Tole je novica izpred dveh mesecev. Ali so takšne zgodbe s srečnim koncem za vedno končane na Koroškem ???
Ali si tam ljudje ne zaslužijo hitrega posredovanja poklicne enote ?
http://www.gasilci.org/modules/news/art ... oryid=4849

V SLO je itak že znano ,da bodo poskušali kopirati le slabe stvar posebej ,če je to povezano z denarjem ,upam in želim si ,da se nebi to dogajalo.Prihajam iz Koroške in poznam dosti fantov ,ki so v poklicni enoti na Ravnah ,moram reči ,da so že pred leti bili v krizi ,ampak tega ,da se enota ukine sploh in niti pod razno ne odobravam,kajti če že izpustimo samo gašenje ,so pa gotovo nepogrešljivi pri posredovanju ob prometnih nesrečah,prav tako ob nesrečah z NS.Veljake ,ki tako strastno navijajo za ukinitev poklicne enote pa vprašujem ,morda veste ,kje bi bila prva njabližja taka enota za posredovanje ,ki sem ga omenil ? Verjetno odgovora ne veste ,pa bi ga morali,če na Ravnah ukinejo poklicno enoto ,bodo morali na posredovanje ob prometnih nesrečah prihajat kolegi iz Radelj ob Dravi in recimo koliko porabijo časa da pridejo do Mežice ali Črne ,in koliko je predpisan čas? Gospoda (jara),ki tako navijate za ukinitev enote ,dajte malo pomislit,da smo tudi v zgornji mežiški dolini ljudje opravičeni do pomoči ob morebitnih nesrečah.Naj omenim ,da sem tudi sam član PGD .Nekaterim veljakom (na različnih ravneh)je odlično uspelo skupino ljudi obrnit v razmišljanju o poklicni enoti ,seveda v negativnem smislu,toda sam ostajam pri svojem stališču ,da se taka enota obdrži ,hvala bogu ,če bi celo leto ne potrebovali njene pomoči,kajti ko jih kličemo na pomoč ,vemo ,da je nekaj hudo narobe.Sam imam z fanti dobre izkušnje ,velikokrat ali pa vsaj nekajkrat na leto si izmenjamo kakšno mnenje ,če rabim kako informacijo o opremi mi jo rade volje posredujejo ,skratka sam nimam s tem nobenih težav,večino njih pa poznam tudi iz PGD,kjer so člani.Ni mi pa povsem jasno zakaj in kdo hoče skregat poklicno in prostovoljno gasilerijo med seboj ,saj pa je ja vsem jasno ,da opravljamo vsak svoje delo in za konec le še to ,da brez medsebojnega sodelovanja in pomoči pač delo nebo obrodilo sadov.Torej vsi ,ki vam je vseeno za poklicne gasilce vendarle še enkrat premislite in se postavite v osebo ,ki nemilo čaka pomoč v razbitinah svojega vozila in videli boste kako dolge so minute in tako dolge so sedaj minute ravenske poklicne enote,ki čaka na miloščino in ,ki je marsikomu rešila življenje in kdo bo sedaj rešil nijh ko potrebujejo pomoč?mže napisal/-a:To se točno vidi kolikšno ima vrednost poklic "gasilec" (oz. poklicni gasilci)v naši državi.
Namesto da bi se občine povezovale ter s tem tudi vse ostale dejavnosti(tudi gasilstvo),se vse skupaj prelaga na PGD-je.
Nimam nič proti PGD-jem saj sem tudi sam član,vendar v današnjih časih ko so vsi po službah čedalje dlje je zelo težko imeti tako hitro ter tudi strokovno operativno enoto kot je V PGE,pa čeprav manjša.
Škoda,kaj takega se lahko zgodi še kje drugje v SLO.

morebiti s poklicim jedrom kakor imajo urejeno v Velenjuman 14.284 napisal/-a:Sklepam da bo na pogorišču PGE nastalo PGD oz bo PGD Ravne napredovalo v 4.kat in prevzelo delo osrednje enote občine Ravne ter delo po koncesijski pogodbi. Da bo to tega prišlo pa je vseekakor zelo slabo saj bo celotna regija koroške brez poklicnih gasilcev.
najbližji so jim pri vas in pa v Mariboru tako da zelo zelo dvomimrfireman napisal/-a:Če bo že prišlo do tega (močno navijam in upam da NE) upam, da jim bodo ponudili službe v drugih poklicnih enotah.
Miran sem prav čakal kdaj se boš oglasil,kaj naj rečem ,upam ,da se tvoje besedu pozlatijo in uresničijo v tistem pogledu ko govoriš o financiranju občin .Želim vam poklicnim na Ravnah ,da bi zadevo okrog tega ,da se obdržite čim bolj uspešni izpeljali in končali.Miran 70 napisal/-a:Najprej hvala vsem , ki ste z mislimi z nami in nam na tak način dajete podporo.Res smo sedaj delavci nakolenih, kajti sedaj gre zares.
Naj povem da občina Ravne, nam v ten trenutku daje 50%več denarja in da je sedaj nastal problem v bivši ŽR, kjer se tisti ki morajo to imeti urejeno delajo norce in nas izsiljujejo.
Tu bi morali narediti svoje Zavarovalnice in inšpektorji. Slednji tega ni naredil v dobro Poklicnih , ampak se je postavil na stran Metala in zadal še en udarec.
Tu bo moral nastopiti sedaj republiški inšpektor DOLŠČEK in narediti kar je prav. Tako pač ne gre več naprej
Kar se tiče pa jedra, je že bil enkrat poskus pa je bilo neuspešno.
Problem bo nastal, ko se bo zavod ukinil več poti nazaj ne bo. In šele takrtat se bo videlo kaj smo izgubili.
Moje osebno mnenje je takšno, da bi bilo prav da se vsi župani koroških občin sestanejo in pogledajo v dobro smer in poklicne gasilce podprejo regijsko z financiranjem vseh občin, pa bi to zelo dobro zalaufalo in bi bili večni spori okoli tega rešeni.
Vsaka občina bi prispevala na letni ravni samo okoli 20000€ pa bi se vse obrnilo v zelo pozitivno smer. Kaj pa to predstavlja za eno občino , pa vemo vsi.Vseh občin na koroškem pa je okoli 8.
Mogoče pa je sedaj čas, ko se bližajo volitve in da se uredi tudi na tem področju. Še vedno pa bo DENAR SVETA VLADAR.
Je pa žalostno da se to sploh dogaja. Če bo ta poskus ukinitve uspel, potem se pa lahko pričakuje še kakšen močan rez financiranja kakšnega PGD, kje po Sloveniji, kar se že dogaja.
Do zadnjega dne bom verjel v razum županov in svetnikov KOROŠKE.da bodo pogledali iz plati korošcev in pokazali koliko smo vredni korošci.