladji
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Požar na turški ladji
Odprli bomo temo, saj gre za dokaj redko nesrčo v naši bližini. Danes zjutraj je namreč zagorelo na turški ladiji, ki prevaža 200 tovornjakov z različnimi nevarnimi snovmi.
Na 193-metrski tovorni ladji Und Adriyatik, ki je pod turško zastavo plula proti Trstu, je okoli 4. ure kakih 15 navtičnih milj zahodno od Rovinja izbruhnil požar, je sporočila tiskovna predstavnica hrvaškega Ministrstva za morje, promet in infrastrukturo.
Kanader, ki je skušal zajeziti požar na turški ladji, je prenehal gasiti zaradi nevarnosti eksplozije.Na ladji je 11 ton nevarnih snovi - gre za mineralna olja - in 200 tovornjakov, v katerih je od 100 do 200 ton goriva, in 800 ton težkega goriva, ki sicer ne gori. Ogenj je sicer že povsem uničil krmo, medtem ko premec še gori. Vzrok požara še ni znan, možno pa je, da je zagorel rezervoar za gorivo enega izmed tovornjakov.
Spremljali bomo dogajanja in poročali kako potekajo priprave na morebitno posredovanje v luki Koper.
foto: vir 24ur
Na 193-metrski tovorni ladji Und Adriyatik, ki je pod turško zastavo plula proti Trstu, je okoli 4. ure kakih 15 navtičnih milj zahodno od Rovinja izbruhnil požar, je sporočila tiskovna predstavnica hrvaškega Ministrstva za morje, promet in infrastrukturo.
Kanader, ki je skušal zajeziti požar na turški ladji, je prenehal gasiti zaradi nevarnosti eksplozije.Na ladji je 11 ton nevarnih snovi - gre za mineralna olja - in 200 tovornjakov, v katerih je od 100 do 200 ton goriva, in 800 ton težkega goriva, ki sicer ne gori. Ogenj je sicer že povsem uničil krmo, medtem ko premec še gori. Vzrok požara še ni znan, možno pa je, da je zagorel rezervoar za gorivo enega izmed tovornjakov.
Spremljali bomo dogajanja in poročali kako potekajo priprave na morebitno posredovanje v luki Koper.
foto: vir 24ur
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odg: Požar na turški ladji
glede na vse skupaj (gorivo, mineralna olja....) bi se tuki zagotovo izkazal Bioversal....
pa še razgradnja...
No ja...če bi razmišljali v to smer kako najhitreje rešit zadevo
pa še razgradnja...
No ja...če bi razmišljali v to smer kako najhitreje rešit zadevo
Ali obstaja tudi kakšna druga varianta gašenja razen z vlačilci in vodo?
Ali obstajajo tudi vlačilci ki bi imel tudi možnost gašenja z peno?
To bi verjetno bilo edino učinkovito v tem primeru!
Moje razmišljanje!
Ali obstajajo tudi vlačilci ki bi imel tudi možnost gašenja z peno?
To bi verjetno bilo edino učinkovito v tem primeru!
Moje razmišljanje!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
- _strojnik_
- Kontakt:
Kar nekaj slovenskih gasilskih enot in ostalih enot zaščite in reševanja je bilo poklicanih v pripravljenosti za morebitno pomoč!
LP
LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Najbrž ja, saj so mediji med drugim dejali tudi, da so se akciji pridružile 3 reševalne ladje in, da so popoldne pričeli z gašenjem s peno! Je pa zanimivo, da so pripeljali vlačilce iz oddaljenega Zadra in ne iz Kopra. Prav tako naj bi po poročanju medijev dolgo odlašali s samim začetkom gašenja ladje... Zagorela je le kakih 15 navtičnih milj od obale - Rovinja.uros11 napisal/-a:Ali obstajajo tudi vlačilci ki bi imel tudi možnost gašenja z peno?
http://24ur.com/naslovnica/novice/svet/ ... 116793.php - tukaj najdete kar 10 video prispevkov o tej temi.
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

no, pa imajo ekološko ribolovno bombo.
upam da jo bojo prej pogasili pa privlekli na suho, predn po potonila, ali pa tok prineso v našo morje.
sicer pa, kaj pri hudiču imajo nizozemci za eno tehniko?
upam da jo bojo prej pogasili pa privlekli na suho, predn po potonila, ali pa tok prineso v našo morje.
sicer pa, kaj pri hudiču imajo nizozemci za eno tehniko?
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
http://www.gasilci-hoce.si/
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Nizozemski specijalci u Rovinju
http://www.nacional.hr/articles/view/42507/
http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/ ... -brod.html
http://www.nacional.hr/articles/view/42507/
http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/ ... -brod.html
Kot poroča 24ur ladjo trenutno odnaša na odprto morje, oz proti Brionom (4 navtične milje vstran).
