ZAŠČITNI ŠKORNJI

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
J.J.
GE: GE RTV-SLO
Kraj: Lavrica

Odg: ZAŠČITNI ŠKORNJI

Odgovor Napisal/-a J.J. »

Imam v uporabi dolenčeve škornje z zadrgo, pri katerih se mi je strgala notranja podloga. Tako da vse bolj resno razmišljam o nabavi HAIX škornjev. Uporabljaj sem jih pa 3 leta povprečno 1 krat na teden po 2 uri.

Lp Janez
Mitja.Š
GE: Podnanos
Kraj: Podnanos

Odgovor Napisal/-a Mitja.Š »

Jaz sem pa novi lastnik škornjev Rosenbauer TORNADO in TWISTER! :D
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

J.J. napisal/-a:Imam v uporabi dolenčeve škornje z zadrgo, pri katerih se mi je strgala notranja podloga. Tako da vse bolj resno razmišljam o nabavi HAIX škornjev. Uporabljaj sem jih pa 3 leta povprečno 1 krat na teden po 2 uri.

Lp Janez
Mislim, da s HAIX ne moreš falit...
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
janezh

Odgovor Napisal/-a janezh »

Zdravo,

200 joulov je enako kot če ti pade 1 kg iz 1 metra na prste. Da čevlji grejo čez standard, mora ostati pri takem poizkusu celih določen % kosti na nogi. To je standard.

Ostalih čevljev ne poznam, poznam pa Jolly (ki ga prodajamo).
Čevlji so v najvišjem kakovostnem in cenovnem rangu. Imajo vrsto najboljših tehnoloških rešitev, kot je zaščita gležnja, alu kapa, nadkapa, zaščita za žago ali ne, itd, itd... Velikosti od 36 do 51...

Katalog se da naročit na 080 22 75, al pa po internetu so informacije pod čevlji Jolly. Imajo tud znak GZS in vse najnovejše certifikate.

V katalogu je pa fajn v slovenščini razložen nov gasilski standard EN 15090 ter za žago EN 17249.

Več info ima tudi Franci 031 650 060.

Lp

Jani
škor n

Odgovor Napisal/-a škor n »

Zanima me s čim/kako vzdržujete svoje zaščitne škornje :?:

Hvala za odgovore :!:
suligoj
GE: PGD Tolmin

Odgovor Napisal/-a suligoj »

V našem društvu (PGD Tolmin) jih vzdržujemo z globinom od HAIX-a.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Če je škorenj dober....ne rabi veliko nege, razna impregnacijska sredstva (tujlnova mast...itd) kr zadoščajo. Če je pa škorenj slab ti pa tudi žavbe iz karbona ne bodo rešile nog!
Aleksander Golež
Kraj: Maribor

Re: ZAŠČITNI ŠKORNJI

Odgovor Napisal/-a Aleksander Golež »

Pri nas mora vsak operativec poskrbeti za zvoje škornje. Pomeni, da jih po vsaki večji izpostavljenosti očistimo in naloščimo z mastjo za usnjeno obutev. To čist zadošča, če so škornji še dobri. Če pa več niso, pa se druge naroči.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
mareex

Odgovor Napisal/-a mareex »

Uporablja kdo škornje haix fire hero??
Zanima me kako ste zadovolni s tem patentom zategovanja škornja. Po predstavitvenem posnetku zgleda zategovanje kar zamudno :wink: :wink:
Uporabniški avatar
mali_tona
GE: Malečnik

Odgovor Napisal/-a mali_tona »

ko si enkrat zvrziran nebi smelo predstavljati problema je pa res da je razlika med tistimi ko samo not stopiš al pa temi.
Vijolčno sveti se nebo !
Uporabniški avatar
aandrej
Kraj: Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a aandrej »

mareex napisal/-a:Uporablja kdo škornje haix fire hero??
Zanima me kako ste zadovolni s tem patentom zategovanja škornja. Po predstavitvenem posnetku zgleda zategovanje kar zamudno :wink: :wink:
Živjo.

