NOŠENJE GASILSKE UNIFORME

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odg: NOŠENJE GASILSKE UNIFORME

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

No, to kar je napisal Tona, sem jaz hotel nekako ubesediti že 2 strani nazaj. Pa očitno nisem bil prav razumljen.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Pozabil sem napisat da se za večino oblačil katera se kupujejo v naši enoti pobira samoprispevek, tako da društvo finančno zelo malo trpi glede tega.
Glede sestave nove obleke pa mislim da je kar nekaj ljudi na vrhu plačanih da bi se s tem ukvarjali. Pa sploh ni velik problem priti do novega kroja - Izbere se sestavne dele obleke (hlače z žepi, jakna - (softshell, windstoper,...), kapa, majica ali srajca - vse temno modre barve ) Naredi se tri predloge kroja in izglasuje najboljšega. Vzorcev je pa že zelo veliko.
Nikjer pa ne piše da morajo vsi takoj zamenjati obleke. Se pač postavi določen rok zamenjave.
Če je uspelo pri svečanih uniformah ni vrag da nebi tudi pri delovnih oblekah.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Franci napisal/-a:Na tole kar sta napisala Sul in Hec pa res ni vredno komentarja! :mrgreen:
Seveda ni vredno komentarja...česar nisi videl pač ne moreš komentirat! :twisted:
Uporabniški avatar
Žani
Kraj: Teharje

Odgovor Napisal/-a Žani »

Res se že predolgo vleče ta tema, vendar mi ne da mira, da bi se vprašal, ali smo vsi, ki se tukaj oglašamo, gasilci v isti državi. Pa kaj pri nas lahko res vsak dela, kar mu paše. :^o Če so takšne obleke trenutno predpisane, se jih moramo držati. Ne pa da vsak po svoje dela in se oblači, kot se mu zdi. Pa saj nismo gasilci manekeni.
Nikakor ne zagovarjam te sedanje obleke, res je že potreban prenove, kar pa za sabo prinese velike stroške. Ampak do takrat pa spoštujmo to obleko, tudi to izkaznico ter vse simbole gasilstva, če smo pravi Slovenski gasilci. Mislim, da je naša prvenstvena naloga pomagati ljudem, ne pa gledati, kdo je lepše oblečen!!

Pozdrav !
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Mislim da je že vsakemu jasno da predpisi in tipizacija GZS nima nobene zveze z gasilsko stroko in nasploh z opremo, ki je primerna za gasilce....zato lepo prosim. Če si bo 5 munglnov na Tržaški predpisalo in tipiziralo neke kvazi delovne obleke, za ozek krog privatnih interesov jih bo pa ostalih 130 000 tisoč gledalo in kimalo....ja pa kaj še...prvo bodo moral predpise začet pisat kompetentni ljudje, da bodo sploh lahko imeli veljavo in avtoriteto v slovenski gasileriji!
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

hec napisal/-a:
Franci napisal/-a:Na tole kar sta napisala Sul in Hec pa res ni vredno komentarja! :mrgreen:
Seveda ni vredno komentarja...česar nisi videl pač ne moreš komentirat! :twisted:
Jernej se bom vzdržal vseh nadaljnih komentarjev, sploh pa tvojih objav. :shock:
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Franci napisal/-a:
hec napisal/-a:
Jernej se bom vzdržal vseh nadaljnih komentarjev, sploh pa tvojih objav. :shock:
Seveda te razumem :oops:
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

žani in ostali tovariši.

Minister za obrambo je pred časom predpisal barvo, sestavo in kroj gasilske uniforme.
Le ta je za vse gasilce v SLO plave barve. vse ostalo pa piše v veljavnem pravilniku.
Žal pa vseh kosov še ni mogoče dobiti na trgu.

