z GVM v tujino
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: z GVM v tujino
Problemi nastajajo samo kadar so volitve v neki državi. pa še to samo kakšen dan imajo policisti in cariniki.
kar nekajkrat oz vsako leto potujemo na HR. pa nisem imel še nikoli probleme.Prav tako nismo imeli problemov pri prestopu v soboto. Bodiite pa bodo.
kar nekajkrat oz vsako leto potujemo na HR. pa nisem imel še nikoli probleme.Prav tako nismo imeli problemov pri prestopu v soboto. Bodiite pa bodo.
Vinjeta obvezna za Avstrijo za osebna ali kombinirana vozila za vozila, ki presegajo 3500kg pa go box
, ker če naletiš na policaja, ki je slabe volje je dobro da imaš s seboj Blagajnika!!!

napisano drži ampak ne za gasilska vozila...irgolbos napisal/-a:Vinjeta obvezna za Avstrijo za osebna ali kombinirana vozila za vozila, ki presegajo 3500kg pa go box![]()
, ker če naletiš na policaja, ki je slabe volje je dobro da imaš s seboj Blagajnika!!!
![]()
![]()
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Nisem toliko vešč, da bi ga pravilno prevedel, lahko pa za silo sami uporabite Google.Asfinag napisal/-a:Sind Blaulichtfahrzeuge (z.B. Rettung, Feuerwehr) von der Maut befreit?
Fahrzeuge, an denen Scheinwerfer oder Warnleuchten mit blauem Licht sichtbar außen angebracht sind, sind permanent von der fahrleistungsabhängigen Bemautung befreit. Dazu zählen unter anderem Kraftfahrzeuge ausländischer Sicherheitsbehörden, ausländische Zoll- und Justizbehörden sowie Fahrzeuge eines öffentlichen ausländischen Hilfsdienstes, einer ausländischen Feuerwehr oder eines ausländischen Rettungsdienstes.
Voraussetzung für die Mautbefreiung ausländischer Blaulichtfahrzeuge ist, dass sie das mautpflichtige Straßennetz im Rahmen des Polizeikooperationsgesetzes oder aufgrund von Staatsverträgen berechtigt befahren.
http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=206
-
Aleksander Golež
- Kraj: Maribor
Se bom jaz lotil prevoda, da bomo vsi imeli nekaj od tega posta in bomo lahko naprej debatirali...
Torej...
Asfinag - avstrijska družba za avtoceste je napisal:
So vozila opremljena z modrimi lučmi res opravičena cestnine?
Vozila, na katerih so na zunanji strani vidno pritrjene modre luči ali modra varnostna svetlobna telesa, so permanentno opravičena cestnine. V skupino takih vozil štejejo med drugim tudi motorna vozila tujih varnostnih organov, motorna vozila tujih carinskih in pravnih organov, ter vozila tuje reševalne, medicinske in gasilske službe.
Pogoj za opravičilo cestnine tujim vozilom z modrimi lučmi je, da cestninjene ceste opravičeno uporabljajo v okviru Zakona o policijskem sodelovanju ali na podlagi meddržavne pogodbe.
Torej...
Asfinag - avstrijska družba za avtoceste je napisal:
So vozila opremljena z modrimi lučmi res opravičena cestnine?
Vozila, na katerih so na zunanji strani vidno pritrjene modre luči ali modra varnostna svetlobna telesa, so permanentno opravičena cestnine. V skupino takih vozil štejejo med drugim tudi motorna vozila tujih varnostnih organov, motorna vozila tujih carinskih in pravnih organov, ter vozila tuje reševalne, medicinske in gasilske službe.
Pogoj za opravičilo cestnine tujim vozilom z modrimi lučmi je, da cestninjene ceste opravičeno uporabljajo v okviru Zakona o policijskem sodelovanju ali na podlagi meddržavne pogodbe.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
Potem pa jaz res ne vem zakaj smo imeli mi problem na cestninski postaji v Avstriji, ko smo peljali ALK30 iz Nemčije v Slovenijo?
Mogoče se v temi ni videlo, da je gasilski avto!!! 

-
Aleksander Golež
- Kraj: Maribor
Težava je verjetno v tem...Aleksander Golež napisal/-a:Pogoj za opravičilo cestnine tujim vozilom z modrimi lučmi je, da cestninjene ceste opravičeno uporabljajo v okviru Zakona o policijskem sodelovanju ali na podlagi meddržavne pogodbe. [/i]
Jaz sem še stalno mnenja, da je cestnina cenejša, kot pa kazen, ki ti jo lahko kdo v tujini napiše.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
Re: z GVM v tujino
Danes sem govoril z AMZS centrom v LJ glede tega.
Odgovor za Avstrijo je bil: če si na nujni vožnji ne rabiš nič plačevat, če pa nisi moraš kupiti vinjeto kot vsi ostali.
Odgovor za Avstrijo je bil: če si na nujni vožnji ne rabiš nič plačevat, če pa nisi moraš kupiti vinjeto kot vsi ostali.
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Odg: Re: z GVM v tujino
JAO!!!!! KDAJ PA SMO LAHKO SLOVENSKI GASILCI NA NUJNI VOŽNJI V AVSTRIJI?gregy napisal/-a:Danes sem govoril z AMZS centrom v LJ glede tega.
Nobeno gasilsko vozilo ( ne avstrijsko, ne slovensko, ne špansko in ne gruzijsko ) NE RABI vinjete za avstrijske avtoceste. Gasilska vozila so oproščene plačevanja vinjete!!!!! Informacije od avstrijskega ÖAMTC, avstrijske policije, avstrijskih gasilcev, slovenskih policistov in še marsikoga! Oni v LJ pa naj si pogleda malo kak točno piše, preden nekaj na pamet bluzi!
Zakaj je prišlo do problema pri prevozu ALK nimam pojma in "irgolbos" nisi točno napisal kaj je blo! Dejstvo pa je da osebna vozila ( ki bi naj imela vinjeta ) v kolikor so opremljena po "gasilsko" NE RABIJO vinjete!
Pa lep dan še naprej...
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Re: z GVM v tujino
Sm samo citiral odgovor nekoga, ki bi moral vedeti kako to gre, glede na njegovo službo.
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Če koga še zanima ta tema lahk posredujem informacije:
Z gasilskimi vozili takšnimi in drugačnimi se ne plačuje avtocest ne v nemčiji ne v avstriji, glede tunelov avstrijski tuneli za gasilske avtocisterne brezplačna.
Z gasilskimi vozili takšnimi in drugačnimi se ne plačuje avtocest ne v nemčiji ne v avstriji, glede tunelov avstrijski tuneli za gasilske avtocisterne brezplačna.
Ta hudi PGD VRBJE.
cestnino pa boš plačeval v Italiji in tudi na Hrvaškem in Srbiji (medtem ko njim pri nas tega ne rabi plačevati)
-
ssecnik
Karavanški tunel smo pa kar lepo plačali(na Avstrijski strani).
LP Srečo
LP Srečo
Mi smo šli z našim GVM lanskega oktobra v Nemčijo. Smo kar lepo vse plačali, vinjeto+tunele. Pa je bil dan.
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Mi smo najprej vse pozanimal ( autobahn policija avstrija in nemčija ) preden smo se odpravili na pot, in sam povem kaj so nam zatrdili.
Ta hudi PGD VRBJE.