Vir:
http://24ur.com/naslovnica/novice/svet/ ... 116861.php
Vir:
http://24ur.com/naslovnica/novice/svet/ ... 116861.php
Ker nesreča nikoli ne počiva, mi pa z njo ne!
Lahko tole malo obširneje razložiš?_strojnik_ napisal/-a:Kar nekaj slovenskih gasilskih enot in ostalih enot zaščite in reševanja je bilo poklicanih v pripravljenosti za morebitno pomoč!
LP
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Nekaj se dogovorimo. Teh povezav do portalov in filmom in ostalih tekočuh novic je zaenkrat dovolj, saj jih znamo poiskati.
Beseda naj teče o gašenju, posledicah itd.. Morda kak predlog...
Beseda naj teče o gašenju, posledicah itd.. Morda kak predlog...
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Požar je menda pogašen in ni več nevarnosti katastrofe!
Slovenija je ponudila pomoč pri gašenju, vendar jo je Hrvaška zavrnila. Mislim, da niso ravnali prav morali bi prositi za pomoč vseh razpoložljivih sil v bližini saj bi lahko prišlo do ekološke katastrofe v Jadranskem morju. Tole gašenje z enim vlačilcem pa bi primerjal z gašenjem gospodarskega poslopja s špičalnikom!
Tudi mene pa zanima od kot podatek o pripravljenosti Slovenskih enot in katerih?
Pipika je pač pipika in vse pobere!
Slovenija je ponudila pomoč pri gašenju, vendar jo je Hrvaška zavrnila. Mislim, da niso ravnali prav morali bi prositi za pomoč vseh razpoložljivih sil v bližini saj bi lahko prišlo do ekološke katastrofe v Jadranskem morju. Tole gašenje z enim vlačilcem pa bi primerjal z gašenjem gospodarskega poslopja s špičalnikom!
Tudi mene pa zanima od kot podatek o pripravljenosti Slovenskih enot in katerih?
Pipika je pač pipika in vse pobere!
Med novicami lahko beremo, da je Slovenija že dvakrat ponudila pomoč (remorker in eko-bariere) pa nas je Hrvaška vljudno zavrnila. (Verjetno v stilu "možemo mi to sami") No, da ne zaidemo v politizacijo zadeve.
Mislim, da Slovenci imamo izkušnje z gašenjem ladij, četudi imamo morja samo za "par gumenjakov".
Požar na ladji Atlantic Star pred nekaj leti je pokazal, da dva vlačilca in kanader ne moreta rešiti zadeve. In poleg tehnične bi tako lahko ponudili tudi strokovno pomoč - "know how".
Brez angažmaja večjega števila gasilcev, organizacije notranjih napadov z ustrezno podporo gasilnih sredstev in ostale logistike, bo ta nesrečna ladja ostala plavajoča goreča konzerva, dokler ne bo potonila ali pa bo zgorelo vse kar je gorljivega. Mislim, da pet Nizozemcev ne bo uspelo samih rešiti nastale situacije.
Seveda morajo ladjo najprej nekako stabilizirati na takem nestu, da bodo ostali operativni postopki sploh možni.
Takšno je moje mnenje.
Mislim, da Slovenci imamo izkušnje z gašenjem ladij, četudi imamo morja samo za "par gumenjakov".
Požar na ladji Atlantic Star pred nekaj leti je pokazal, da dva vlačilca in kanader ne moreta rešiti zadeve. In poleg tehnične bi tako lahko ponudili tudi strokovno pomoč - "know how".
Brez angažmaja večjega števila gasilcev, organizacije notranjih napadov z ustrezno podporo gasilnih sredstev in ostale logistike, bo ta nesrečna ladja ostala plavajoča goreča konzerva, dokler ne bo potonila ali pa bo zgorelo vse kar je gorljivega. Mislim, da pet Nizozemcev ne bo uspelo samih rešiti nastale situacije.
Seveda morajo ladjo najprej nekako stabilizirati na takem nestu, da bodo ostali operativni postopki sploh možni.
Takšno je moje mnenje.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Čudi me zakaj niso takoj, ko je bil javljen požar organizirali ekipe, ki bi odšla na ladjo, mislim da dostopnost ne bi smela biti problem. Po moje je bila napaka v tem, ker so gasili samo iz zraka saj se še nobeden požar ni pogasil brez pomoči iz "tal". Brez samega direktnega gašenja na ladji po mojem mnenju ni mogoče pogasiti takšne vrste požara. Kot sem slišal so zato nizozemci odšli na ladjo s tem, da so zdaj neprimerno bolj ogroženi, kot bi bili na samem začetku.
Vem, da je od daleč lahko biti pameten.
Upam, da bodo situacijo čimprej uspešno rešili!
Vem, da je od daleč lahko biti pameten.
Upam, da bodo situacijo čimprej uspešno rešili!
Gasilci 112