Prevoz gasilske mladine

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odg: Prevoz gasilske mladine

Odgovor Napisal/-a gapi »

Ico napisal/-a:Mislim, da bi bila smotrna zamenjava pri maksimalno 15 letih, pri 10 letih pa bi bila optimalna....
Potem pa najbolje, da je nekje vmes, recimo 12 let :wink: :wink:

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Naš Fiat Ducato je letnik 1994 in ker je bil prvi lastnik izredno pozoren do njega (120k km v 9 letih, mi pa 70k km v 7 letih), nas zaenkrat izredno dobro služi. Se pa že oziramo za zamenjavo, ziher je ziher, a trenutno sploh ni neke ponudbe rabljenih GVM. Prvi Jumperji/Boxerji/Ducati so stari že 15 let, a vseeno jih na prodaj še ni skoraj nič...

Sploh pa takega, kot mamo mi - 2,5 TDI Panorama - dvojno dno, dodatno gretje, klima, posamični sedeži.....

Sami namreč nimamo težave s tem, da bi opravljali prevoze mladine - kot mladina se smatra skupina petih ali več otrok. :wink:
Uporabniški avatar
pimi

Odgovor Napisal/-a pimi »

Pozdrav.

Danes sem dobil podatek (katerega je podala policija in pristojne službe na enem od predavanj na GZ ), da po novem ( po 11.4.2011 ) ni starostne omejitve vozila za prevoz otrok.
Vozilo mora imeti zagotovljeno le:

Motorno vozilo, s katerim se v cestnem prometu prevaža skupina otrok, mora imeti:
- napravo, ki med zaviranjem preprečuje blokiranje koles,
- električno ali hidravlično ojačan krmilni mehanizem (naprava za upravljanje vozila),
- varnostne pasove na vseh sedežih,
- naslonjala za glavo na vseh sedežih in
- zapisovalno opremo v cestnih prevozih (tahograf).

http://www.policija.si/index.php/preventiva/1144?lang=

Važno, da smo mi nabavli novega zaradi starosti ....
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Re: Prevoz gasilske mladine

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Vse ostalo pa imeli?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Pozdravljeni !

Glede na to, da vsi kupujete nova moštvena vozila za prevoz otrok, ki ustrezajo vsem predpisom me zanima, kako imate po društvih ( zvezah ) urejeno obvezno mesečno shranjevanje podatkov iz tahografskih kartic voznikov in trimesečno shranjevanje podatkov iz tahografa vozila.
Imate pogodbe s podjetji, ki te zadeve opravljajo proti plačilu, ste šli v nabavo opreme za praznjenje kartic in tahografa ( nivo društva, zveze, regije...).

Hvala za odgovore !

Urban
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
šofer112

Odgovor Napisal/-a šofer112 »

Kaj se zgodi, če prevažaš mladino in vozilo razen tahografa ustreza predpisom?
fp

Odgovor Napisal/-a fp »

mene pa zanima, na kak način peljete desetino z enim vozilom GVM? v desetini jih je 9, pa še voznik.
pa če so to pionirji ne smejo sedet spredaj! torej argument za nakup GVM za prevoz otrok ni glih pravi, ne??
Uporabniški avatar
pimi

Odgovor Napisal/-a pimi »

Kazen dobiš...
šofer112

Odgovor Napisal/-a šofer112 »

Bolj me zanima kolikšna je kazen? Sledijo kakšne kazenske pike? Ali je to res, da naj šofer ne bi bil trener? ali to pomeni, da potrebujemo neko dodatno osebo za prevoz, če gremo npr. na tekmovanje iz orientacije kjer tudi mentor sodeluje?

