NOV GVC 16/25 PGD GRIŽE
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
NOV GVC 16/25 PGD GRIŽE
Danes je za PGD GRIŽE poseben dan saj bodo prevzeli nov GVC 16/25, vozilo je Mercedes Atego 1329 ngradnjo pa je izelal Pušnik. Slike pa še pridejo navrsto.
Odg: NOV GVC 16/25 PGD GRIŽE
KH112 kdaj pridejo na vrsto slike. Vozilo sm za pokušino malo videl v Utripu. Zato čimprej pričakujem slike
in verjetno drugi tui

Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
EVO NEKAJ SLIK!
Kako je rešen prostor za posadko na tem vozilu? Prostor za posadko se ne dvigne - ni spojen z kabino? Posadka je najbrž 1+5(6)?
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Prostor za posadko je izdelan podobno kot na večini Rosenbauer vozilih v Sloveniji (npr tunelci).
KH112, upam, da bo na voljo še več slik in pa kakšni podatki o opremljenosti in dimenzijah. Ter seveda cena...
KH112, upam, da bo na voljo še več slik in pa kakšni podatki o opremljenosti in dimenzijah. Ter seveda cena...
Vozilo je 4x4 najvišja točka je na 3.10m posatka 1+6, cena 222.000,00 eur vozilo+nadgradnja in deloma oprema.Vozilo je šlo nazaj Pušniku ,ker bo vozilo dodatno opremljeno za nevarne snovi (ZA PRVO POSREDOVANJE) zakaj bo to vozio tako opremljeno zato ker imamo v GPO Žalec specjalnosti društev.Tako da ga še malo dodela in izpili tako ko bo prišel nazaj ga bom do potankosti posliku in dal slike v galerijo.
Ker pa v Grižah niso dobili samo novo vozilo ampak so zgradili tudi nov gasilski dom. 
222.000 z DDVjem?
A sedaj Pušnik dela tak tip podaljšane kabine oz. prostora za posadko? Ker sem v preteklosti videl 'klasično' podaljševanje kabine. Ima pa to vsaj na videz večjo kabino. Pa posledično je celotna nadgradnja nekoliko višja, če se ne motim.
A sedaj Pušnik dela tak tip podaljšane kabine oz. prostora za posadko? Ker sem v preteklosti videl 'klasično' podaljševanje kabine. Ima pa to vsaj na videz večjo kabino. Pa posledično je celotna nadgradnja nekoliko višja, če se ne motim.
-
Vrsho
- moderator

