Z gasilsko izkaznico do popustov?

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Dandanes je oglaševanje možno in dovoljeno na tisoč in en način. In v končni fazi je meni kot imetniku gasilske članske izkaznice tudi všeč da je možno kakšen artikel na račun te kartice kupiti po sconto ceni. In vedno se jaz kot potrošnik oz. uporabnik (plačnik) določenega artikla odločim ali je vredno to kupiti po določeni ceni.
Moje mnenje: čimveč artiklov, ki bodo cenejši z gasilsko izkaznico. 8)
Stati inu obstati. /Trubar/
gorobi
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a gorobi »

Samo 1 majčken predlog moderatorjem, no seveda tudi drugim uporabnikom portala.
V rubrikah ostalo bi predlagal, da se odpre poglavje, neka vrsta seznama ponudnikov, ki so pripravljeni prodajati svoje izdeleke z določenimi popusti. Tu ne mislim na reklamo po širom in po čez s slikami itd.,itd. ampak samo na objavo podatka o ponudniku, blagu ali storitvah ter procentih popustov.

Npr.: trgovsko podjetje xy, športna oprema, popust za gasilce xx%, zveze xx%. ali
prenočišča yz, gostinske usluge, popust.......

Tako bi lahko gasilske organizacije in njihovi člani dobili uvid v ponudbe širom cele republike, mogoe lažje načrtovali kakšen izlet itd.

V dogovore o morebitnih popustih bi tem ponudnikom dali tudi možnost oglaševanja na ˝veliko˝, preko osnovnega portala gasilci.org, za te dogovore pa so seveda pristojni sami lastniki le tega.
Nabavni
GE: Preska Medvode
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nabavni »

Mostiščar sam sem mnenja, da ti je to podjetje s tem direktorjem stopilo na žulj, ker je pač iznajdliv, pa hvala stricu z brado, da je tako, imamo vsaj nekateri nekaj od tega. Kot je meni znano ima GZS sklenjene nekakšne pogodbe z podjetji, ki so zainteresirani za takšne popuste.

Vem za podjetje (LJ Bežigrad), ki ponuja do 25% popusta pri nakupu pnevmatik seveda ob predložitvi članske gasilske izkaznice.

kot so že nekateri napisali vsako društvo oz organizacija se lahko dogovori z neko trgovino za določen procent popusta za svoje člane, to imajo kolesarji, planinci, atleti, bilderji,.... in seveda tudi SINDIKATI.

V sindikatu sem dobil celo spisek le teh podjeti in koliko popusta ponujajo za članne.
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

no, ko smo že pri tem, mene naprimer zanima, če obstaja na Štajerskem kakšno takšno podjetje - sam ga še namreč nisem zasledil, ki bi gasilcem dalo kaj popusta. mogoče bi se lahko na vrata prodajaln lepila nalepka, da bi se vedlo kje imamo gasilci ta popust . . . ampak to ni naša skrb ne? :)
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
matej
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a matej »

Spoštovani!

Gasilci in ljubitelji g...

Šele danes sem zasledil debato o omenjeni zadevi in podjetju , če tako hočete.
Opravičujem se vsem prizadetim še posebej Mostiščarju upam da sem prav napisal.
Dolžan sem pojasnilo, kako je prišlo do omenjene ponudbe. Naše društvo že vrsto let ob menjavi oz. dotrajanosti nabavlja omenjene izdelke pri določenemu ponudniku. V prvi vrsti ker smo zadovoljno ter zaradi cene. In zakaj ne bi še kdo prišel ceneje do potrebne zadev?
V pogovoru z direktorjem sva prišla do neke sprejemljive osnove za obe strani tako ponudnika kot potrošnika. Svetoval sem mu naj zadevo posreduje GZS, kjer pa ni naletel niti na odgovor, zaradi česar sem se zavezal da zadevo osebno posredujem najprej na območju Ljubljane in seveda tudi širše.

Na poveljstvu zadeva ni bila obravnavana, posredovana je bila samo kot informacija.

Mostiščar, verjetno ti ni potrebno razmišlati kako in s kakšnimi financami boste v društvu kaj kupili ali nabavili. Nekateri se pač moramo ubadati tudi z takšnimi zadevami. Moje osebno mnenje je da je to kanček tako imenovanega gasilskega marketinga.
Želel bi si čimveč takšnih oblik dogovora. Kar se pa tiče gasilske izkaznice :
Ponosen sem da sem gasiles in imetnik izkaznice.

LP

Če koga zanima še kakšno dejstva naj mi posreduje ZS.
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Z gasilsko izkaznico do cenejših zavarovanj

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Pozdravljeni.