Pri nas jih peljemo s komibijem v zadnjih dveh vrstah in osebnim avtomobilom. Spredaj je prazno, oz. sedijo st. pionirji in mladinci, če gremo skupaj. Problem je, ker je veliko organizacije kar se tiče prevozov, sploh če je mladine veliko. Potrebuješ kombi, osebna vozila s šoferji,... Vsi otroci se želijo peljati z kombijem, ker jim je to doživetje, nekaj posebnega, še bolj se počutijo gasilci. Pri nas to rešimo tako, da določimo sedežni red do tekmovanja in sedežni red iz tekmovanja, in poskušamo čimbolj premešati. Velikokrat se pa sploh ne da.
juhuhuxxl

Odgovor Napisal/-a juhuhuxxl »

kazen dobiš ti kot šofer in pravna oseba društva, ta dobi 5x večjo.

mene pa zanima, na kak način peljete desetino z enim vozilom GVM? v desetini jih je 9, pa še voznik.
pa če so to pionirji ne smejo sedet spredaj! torej argument za nakup GVM za prevoz otrok ni glih pravi, ne??

na ta račun gasilce ne bomo mogli več politično lobirat za GVM, da ga potrebujemo za prevoz otrok, pa tudi mladinske ekipe ne moreš peljati.

Imamo pač srečo, da nas policisti ne ustavljajo prav pogosto, ke da bi še pregledovali tahografe.
Fantej in punce hvala, naj vam Bog poplača!
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Pred nekaj tedni je bila na spletni strani GZS objavljena informacija o tehničnih pregledih za gasilska vozila, ki prevažajo organiziran prevoz otrok. V naši zvezi je glede na to objavo tema zopet postala zelo aktualna. Kako prevažati gasilsko mladino z vozili GVM? Pri nas do sedaj popolnoma neurejena zadeva. Kar se tiče opreme vozila, se mi zdi, da pravilnik točno določa opremljenost itd. Ko pa vse skupaj preračunamo v finance, pa verjetno zadeva ni toliko poceni:
- tehnični pregled na 6 mesecev
- kartica za tahograf (za vsakega voznika posebej)
- pregledi tahografa (mislim da na 2 leti)
Potem se tukaj pojavi še, kdo in kje bomo praznili kartico za tahograf. Zaenkrat imam dve informacije. Menda naj bi se kartica praznila po 30-ih dneh. To se pravi najmanj 1x na mesec, če se s kartico voziš vsak dan, če se s kartico voziš npr. 15x na leto, pa jo boš spraznil po dveh letih, ker se menda prazne po 30-ih vožnjah in ne nujno po 30-ih dneh. To bi še nekako bilo. Poleg financ, je tukaj še tudi kar nekaj dodatnih obveznosti o katerih sem že napisal (praznjenje, pregledi itd..)

Ena varianta, ki bi se lahko izognili tem predpisom je ta, da v vozilu vozimo največ 4 otroke. Problem, ki ga nisem raziskal je samo še v tem, do katerega leta starosti se šteje da je otrok otrok? Če bi bilo to 14 let, bi potem lahko npr. prevoz opravil s štirimi člani starimi do 14 let in potem naprej v vozilo dopolnil mladince, stare npr. 17 let.

Kako zadevo rešujete v ostalih društvih, predvsem pa me zanima odgovor na vprašanje o starosti otroka, če je mogoče kdo kje kaj zasledil.

lp

Bine
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

binep napisal/-a:Kako zadevo rešujete v ostalih društvih, predvsem pa me zanima odgovor na vprašanje o starosti otroka, če je mogoče kdo kje kaj zasledil.

lp

Bine
Ko gredo osnovnošolski otroci na tekmovanje, se bolj splača plačat dvem ali trem staršem kilometrine, pa še v boljših (in noveših in varnejših) avtih se peljejo. ;)
Uporabniški avatar
mali_tona
GE: Malečnik

Odgovor Napisal/-a mali_tona »

ja rafter kdo bo pa odgovarjo če se temu staršu bognedaj zgodi prometna ?
Vijolčno sveti se nebo !
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Zanimivo...večina društev se ukvarja s to problematiko, pa prav nobenega konkretnega komentarja oziroma odgovora...

lp

Bine
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

Najameš minibus s šoferjem in te ne rabi popolnoma nič skrbet ... Isto kot šolski izlet, podpisi staršev in je to to.
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
Odgovori