Na to vprašanje ti lahko odgovorim jaz... Tak tip podaljšane kabine ima že nekaj vozil v Sloveniji, ki so bila izdelana v letošnjem letu v Pušnikovi delavnici. Mislim pa da se je še vedno možno odločiti za star tip podaljšane kabine ali pa seveda za original podaljšano kabino. Sama nadgradnja oz. vozilo pa ni nič višje...Primoz napisal/-a: A sedaj Pušnik dela tak tip podaljšane kabine oz. prostora za posadko? Ker sem v preteklosti videl 'klasično' podaljševanje kabine. Ima pa to vsaj na videz večjo kabino. Pa posledično je celotna nadgradnja nekoliko višja, če se ne motim.
ne da je vozilo višje, ma iz fotografij izgleda da je kabina višja - posledično so rolete zadaj višje postavljene.Vrsho napisal/-a:Na to vprašanje ti lahko odgovorim jaz... Tak tip podaljšane kabine ima že nekaj vozil v Sloveniji, ki so bila izdelana v letošnjem letu v Pušnikovi delavnici. Mislim pa da se je še vedno možno odločiti za star tip podaljšane kabine ali pa seveda za original podaljšano kabino. Sama nadgradnja oz. vozilo pa ni nič višje...Primoz napisal/-a: A sedaj Pušnik dela tak tip podaljšane kabine oz. prostora za posadko? Ker sem v preteklosti videl 'klasično' podaljševanje kabine. Ima pa to vsaj na videz večjo kabino. Pa posledično je celotna nadgradnja nekoliko višja, če se ne motim.
pa še to: kakšne so prednosti takšne kabine v primerjavi s 'klasično'?
Od klasične kabine je razlika po šerini pa stopnice so lahko večje in vstopna odprtina je večja prav tako višina vstopa.Pri tej kabini ni potrbno delati posebno odprtino za IDA kot pri klasični kabini. 
Prednosti kabine podaljsene v sklopu nadgradnje so :
- Minimalni poseg v obstoječo originalno kabino
- Velikost "podaljsane kabine"
- Večji izkoristek prostora za nadgradnjo
- Lažji dostop do motorja vozila
Nadgradnja izgleda da je visja od strehe kabine za cca 15cm, vendar če pogledate dejstvo da so strehe vozil malce "napihnjene" boste ugotovili da je sama nadgradnja višja za cca 8 cm, kar pa pomeni da je svetlobni blok še vedno višji od same nadgradnje. Vsaj pri nas je tako.
LP Jaka
- Minimalni poseg v obstoječo originalno kabino
- Velikost "podaljsane kabine"
- Večji izkoristek prostora za nadgradnjo
- Lažji dostop do motorja vozila
Nadgradnja izgleda da je visja od strehe kabine za cca 15cm, vendar če pogledate dejstvo da so strehe vozil malce "napihnjene" boste ugotovili da je sama nadgradnja višja za cca 8 cm, kar pa pomeni da je svetlobni blok še vedno višji od same nadgradnje. Vsaj pri nas je tako.
LP Jaka
-
Čestitke ob novem vozilu!
Vozilo je zelo podobno tunelski izvedbi, ki jih je nabavil DARS. Kakšne so kaj izkušnje z prehodomKH112 napisal/-a:Vozilo je 4x4 najvišja točka je na 3.10m posatka 1+6, cena 222.000,00 eur vozilo+nadgradnja in deloma oprema.Vozilo je šlo nazaj Pušniku ,ker bo vozilo dodatno opremljeno za nevarne snovi (ZA PRVO POSREDOVANJE) zakaj bo to vozio tako opremljeno zato ker imamo v GPO Žalec specjalnosti društev.Tako da ga še malo dodela in izpili tako ko bo prišel nazaj ga bom do potankosti posliku in dal slike v galerijo.Ker pa v Grižah niso dobili samo novo vozilo ampak so zgradili tudi nov gasilski dom.
med kabino vozila in šasijo? Ali je možnost zamakanja v kabini? Kakšna je razlika v ceni med klasično podaljšano kabini in to izvedbo?
Napisal si deloma oprema: koliko je to opreme in kako poteka pri vas financiranje vozili? Kaj pa oprema za nevarne snovi ali ima PGD Griže
koncesijo in kako imate urejeno specializacijo? Kdo kupi opremo za nevarne snovi v tem primeru? Društvo samo ali GZ?
Zakaj je višina vozila tako nizka ali ima PGD Griže hribovit teritorij? Kakšna je črpalka v vozilo, ali je v vozilu tudi hitra cev. Kakšen premer
in kako je z medmešalcem za peno? Ali je vgrajen v črpalki.
Toliko vprašanj se mi je porodilo ob ogledu vozila
lp
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Dobra izvedba za moštveno kabino. Me veseli, da se približujemo tujim proizvajalcem. Sul daj še ti vašega novega objavi sem ga bežno videl pa se mi je zdel zelo zanimiv.
lp
lp
-
Vrsho
- moderator

Novo vozilo PGD Škofja Loka si zasluži novo temo in upam, da bo tam Jaka tudi predstavil njihovo novo pridobitev GVC 16/15. Kdor je bil na dnevih zaščite in reševanja, je imel možnost videti vozilo, člani društva pa so ga tudi razkazali in pokomentirali.man 14.284 napisal/-a:Dobra izvedba za moštveno kabino. Me veseli, da se približujemo tujim proizvajalcem. Sul daj še ti vašega novega objavi sem ga bežno videl pa se mi je zdel zelo zanimiv.
lp