Zakaj so čakali?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Zakaj so čakali?
Našel sem en zanimiv odrezek o asistenci gasilcev pri polnjenju bambi bucketa:
A se vam ne zdi, da so fantje predolgo čakali, da je potem vse opravila posadka kar sama?
Lp.
A se vam ne zdi, da so fantje predolgo čakali, da je potem vse opravila posadka kar sama?
Lp.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
Odg: Zakaj so čakali?
Na obnovitvenem tečaju so, no pilot in predavatelj, poudarjali, da od gasilcev pri polnjenju vodne vreče pričakujejo le to, poleg polnega bazena seveda, da pomagajo, da prazna vreča ne zdrsne preko roba bazena ob priletu, nato se pa gasilci umaknejo. Verjamem pa, da je ta posnetek nastal na vaji, kjer so potem gasilci uvideli, kaj delajo narobe, da potem na intervencijah takšnih napak nebi več bilo.
no ne vem, nisem strokovnjak
ampak ko je vreča prišla nad bazen 30s in ko je vrečo helikopter dvignil nad bazen 60s, se meni ne zdi veliko časa, 30s za polnjenje in dvig vreče nad bazen, zame čisto v redu
večji problem bi po mojem mišljenju bil, če bi delali hitreje, velika verjetnost je da bi prišlo do poškodbe
poglejte kakšno drugo gasilsko dejavnost, kako malo se lahko naredi na intervenciji v 30s
ampak ko je vreča prišla nad bazen 30s in ko je vrečo helikopter dvignil nad bazen 60s, se meni ne zdi veliko časa, 30s za polnjenje in dvig vreče nad bazen, zame čisto v redu
večji problem bi po mojem mišljenju bil, če bi delali hitreje, velika verjetnost je da bi prišlo do poškodbe
poglejte kakšno drugo gasilsko dejavnost, kako malo se lahko naredi na intervenciji v 30s
nevidim kaj bi morali gasilci tukaj narediti
če pilot ne trofi vreče v bazen nemorejo nič pomagat ker ta vreča ni tako lahka pri polnitvi vreče pa tudi ne
tako da pomoje niso naredili nič narobe
tako da pomoje niso naredili nič narobe
Vijolčno sveti se nebo !
gubina napisal/-a:ma spet iskanje dlake v jajcu
Jaz se s tem nebi ravno strinjal.
Če sem na požaru, bi po nekaj odmetih od ground crewa pričakoval, da mi bambija ob naletu spravi v bazen, da se mi ni potrebno ponovno dvigovati in vračati nazaj za zajemanje vode.
Res, da v 99% zajameš vodo s prve, se pa zna še kako zgoditi, da bambi začne rotirati in potem je vse skupaj malo težje.
Drugače pa je verjetno res bila vaja, kjer so videli napake, ki se dajo popraviti.
Lp.
Tudi t.i. ground crew bi od izkušenega pilota, ki ima za sabo nešteto preletenih ur s helikopterjem pričakoval, da vsakič zadane bazen pa ga, kot sam omenjaš v tistem 1% ne zadane. Napake se dogajajo tudi najboljšim in po mojem mnenju zaradi teh nekaj izgubljenih sekund pa naj je to vaja ali intervencija ne bo nikogar hudič vzel.
LP
LP
... sleep with one eye open ...
Metallica - Enter Sandman
Metallica - Enter Sandman
Po mojem mišljenju bi mogli gasilci, bambi bucket pomagat dati v bazen, še preden je ta prišel prenisko in je mogel pilot se vzdignit.
To piloti pričakujejo od nas. Pa kot je Tam 5500, to ni ne vem kak problem. Ena minuta je kr dober čas.
Najbolj me pa iz varnosti skrbi to, ko so gasilci postavili bambi v bazen, so začeli se nekaj vrtet okoli bazena in ko so se odmaknili, tisti pod repom nebi smel biti tam. To so nas zmeraj opozorljali na usposabljanju. Treba se je umaknit vstran, da pilot vidi vse gasilce, brez da bi pogledal nazaj. Torej pravokotno od helikopterja.
To piloti pričakujejo od nas. Pa kot je Tam 5500, to ni ne vem kak problem. Ena minuta je kr dober čas.
Najbolj me pa iz varnosti skrbi to, ko so gasilci postavili bambi v bazen, so začeli se nekaj vrtet okoli bazena in ko so se odmaknili, tisti pod repom nebi smel biti tam. To so nas zmeraj opozorljali na usposabljanju. Treba se je umaknit vstran, da pilot vidi vse gasilce, brez da bi pogledal nazaj. Torej pravokotno od helikopterja.
-
gost 115
Vreča pri tem helikopterju je dosti pretežka,da bi jo gasilci lahko ustavljali in nameščali v bazen.To mora pilot pri tej vreči narediti sam.Pri manjših hilikopterjih in lažjih vrečah pa gasilci lahko pomagajo.
Re: Zakaj so čakali?
Ha ha... tu sem bil pa poleg. Moj posnetek
Lepo da se je znašel na netu.
Če ste kdaj stali pod Cougarjem, ko je prišel v naletu, vam bo vse jasno. Ta vreča je veliko preveč nihala, da bi jo lahko prednji gasilec na višini glave ustavil. Enostavno prevelika teža. Če bi pilot zadel na prvi rob, bi jo lahko spravili noter, tako pa...
Če ste kdaj stali pod Cougarjem, ko je prišel v naletu, vam bo vse jasno. Ta vreča je veliko preveč nihala, da bi jo lahko prednji gasilec na višini glave ustavil. Enostavno prevelika teža. Če bi pilot zadel na prvi rob, bi jo lahko spravili noter, tako pa...
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
Odg: Re: Zakaj so čakali?
@ndrey napisal/-a:Ha ha... tu sem bil pa poleg. Moj posnetekLepo da se je znašel na netu.
A je bila vaja ali pravi požar?
Lp.
Vaja. V angleščini lepo piše 
NIsem gledal.
Hvala.
LP.
Hvala.
LP.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Odg: Re: Zakaj so čakali?
lepo bi pisalo če bi bilo v slovenščini !@ndrey napisal/-a:Vaja. V angleščini lepo piše
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
OK Oskar. Se delno strinjam 
Sm pač hotel deliti mal informacije še z ostalimi na netu.
Sicer je bilo pa to eno prvih usposabljanj za delo s helikopterjem v Sežani.
Sm pač hotel deliti mal informacije še z ostalimi na netu.
Sicer je bilo pa to eno prvih usposabljanj za delo s helikopterjem v Sežani.