Z znanjem na vrh
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Odg: Z znanjem na vrh
Poklicani smo v manjšo vinsko klet, kjer je en človek omedlel zaradi vretja vinskega mošta. Kakšno povelje oziroma odločitev bo vodja intervencije najprej izdal ?
a. dva napadalca vstopita z plinskimi maskami čimprej v klet
b. dva napadalca vstopita z IDA in C linijo ali hitrogasilno linijo čimprej v klet
c. dva napadalca z IDA postavita nadtlačni vpihovalec, da s tem omogočita ogroženemu čimveč svežega zraka
d. napadalca takoj vstopita v klet zaščitena z IDA
e. sam pregleda klet s prižgano svečo
a. dva napadalca vstopita z plinskimi maskami čimprej v klet
b. dva napadalca vstopita z IDA in C linijo ali hitrogasilno linijo čimprej v klet
c. dva napadalca z IDA postavita nadtlačni vpihovalec, da s tem omogočita ogroženemu čimveč svežega zraka
d. napadalca takoj vstopita v klet zaščitena z IDA
e. sam pregleda klet s prižgano svečo
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
V naslednji krog so se uvrstili:
1 rok č
2 matej 112
3 JAndrej
Odgovorili ste pravilno. Naj opišem primer: Z neko enoto sem imel taktične vaje- notranji napadi- reševanje itd..
Imeli smo čudovit objekt, staro kmečko hišo. Vsaka naloga ki jo je enota dobila je bila drugačna. V velikem finalu na koncu sem jim dal za nalogo, da me rešijo saj sem ostal v vinski kleti kjer vre mošt.
Skrijem sem v kleti pod nek star prazen sod in čakam. Čez kako minuto dve je pred kletjo B linija, trojak C linija in dva gasilca opremljena v vso zaščitno opremo in že me šlepata iz kleti !
Žal mi ni bilo več pomoči, bil sem mrtev !

1 rok č
2 matej 112
3 JAndrej
Odgovorili ste pravilno. Naj opišem primer: Z neko enoto sem imel taktične vaje- notranji napadi- reševanje itd..
Imeli smo čudovit objekt, staro kmečko hišo. Vsaka naloga ki jo je enota dobila je bila drugačna. V velikem finalu na koncu sem jim dal za nalogo, da me rešijo saj sem ostal v vinski kleti kjer vre mošt.
Skrijem sem v kleti pod nek star prazen sod in čakam. Čez kako minuto dve je pred kletjo B linija, trojak C linija in dva gasilca opremljena v vso zaščitno opremo in že me šlepata iz kleti !
Žal mi ni bilo več pomoči, bil sem mrtev !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Gospodinja je zakurila v peči na trdo gorivo in čez čas ugotovila , da v dimniku gori. Torej imamo opravka z tako imenovanim dimniškim požarom. Kaj bi vi zapisali kot vzrok za nastanek požara ?
a. nenamerni požig
b. samovžig saj v dimniku
c. vžig še gorljivih produktov gorenja v dimniku
d. človeška malomarnost
e. človeška nepazljivost in neznanje
a. nenamerni požig
b. samovžig saj v dimniku
c. vžig še gorljivih produktov gorenja v dimniku
d. človeška malomarnost
e. človeška nepazljivost in neznanje
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Ne vem kaj tile smeški pomenijo ? A veselje ob uvrstitvi v finale ali se smejite ubogi gospodinji ?
Rok č in J Andrej, vidva pa dobita specialno vprašanje za prvo mesto in seveda nagrado. Predlagam, da kar pripravita vse gasilske tabele, pravilnike. Pa malo poglejta zakanodajo, podzakonske akte itd...
Vsem ostalim , ki ste sodelovali v tej nagradni igri najlepša hvala in vabljeni še kdaj !
Rok č in J Andrej, vidva pa dobita specialno vprašanje za prvo mesto in seveda nagrado. Predlagam, da kar pripravita vse gasilske tabele, pravilnike. Pa malo poglejta zakanodajo, podzakonske akte itd...
Vsem ostalim , ki ste sodelovali v tej nagradni igri najlepša hvala in vabljeni še kdaj !
Oskar, teli smeški pomenijo predvse veselje ob uvrstitvi v finale, da ne bo pomote.
Že brskam po zakonih in tabelah, ...
Že brskam po zakonih in tabelah, ...
Vice-commander of voluntary fire fighting association Rut-Grant!
Oskar veselje ob uvrstitvi
drugače pa že čakam na finalno vprašanje 
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Finale igre Z ZNANJEM NA VRH
Najprej prosim finalista Roka in Andreja da se po ZS dodgovorita kdaj bosta oba prisotna na forumu, kajti v finalu bosta nalogo reševala oba hkrati. Zmagal bo hitrejši ali tisti ki bo najbolje odgovoril !
Vajino odločitev napišita v to temo še danes !
LP oskar
Najprej prosim finalista Roka in Andreja da se po ZS dodgovorita kdaj bosta oba prisotna na forumu, kajti v finalu bosta nalogo reševala oba hkrati. Zmagal bo hitrejši ali tisti ki bo najbolje odgovoril !
Vajino odločitev napišita v to temo še danes !
LP oskar
Pozdravljen Oskar!
Z Rokom sva se uskladila za jutri zvečer ob 19:00 tako, da že nestrpno pričakujeva tvoje zadnje vprašanje.
Lep pozdrav, Andrej
Z Rokom sva se uskladila za jutri zvečer ob 19:00 tako, da že nestrpno pričakujeva tvoje zadnje vprašanje.
Lep pozdrav, Andrej
Vice-commander of voluntary fire fighting association Rut-Grant!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Drži. Nocoj točno ob 19.00 bo podana zadnja naloga. Vabim vse ostale, da spremljate dvoboj za zmago in nagrado.
Zmagovalec bo tisti, ki bo najhitreje objavil pravilen odgovor. Če se slučajno zgodi, da zgrešita oba, bom to napisal in dobila bosta novo nalogo.
Zmagovalec bo tisti, ki bo najhitreje objavil pravilen odgovor. Če se slučajno zgodi, da zgrešita oba, bom to napisal in dobila bosta novo nalogo.