Hvala za odgovor !
Lp, BAČO

Peter, zdaj pa mi prosim napiši, na kateri strani v novi knjižici to piše !Peter napisal/-a:Pod cevjo, drugače nepravilno delo. Res pa se sliki 68 in 72 razlikujeta.

Vezalna vrv mora biti speljana pod priključeno B cevjo tlačnega voda (drugače: “nepravilno delo”).The suction hose rope has to be lead under the attached B-hose of the conveyor (otherwise: “Wrong work”).
Tudi jaz močno upam, da se bodo stvari kristalizirale. Če se ne motim, sem bil ravno tisti jaz prvi na posvetu ( Zasavje ), ki je opozoril na to pomanjkljivost v tekstu in napako pri skicah. Kasnejši odgovor g. Petka pa je bil, da nekaj kar ni napisano ne moremo in ne smemo soditi. S tem se vsekakor strinjam !Peter napisal/-a:Upam, da bodo vsaj enkrat v zgodovini pripravljeni priznati, da pri nastajanju literature pride tudi do napak in bodo objavili popravke.

Pa poskusiva:kuki666 napisal/-a:Zdravo!
Imam par vprašanj in lepo prosim za odgovor. Vprašanja se nanašajo na vajo s hidrantom s sedmimi tekmovalci.
1) Ko stojimo v zboru, tik pred napadom in desetar že govori: "Odvzem vode s hidranta, dve B cevi....", ali se lahko ostali člani enote s telesom rahlo nagnejo v smer napada, gledajo orodje in ne komisije ter niso v klasični drži "mirno". Seveda ne prestopajo nog, to razumem, da se ne sme.
2) Ali sta lahko rezervni C cevi pri trojaku odloženi druga na drugo, oz. se dotikata druga druge?
3) Naredilo se nam je že, da je V2 pri priklopu prve B cevi na hidrant naredil malce hecno koleno, ki ni bilo lepo v U obliki ampak nekako v obrnjeni S obliki. Torej cev je šla najprej rahlo naprej, nato se je obrnila nazaj, se dotaknila črte pri hidrantu in nato zavila v smeri napada. V knjigi samo piše, da ne sme biti ostro koleno Kar ni) in da se mora prva B cev dotikati črte(kar se), a vseeno ne vemo, če je to modificirano koleno pravilno.
4) Ali lahko V1 in N1 takrat ko V2 in N2 razvijata polža drugo cev očitno potegneta, jo "cukneta" naprej in s tem pomagata, da se cev lepše razvije?
Hvala že naprej!

Piše, da zanka ne sme ležati na spojki, kar milsim, da je dovolj razumljivo, če se vrv samo dotika spojke, bi morali sodniki to vedeti. Drugič slikaj.Gost napisal/-a:ali piše to kje v knjigi? v soboto smo bili na tekmi pa smo dobili kazenske za to, potem smo pa s sodniki iskali v knjigi pa tega nismo našli.
...tako je kot je napisal Peter. Vrv je lahko na zobatem delu, na okroglem delu spojke pa ne.Peter napisal/-a:Lahko. Napaka je šele tedaj, če je vozel na okroglem delu spojke.