Z bratom uporabljava omenjeni model škornjev na intervencijah, vajah, tekmovanjih približno 1 mesec. Novi sistem zavezovanja se obnese odlično, ampak na 90% int. si jih ne zategujeva že pri prejšnjih modelih Haix-a z vezalkami. Ta model pa že v štartu boljše objame samo nogo tako, da je zavezovanja, (če nimaš namena teči) še manj. Zavezovanje ni nič bolj zamudno, ampak moraš imet obe vezalki (rdečo in črno) pripravljeno (skrajšano) na določeno dolžino, in z enim potegom stisneš spodnji in zgornji del škornja in vezalke z zapiralom blokiraš. Edino hlačnico moraš za ta manever, zavihati malo višje, kot pri prejšnjih modelih z vezalkami.
Upam, da sem odgovoril na vsa vprašanja in dvome.

Lep pozdrav do naslednjič.

:wave:
mareex

Re: ZAŠČITNI ŠKORNJI

Odgovor Napisal/-a mareex »

Aandrej,hvala za odgovor. Ja zanimal me je predvsem kolk dolg traja da use zategneš,ker recimo pred izvozom na intervencijo ni ravno fajn če za usak škorenj porabiš 15 sekund,sicer pa lahko tako in tako zategneš med vožnjo :):)
Pripravnik

Odgovor Napisal/-a Pripravnik »

Zdravo,
ali kdo uporablja Rosenbauer twister škornje? Kaj menite o njih,ste zadovoljni?
Uporabniški avatar
GoGeC
GE: PGD Most na Soči

Odgovor Napisal/-a GoGeC »

Sam imam Haix Fire Flash Pro, do sedaj sem imel florjan, nad katerimi pa nisem bil preveč zadovoljen, saj so mi večkrat popokali šivi na zunanji strani, in tudi ko smo jih dali dolencu nazaj v popravilo se je čez čas napaka ponovila. Moram reč da so haix zelo dobro obnesejo, so udobni in lažji. Je pa res da je razlika v ceni kar velika.
GASILEC PERO
GE: LESKOVEC
Kraj: LESKOVEC

Odgovor Napisal/-a GASILEC PERO »

Pripravnik napisal/-a:Zdravo,
ali kdo uporablja Rosenbauer twister škornje? Kaj menite o njih,ste zadovoljni?

Pri nas imamo največ škornjev Rosenbauer Tornado, smo pa za preizkus nabavili ene Rosenbauer Twister.

Ugotovili smo sledeče.
Zaradi novega sistema zategovanja, se dajo natančno zategnit, pri počepu se prilagodijo, ker jeklena vrvica drsi po vodilih.
Pri Tornadu pa si z vezalkami nastaviš spodnji in zgornji del posebaj, ker so vezalke vmes enkrat vpete tako, da ne prehajajo iz spdnjega v zgornji del ali obratno, razen ob nastavitvi vezalk.

Obroček za zategovanje jeklene vrvice rahlo štrli iz škornja, tako, da je možnost poškodbe tega mehanizma, čeprav še čevelj prekrivajo hlače.
Zadeva se da spravit nazaj skupaj ali zemenjat z novim. Naše smo že ,,porihtali,, in jih spravili nazaj skupaj.

Kjer imate hlače že nameščene na škornje pa je tako, da natlačene hlače pritiskajo na zategovalni obroček in ga potisnejo v položaj za zapenjanje in obuvanje preden ne izvlečeš obročka ni mogoče.
Pri hlačah,kjer spodaj ni patenta, kolenčnikov... ni problem, pri hlačah katere pa to imajo pa je malo težje, ker je vse bol natlačeno na čevelj.

Drugače pa zelo udobni, ampak za Rosenbauer Tornado jih ne zamenjamo, tako, da bomo še naprej kupovali Tornado.
GASILSKO DRUŠTVO OBSTAJA ZARADI GASILSKE OPERATIVNE ENOTE, NE PA GASILSKA OPERATIVNA ENOTA ZARADI DRUŠTVA!!!

NE DAMO SE!!! NIKOLI, PA ŠE TE NE!!!

LEP POZDRAV!

PERO J., 041/ 511 - 364
Odgovori