Darko
Uporabniški avatar
irgolbos
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a irgolbos »

Sul napisal/-a:Strinjam se z večino napisanega.
Kroj trenutno tipizirane delovne obleke je zastarel in bo "počasi" res potrebno razmišljati o menjavi kroja.
Nihče še ni izpostavil problema če društvo ne razpolaga z trenutno tipiziranimi oblekami. Naprimer, v naši enoti teh oblek nimamo in posledično jih ne uporabljamo. Glede na ceno (cca 100 eur samo za hlače in jakno) in nepripravnost obleke jih tudi ne bomo kupovali!
Delavne hlače, Softshell jakna, Pulover, dve majici z kratkimi rokavi v trgovini dobiš za cca 120 eur.
Moje mnenje je, da če se v kratkem ne bo zamenjal kroj te tipizirane obleke bo prepozno, saj bo večina že prešla na svojo varjanto - adijo enotnost.
Zakaj pa prihaja do tega. Preživet kroj obleke, nefunkcionalnost, previsoka cena,...
Ne vem zakaj je tak problem zamenjati kroj? Enkrat bo treba, zakaj ne sedaj ko je še možnost da ostanemo enotni?

LP Jaka

Se strinjam z menjavo delovnih oblek vendar se moramo najprej vprašat odkot denar za menjavo vsega tega, če pogledaš, da si nekateri še zaščitnih in tudi delovnih oblek za celo operativo ne morajo privoščit (imajo pa dober in drag avto) :roll:
Glede cen Softshella pa ne vem, ker se cene pravih Softshell jaken giblejo od 100 eurov na vzgor edino če misliš te, ki se dajo dobit v Merkurju ali Baumaxu, vendar to ni to!
Slika
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

alpina , ice peak , dobis za okol 60e , odvisno od modela. Tudi maya maya je mela rezprodaje zalog po okol 60-70e. Ostele noname so še bolj poceni, maš pa tudi take po +300e ...

Ko govorite ni denarja .. Če morate članu kupiti obleko , mora imeti denar v sakem primeru , tako za staro delovno, kot za nov softshell .. nič ni zastonj...

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ta filozofija okrog denarja ne pije vode...v končni fazi lahko potem pridemo do tega, da nekoga ne bomo rešili, ker ni denarja...za to ali ono :crazy:
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Nevem no , govorimo o menjavi oblek v prmeru nabave čisto novih (nevem a vi nimate nikoli dobenega novega operativca in ste že 30 let isti ? ali kako ne rabite novih oblek ?). Kot drugo govorimo o menjavi oblek če so zastarele/uničene ali kako drugače poškodovane ...
Tisti ki pa imajo denar, pa jih naj nabavijo tudi drugače...

Pa še en "no coment". Poglejte si slike z rogle (oz tisti ki ste bili tam veste). Pokažite mi operativca ki je na izobraževanje prišel v delovni obleki ?
Poglejte kolko termoflisov, windstoperjev, puloverjev ŽE posedujejo nekateri...

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

jaz srajco od delovne obleke uporabljam samo še za brisanje šipke za olje na avtu...za kaj drugega žal ni več uporabna. [-X
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Gost napisal/-a:jaz srajco od delovne obleke uporabljam samo še za brisanje šipke za olje na avtu...za kaj drugega žal ni več uporabna. [-X
ja, če je pa bila srajca že tako uničena, potem pa res ni za nič drugega - tebi pa naj kupijo novo....
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Burjek

Odgovor Napisal/-a Burjek »

Jaz bi na koncu samo dodal nekaj. Prihajam iz štajerske in bom pač dal takšen primer. Zdaj si pa zamišljajte da bi poklicni gasilci iz Maribora, kjub navodilom poveljnika in direktorja, se sami odločali kakšne delovne obleke bi nosili, izgledali bi kot klovni (da nebi kdo mislil da žalim JZZPR MB!!!), samo ker so enotno oblečeni jih majo novinari pač raje kot nas :D (hec).
Glede tipizacije bi rekel sledeče, sam se ne oziram preveč na tipizacijo GZS ampak, delovna oblačila so pač predpisana ne s strani tipizacije ampak zakonsko!!!
Gre se pa predvsem mentalno, da smo vsi isto oblečeni torej, da smo enakovredni in lepo je videti učilnico polno gasilcev v enakih delovnih oblačilih samo malo več reda bi se lahko naučili. Meni se najbolj zameri, ko si oseba nadane obleko t.i. šlampasto ... pa saj ni tako težko si pregledati gumbe, čine in kako obleka stoji na tebi. Najbolj pa je smešno za videti, ko si eni kape postrani dajejo gor, pol pa so resnično videti, kot gozdni jožeji :D

No to je pač moje malo mišljenje!
Odgovori