Pred nekaj dnevi sem se pogovarjala s par let starejšo gasilko in pogovor je stekel o tem kakšna so moja pričakovanja glede dela in aktivnosti v gasilskem društvu....in najbolj sem bila, če rečem milo rečeno kar malo zgrožena nad tem, ko mi je povedala, da zaradi česar sem jaz prišla v PGD žal ne bo izpolnjeno...npr.:ti ne boš nikoli dobila pozivnika, ker se fantje takoj zagrebejo zanj, ne bodo te klicali na intervencije, zato nehaj sanjati o tem....zato ker si ženska in ker v našem PGDju ženske pač "rabijo" samo za tekmovanje, da imamo pač članice A itd....:O
Imate dejansko tak odnos do žensk tudi v ostalih društvih ali je samo naš tako "čuden"?(ne želim ga poimenovati, nima smisla se nekaj ven metat, sprašujem tako na splošno)
Jaz osebno, sem prišla v društvo z namenom, da sem tam tudi koristna in ne želim, da sem samo zato da imamo pač desetino za tekmovanje, kakor mi je bilo sedaj predstavljeno....ampak, da sem dejansko tudi koristna!!
Po drugi strani pa, ko nam je poveljnik razlagal kako vse skupaj poteka, nisem dobila občutka, da nas bodo nekako pustili, da smo tam samo zaradi številke...
No in sedaj me zanima...na kakšen način pa v vaših društvih "ponucate" ženske, ali so dejansko v društvu samo za to, da na veselicah kelnarijo in pa, da pomagajo pospravljati gd ko je to potrebno?Jih imate za sebe enakovredne??
Tistemu, ki mu je tole branje bilo brezvezno, ne rabi odgovarjati in povedati svojega stališča, če ima kdo kaj za pripomnit ali pa povedati kakšno bolj vzpodbudno besedo, pa kar z besedo na dan
Za konec pa samo še to...ne zatirat žensk, če si želijo delat to kar delate vi ;)dajte jim vsaj šanso...
pa lep pozdrav!