Šola IG

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Andrej U.

Šola IG

Odgovor Napisal/-a Andrej U. »

V temi gašenje sem zasledil, nekaj na temo o opravljanju tečajev na Igu.

Sam sem se udeležil nekaj let nazaj, tečaja oziroma praktičnega dela izobraževanja za častnika na Igu. Po celo dnevnem izobraževanju je sledila "zaključna vaja". Ne bom trdil, da vse znam ali kaj podobnega, toda definitivno Vam povem, da si tisti dan več kot 70% tečajnikov ni zaslužilo čina Gasilski častnik :!: :!: :!: Vem, da je to samo vaja, vendar, "kar se Janezek nauči.....".

Zato menim, da bi morali imeti inštruktorji na gasilski šoli to "moč", da če tečajnik ni izpolnil kriterijev (ki upam, da obstajajo :twisted: ), tečaja pač ne more uspešno opraviti :!:

V vsaki šoli, se ocenjuje znanje. Če znanja ni, potem šole ne moreš narediti :!: Če je pa to na Igu drugače, potem pa mislim, da je škoda časa gasilcev, ki imamo željo po izobraževanju, da se udeležujemo šolanja in tečajev v gasilski šoli na Igu.

Moje mnenje je, da se na žalost dela na kvantiteti in ne na kvaliteti. Zakaj je temu tako, ne vem. Upam, da ni razlog v temu, da se g. Klarič na koncu leta pohvali ministru Grizoldu in mu podaja številke o masovnem uspešnem izobraževanju gasilcev, ker rezultat tega je viden na vse večjih intervencijah :!:

Toliko iz moje strani!
LP
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Ma saj ni vse tako hudo no... res nekatere skupine delajo slabo (o tem smo se razpisali v eni drugi temi, predlagam da jo preselimo sem), ampak splosno gledano je po mojem izobrazevanje v ICZR Ig uspesno in predvsem kvalitetno. Je pa velikokrat zelo odvisno od vsakega tecajnika posebaj, kaj bo odnesel od ucnih ur, ki jih je prezivel na Igu. Ko sem se sam delal tecaj za GC, se mi zdi, da mi je mocno koristil in da je bil kvalitetno izpeljan. Nekateri kolegi v skupini pa se niso naucili skoraj nicesar, bolj ali manj so "hvatali krivine" in bili napoti sami sebi, kaj sele nam drugim. Instruktorji pa so po mojem svoje delo opravljali in opravljajo korektno - imam pet specialnosti, cin GC in lepo stevilo vaj na Igu za seboj, pa zaenkrat z instruktorji nisem imel nobene slabe izkusnje. Upam da bo drugo leto na tecaju za VGC in se dveh specialnostih, ki bi jih rad izpeljal, prav tako.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Jure,
Podobna situacija je pri meni.
Tam kjer je volja je tudi pot.....
Inštruktorji na Igu pa so O.K. :P
Osebno imam rajše bolj zaguljene inštuktorje .... :twisted: :twisted: se bolj naučiš :!: :twisted: :twisted:

Fantje z Iga ostanite taki!
:P
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

Res je, konstruktivno strogost tudi jaz najbolj cenim.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Potrjujem Juretove besede. Če pokažeš interes ti dajo še več znanja kot je po programu.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Na vsakem izobraževanju (gasilskem ali kakšnem drugem) je vedno tako,da si nekateri prizadevajo,da bi od tega odnesli karseda veliko,nekateri pa po domače rečeno "luftajo" in vse skupaj jemljejo preveč za šalo. Rezultati so ponavadi kmalu vidni,vendar to velja večinoma za vsa izobraževanja,razen gasilskih. Nekateri kot kaže res pridejo zato,ker se verjetno nimajo kam dati ali pa so prisiljeni opravljati tečaj.
V izogib takim situacijam bi morali že na nivoju PGD poskrbeti,da se izobraževanj na ravni GZ ali GZS udeležijo le tisti,ki si to sami želijo in niso prisiljeni v to. Tudi na tečajih bi morali tečajniki pokazati neko mero resnosti,vsaj kar se tiče frekvence obiska (moral bi biti prisoten neko določeno kvoto ur,seveda bi obstajala možnost opravičila v izjemnih primerih),seveda pa bi bilo potrebno pokazati tudi neko znanje. Ker takih ukrepov še ni videti,lahko praktično vsak naredi tečaj,pa če se je kaj naučil ali ne. Po svoje to ni pošteno do tistih,ki so redno obiskovali tečaj in pokazali veliko.
Uporabniški avatar
lipe
GE: Preddvor

Odgovor Napisal/-a lipe »

LP!

