Zadnjič sem tuhtal kaj se zgodi z vžigalnikom v ognjevarni obleki, katere uporabljamo gasilci. Na to idejo pa sem prišel s tem, ko sem iskal vžigalnik in sem si ga sposodil od kolega gasilca, kateri ga je imel shranjenega v žepu, namenjenemu nošenju UKV postaje. Moje vprašanje je z vidika varnosti; Kaj se dogaja s tem vžigalnikom v primeru, ko gre ta gasilec v notranji napad in ali je kakršna koli možnost, da ta vžigalnik izpusti plin (za katerega vsi vemo, da je lahko vnetljiv) ter potencialno poškoduje gasilca?
P.S. Vem, da je možnost tega scenarija ekvavilentna temu, da se sprehajaš po pločniku in ti na glavo pade del, kateri se je odlomil od letala, ki leti na 9000 m višine; ampak vseeno možnost je !
Nevarne snovi, katere imamo pri sebi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Nevarne snovi, katere imamo pri sebi
Ni ga lepšega poklica od gasilca. Velika možnost opeklin, drugih poškodb in smrti, vedno ti je prekleto vroče, greš tja notri od koder vsi bežijo, plača je bolj tako in edina stvar na katero se lahko zaneseš je tehnična oprema pa še ta zna včasih zatajiti
-
medo
Odg: Nevarne snovi, katere imamo pri sebi
Se je nekaj podobnega pripetilo kolegu, ki ga je zadela prevrnjena raketica (novo leto). Vžigalnik je imel v žepu kavbojk in ga je "razneslo". Za nekaj sekund je bil n njegovem levem boku viden plamen, ampak ni bilo poškodb, le manjšo rdečica, pa še ta bolj od udarca.