V najnovejši številki priloge Moj Dom, katero običajno dobim na dom skupaj z enim od bolj znanih tednikov v Sloveniji, sem zasledila neljubi pripetljaj. Zgolj iz ženske radovednosti sem se spustila v listanje revije (hja mogoče pa najdem notri kakšno novo sedežno

). Naletela pa sem na zanimiv članek - Travniški požari, avtorja Andreja Keka. Malo začudena, da tak članek pristane v reviji Moj Dom in po drugi strani prav prijetno presenečena, sem si zadevo podrobneje ogledala...
...a v prvem odstavku je sledil (ledeno) hladen tuš. V spletu članka ne najdem, tehnološka pogruntavščina skener pa zopet nekaj po svoje dela, zato se bom potrudila in prvi odstavek prepisala...zatorej citiram:
" Klic v sili - naša tema
Temo smo sicer zgrešili, vendar govorjenje o klicu v sili in različni napotki, kako ukrepati in kam se obrniti po pomoč, niso nikoli odveč. Zanimivo je, kako se nam je primerila ta nerodnost. Na spletnih straneh Gasilske zveze Slovenije nismo našli sporočila o temi meseca oktobra, zato smo se na pomoč obrnili neposredno na profesionalnega delavca te zveze, ki nam je zaupal temo. Žal napačno. Obvestilo o zloženkah in same zloženke v pdf-formatu je GZS objavila šele 1. oktobra. čeprav so bile prejšnja leta priprave na mesec požarne varnosti bistveno daljše. Napačna tema je seveda naša napaka, vendar očitno tudi novo vodstvo GZS ni najbolj ažurno. Našemu informatorju bomo slabo informiranost zaenkrat oprostili, je pa nadvse nenavadno, da delavec v GZS ni poznal prave teme. No eden izmed mladih gasilcev, ki se je na naš račun smejal kot pečen maček, je dejal, da gre za znanega gasilca, ki bo za temo meseca požarne varnosti izvedel šele novembra.
Prostora s člankom o klicanju v sili nismo vrgli stran. Morda se lahko celo pošalimo, da je naša tema boljša od teme Gasilske zveze Slovenije. Kljub temu ne bo nič narobe, če v tokratni številki posvetimo več pozornosti letošnji temi, to je požarom v naravi, in tudi starejše opozorimo na igro mladih z vžigalicami oziroma vžigalniki."
...konec citata.
Hja ali naj človek sploh komentira
Ko se pa biser tehnologije spomni sodelovat z mano, pa prilepim še preskeniran članek.
LP
Suzi