Kolikor so meni poznane razmere na IG-u Simona kar strogo stremi k temu, da prisotnost tangira k 100%.
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

Res je, Simona je prava. Ampak prisotnost niti slučajno ni največji problem.
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Simona že res teži k popolnosti v izobraževanju, a kaj ko je bolj kot ne osamljena pri tem na GZS. Vsaj kar se tiče tečaja za VGČ v letošnjem letu na Igu bi tako lahko dejal. No pa to je že tema tam pri Organizaciji gasilstva in področja ki ga Drago poiskuša izpeljati.
Vglavnem upam, da ji bo uspelo. Mislim da pri inštruktorjih nima težav, je pa marsikatera pri predavateljih. Da pa o nekaterih tečajnikih sploh ne govorimo.
LP
Miha
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Simona je prav gotovo dolgoročna kadrovska rešitev za naše gasilsko izobraževanje. Na ( njenem ) začetku sem bil "skeptičen", vendar se je zares izkazala in dokazala. Seveda pa sama nima nobenih možnosti :( , ker je ( žal ) podrejena. Ko se gospodu Klariču zazdi, da je "nepogrešljiv" na IG-u, ima prvi problem in potem še razno - razna "posredovanja" vsemogočnih, ko njihovi "miljenčki" pogrnejo...itd. pa smo tam :roll: Glede na moja leta, sem vajen že vsega hudega :twisted:, ampak na Simoninem delovnem mestu pa ne bi bil tudi, če bi imel višjo plačo od generalnega šefa :roll:

lp DC
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Malo že čakam, kdaj bo Simona dala kak komentar na tole, ker vem da redno spremlja tele naše vrstice. A kar je res je res. Bo pa treba pri ostalih mal reda naredit. Kot se sam na delovnem mestu rad pohecam, bi blo treba v določen kot kakšno bombo vršt, da bi se mal pospucal, sam pazit bi blo treba, da jo nebi napačni fasal.
LP
Miha
Uporabniški avatar
Branko
Kraj: Šempeter pri Gorici

Odgovor Napisal/-a Branko »

No pa bom pa še jaz podal moje mneneje o šolanju na Igu.Super pogoji za delo pa da o inštruktorjih ne govorimo, morda bi pa morali vseeno biti malce strožji.Sam sem naletel na primer ko med kandidati(tečaj za gasilske častnike) tečajnik ni poslušal-ni izpolnjeval podanih nalog na opozorila inštruktorja pa se je samo smejal češ saj on ima že večletne izkušneje in mu ni treba delati vsega.Mislim da bodo morali inštruktorji pokazati le malo več avtoritete in proti takim ukrepat.Pa brez zamere :wink:No saj vemo eni hodijo se učit eni pa zato da kaj na ramah nosijo :? NA ŽALOST
Robert.G.
Kraj: Slov.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Robert.G. »

Ali je res v izobrazevalnem centru na igu omejena prijava clanov enega drustva na vec tecajev v enem letu.

Glede na to, da je to izobrazevanje, ki si ga placujemo sami, mislim da ne bi smelo biti omejitev po zeljah za izobrazevanje kadrov ali operativcev.
Ce pa se smatra, da je sola premajhna za vse, ki se zelijo izobrazevati pa naj GZS odpre podruzne sole, saj tudi univerze odpirajo podruznice po Sloveniji.
Denar je denar.
Na pripombo, da ima nase drustvo prevec prijavljenih tecajnikov in da letna kvota, ki ne vem kaksna je, ter da jo presegamo :shock: , sem ostal osupel in brez besed.
Student se vpise v redni studi ali izredni ce v rednem ne dobi prostora. Pa naredimo na stajerskem koncu se eno gasilsko solo, pa bo dovolj za vse.

lp Robi
Biti gasilec, pomeni misliti z glavo
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Lepo vprašanje, ampak upam da boš odgovor dolbil iz prve roke :!:

Če si sploh še upa kdo na forum pisat, da ga šef ne vidi :twisted: :twisted:
Marko NOVAK...GSM 040 631 011