To ne drži. Ni ti potrebno opravljati tečaja "bolničar", ampak ko si enkrat vodja skupine, pošlješ na GZS potrdilo o opravljeni srednji medicinski šoli, potrdilo o opravljenem izpitu iz prve pomoči (katerikoli faks), oz. karkoli že imaš. Primer: študent 2. letnika fakultete za šport ima predmet prve pomoči. V semestru ima več kot je zahtevanih 80 ur izobraževanja na to temo. Potrdilo o opravljenemu izpitu zadostuje za pridobitev specialnosti bolničar.Meni osebno se zdi to smešno. Tud jaz moram opravit tečaj za bolničarja, pa "prvo pomoč" opravljam profesionalno. Bom moral hodit na predavanja kjer bi lahko celo sam predaval....
Tako so razložili mojemu kolegu, ki se je pozanimal. Enako velja za študente medicine, le da imajo oni za izpit že v prvem letniku v prvem semestru.
Da pa je pogoj za pridobitev specialnosti vodja skupine, pa je še en dokaz več, da "zakone" pišejo teoretiki, ki nimajo ne znanja ne izkušenj iz terena. Kar se mene tiče (in sem BOLNIČAR), lahko GZS to specialnost ukine, saj zanjo ni predviden obnovitveni tečaj, kar posledično pomeni, da nekateri nosimo/jo značke, znanje pa je z leti izhlapelo.