Ena od zavarovalnic je skupaj z GZS pripravila popuste za gasilce:
Gre za določene ugodnosti članicam in članom gasilske organizacije pri življenjskem, nepremičninskem in še nekaterih zavarovanjih. Hkrati pa gre tudi za moralno podporo vsem delujočim v gasilskih organizacijah.
.
.
.
Za ilustracijo zapišimo, da imajo člani gasilske organizacije pri zavarovanju premoženja in avtomobilskem zavarovanju 15% popusta, pri sklenitvi življenjskega zavarovanja pa bodo pri prvem obroku plačali do 30 evrov manj. Dodatna ugodnost je tudi nezgodno zavarovanje za čas intervencije. V primeru nezgodne smrti znaša zavarovalna vsota 20.000, v primeru invalidnosti pa 40.000 evrov.
Originalna novica:
http://lokalno-aktualno.si/si/aktualno/ljudje/?id=18873

Podrobno o zavarovanju:
http://www.pgdprecna.com/Prenosi/zav_gasilci.doc

LP, Andrej
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odg: Z gasilsko izkaznico do popustov?

Odgovor Napisal/-a Ico »

Poveljnik PGD Slovenske Konjice je z lastno akcijo priskrbel svojim gasilcem z gasilsko izkaznico popuste pri nekaterih obrtnikih in trgovinah v Slovenskih Konjicah. Od 5 do 20 %. Bravo !!!!
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ico napisal/-a:Poveljnik PGD Slovenske Konjice je z lastno akcijo priskrbel svojim gasilcem z gasilsko izkaznico popuste pri nekaterih obrtnikih in trgovinah v Slovenskih Konjicah. Od 5 do 20 %. Bravo !!!!
Vrjetno gre za lokalni dogovor med poveljnikom in obrtniki, trgovci....stvar pomojem temelji na dogovoru in zaupanju...itd Izkaznice tukaj ne igrajo vloge.
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Ja kako pa misliš da boš dokazal da si gasilec? a misliš da bo poveljnik s tabo hodil po nakupih ? :D
Don't raise your voice, Improve your argument!
gorobi
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a gorobi »

Tovarišija!
Ponovno predlagam odprtje posebnega portala, kjer se bodo lahko naštevala taka podjetja.
ogard

Odg:

Odgovor Napisal/-a ogard »

pes napisal/-a:Vsaka medalja ima dve plati, prvo je navedel že mostiščar, drugo pa Gorazd. V vsakem primeru pa bo en imel manjšo, drugi pa večjo korist od zastavljene akcije. Tako pač je.
Gorazd, mi smo pač bolj navajeni na tvojo(našo) plat medalje, nekateri pa na drugo. Pa ne da bi koga hvalil, se mi zdi 20% in 25% kar soliden popust, seveda pa je vprašljiva osnovna cena.
Res je, zelo pomembna je osnovna cena, kaj ti nuca 20 do 25 % popust, če je pa v osnovni ceni za 15 % dražje. Ja, kot je že nekdo omenil, cenena reklama.
SREČAL SI PRIJATELJA IN OBRAZ SE TI RAZJASNI: NAŠEL SI ZLATO.
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Nevem kaj je kje kdo slučajno prebral da MOREŠ kupovati tam ?
Škodi nena , če pa se pozanimaš in je potem cena ugodna .. nevm no, nekateri bi imeli zastojn ...

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Pero napisal/-a:Ja kako pa misliš da boš dokazal da si gasilec? a misliš da bo poveljnik s tabo hodil po nakupih ? :D
Z izkaznico GZS sigurno ne, ker jo lahko dobi vsak ki ima 5 min cajta. [-X
Uporabniški avatar
Žani
Kraj: Teharje

Odgovor Napisal/-a Žani »

Za pridobitev gasilske izkaznice moraš biti vpisan v Vulkan, tako da je prav vsak ne more dobiti. Če pa društva vpisijejo v Vulkan vse, kar jim pride pod roke, se je pa za vprašat o resnosti takih društev . Pa upam, da takih primerov ni, ali pa izredno malo.

Pozdrav !
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

hec napisal/-a:...Z izkaznico GZS sigurno ne, ker jo lahko dobi vsak ki ima 5 min cajta.
Zdaj pa res ne vem, kaj delaš med gasilci .... gasilskih uniform in delovnih oblek ne priznavaš, jih ne spoštuješ....zdaj ti je tudi gasilska izkaznica kar nekaj...vem, da v gasilstvu marsikaj ne "štima", ampak, madonca, kaj ti je pa izkaznica naredila, da si jo tako razvrednotil ?????
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Odgovori